Hoppa till sidans innehåll

Riktlinjer för verksamheten


Riktlinjer för verksamheten inom Brunflo IF

Dessa riktliner har tagits fram av Brunflo IFs styrelse. Syftet med riktlinjerna/policyn är att det ska bli tydligt vilka regler som gäller inom BIF.

 

Verksamhetens mål

Målet med verksamheten ska vara att under trevliga former ge medlemmarna en god fysisk fostran samt att få fram förmågor som kan och vill utvecklas vidare inom idrotten och som ledare.

 

Resor

Nyttjas egen bil i föreningsarbetet (t ex vägstädning) betalar BIF ersättning motsvarande den skattefria statliga milersättningen. När det gäller resor till träning, tävling eller läger betalar klubben ingen ersättning. En rekommendation är att passagerarna delar på kostnaden.

 

Logi

BIF betalar boende för aktiva vid: USM och större tävlingar dit tävlande kvalificerat sig samt vid DM om detta ligger på sådant avstånd att övernattning krävs. Klubben betalar för aktiva ledare (max lika många som aktiva). I övrigt betalar medlemmarna själva boendet.

Billigast möjliga alternativ ska alltid sökas. I möjligaste mån bokas boende av BIF:s kansli. Utnyttja föreningsrabatter.

 

Mat vid cuper och liknande

BIF betalar ev kamratmiddag för klubbens aktiva och ledare vid större tävlingar. (Med kamratmiddag menas middag som ordnas av arrangör och där flera klubbar deltar).

 

Träningsläger (egna arrangerade läger)

Kostnader för träningsläger inom föreningen skall planeras och budgeteras av sektionen.

 

Externa läger

Bidrag till externa läger ansöks hos styrelsen i så pass god tid att styrelsen hinner ta beslut på möte. Deltagare på läger betalar minst halva kostnaden själv.

 

Anmälan till tävling

Sektionerna ser till att en person är ansvarig för att anmäla deltagare och att meddela kansliet vilka som är anmälda och vilken tävling det gäller. Den som anmäler sig själv måste meddela kansliet detta. Föreningen betalar startavgifter för medlemmar upp till och med 16 år (ungdomsklasser) (friidrott upp tom 17 år) samt för alla medlemmar oavsett ålder i distriktsmästerskap och andra mästerskapstävlingar samt i stafetter där man representerar Brunflo IF.

Anmälan till en tävling är bindande.

Efteranmälningsavgifter samt avgifter i samband med för sent återbud eller inget återbud betalas av de aktiva själva.

 

Utrustningsbidrag

Sektionerna kan ansöka om bidrag för utrustning från styrelsen. Bidraget utbetalas mot kvitto på inköpt material alternativt att faktura skickas till BIF kansli.

 

Medlemmar kan få låna utrustning av klubben

Medlem har möjlighet att låna utrustning, exempelvis emitbricka eller rullskidor. Ansvarig person inom sektionen skriver en lista över vem som har lånat utrustning. Den som lånar ska lämna igen inom överenskommen tid, exempelvis säsongens slut.

 

Kläder – klubbdräkt

Medlemmar får köpa tränings- och tävlingskläder till rabatterat pris enligt beslut av styrelsen för respektive inköpsomgång, för närvarande ligger rabatten på 50% av inköpspriset. Ungdom upp till 16 år får låna tävlingsdräkt (skidor) säsong för säsong mot depositionsavgift.

 

Vallor

Klubben står för ett grundsortiment av vallor lämpliga för ungdom. Syftet är att alla ungdomar, oavsett föräldrarnas vallakunskaper, ska få möjlighet att ta del av klubbens vallasortiment och få den hjälp med vallning som behövs för att skidåkningen ska bli rolig. Klubben står inte för pulvervallor och andra avancerade, dyra vallor.

Vallor köps in av vallaansvarig och inköpen styrs av lagd budget.

Vallor och vallautrustning förvaras i vallaboden. Utsedd ansvarig tar med till läger, tävlingar och dylikt.

 

Fika till träningar, medlemsmöten och liknande

Vid olika aktiviteter som ordnas i BIFs regi bjuder klubben på fika, grillkorv eller liknande. Handla och spar kvittot. Det ska lämnas in till kansliet så får du ersättning för utläggen.

 

Ersättning för utgifter

Inget betalas ut utan kvitto.

 

Aktivitetsstöd

Ledare ansvarar för att aktivitetskorten fylls i. Observera att ledare på tävlingar också måste fylla i korten.

Uppdaterad: 09 SEP 2012 18:06

Trimtex

 

 

Postadress:
Brunflo IF - Friidrott
Nygatan 4
83432 Brunflo

Besöksadress:
Nygatan 4
83432 Brunflo

Kontakt:
Tel: 063778977
Fax: 063778978
E-post: This is a mailto link

Se all info