Hoppa till sidans innehåll

Elit 3 Frillesås

08 JUN 2013 18:07
Idag gick den tredje elitserietävlingen av stapeln. Denna gång var tävlingsplatsen Frillesås.
  • Skapad: 08 JUN 2013 18:07

Kl 23.00 fredag kväll åkte bussen från småskolan i Brunnsberg. Denna gång lastad med endast 15 st dragare... ja åsså två busschaufförer såklart ;)

 

Ja vi var en liten skara dragare denna tävling, många bortfall p g a studenttider, sjukdom mm.

 

I Frillesås mötte vi upp två till dragare som anslöt sig till skaran och vi ställde upp med lag i 3 st viktklasser av 5 möjliga.

 

Dagen drog i gång som vanligt med block 1 och den Öppna klassen 600kg. Där ställde vi upp med 2 st lag - ett herrlag på 7 man & ett blandlag med juniorer, en herre och mestadels damer. Lag 1 kom på 3e plats & lag 2 på 12e plats av 12 st lag.

Lag 1 vann sin grupp och fick möta Unnaryd i semifinal. Där vann de 1a draget, sedan kom Unnaryd igen och vann det andra draget. I det 3e och avgörande draget förlorade vi lotten om sidan och Unnaryd vann även det sista draget.

BIFs herrar fick allstå dra om bronsplatsen, där mötte de Stenungsunds DK. SDK fick se sig besegrade och BIF vann slaget om bronset.

 

 

I block 2 ställde vi upp med ett lag i Herrar 700kg, denna gången fick vi alltså tyvärr inte ihop något Junior/Ungdomslag. Herrarna kom på 2a plats av 6 st lag.

 

DSC_0019

Herrar 700 kg.

 

 

I det tredje & sista blocket ställde vi upp med ett lag i damklassen 540kg, tyvärr inget lag i H640 denna gång. Damerna hamnade tillslut på en 3e plats, trots samma poäng som 4an Löftadalen, men då båda lagen hade lika många varningar så var det invägningsvikten som avgjorde. Då Brunnsberg vägde mindre var det alltså vi som fick 3e platsen.

 

DSC_0104

 Damer 540 kg.

 

 

  • I elitseriens totala tabell efter dagens tävling ligger Brunnsbergs lag 1 just nu på en 3e plats i den Öppna klassen 600 kg.
  • Herrarna i 700 kg leder serien med 1 poäng före tvåan Heds IF.
  • I Ungdoms/Juniorklassen ligger vi på 2a plats, fast med samma poäng som 3an Hovmantorps DK.
  • I Damklassen 540 kg ligger vi på 2a plats, med 4 poäng upp till ledande Unnaryds DK.
  • I Herrklassen 640 kg ligger vi 6a av 9 st lag.

 

 

Tränare Daniel Eriksson säger så här om dagen:
- Godkänd insats av alla våra lag idag. Vi får vara glada att vi fick ihop lag eftersom vi hade stort manfall idag, men presterar ändå bra.
- Frillesås bjöd på svårdragna banor, med fästen som gjorde att vi var tvungna att placera om och omfördela kraft och vikt i lagen. Det var bra att få känna på detta underlaget nu på en serietävling, så vi är bra förberedda inför SM. 
  

 

 

Resultatlista från dagens tävling finns här.

Resultatlista i serien totalt finns här.

Bilder från dagen finns här.

 

 

 

Stort TACK till:

Älvdalsbygg AB

som sponsrar med diesel denna resa!!

Skribent: Katti Nylund

Följ oss på:

och ta del av aktuella rapporter

från tävlingar med mera! :)

länksdf

 

VM i Malmö 2016

Postadress:
Brunnsbergs IF - Dragkamp
Book, Brunnsbergsvägen 89
79690 Älvdalen

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@brunnsbergsif.s...

Se all info