Hoppa till sidans innehåll

Elitseriestart 2017

07 MAJ 2017 13:32
Igår var det tävlingspremiär för Brunnsbergs dragkampare. Halländska dragkampsklubben Löftadalen i Frillesås arrangerade årets första elitserietävling.
  • Uppdaterad: 07 MAJ 2017 14:34

Brunnsberg åkte ned med 26 st invägda dragare och kunde ställa upp med lag i alla viktklasser.

I första blocket med H680 och D540, inledde Brunnsberg dagen med en stark öppning. Både klubbens herr- och damlag vann samtliga matcher och kammade hem vinsten i sina respektive klasser.

 

I andra blocket drog klubbens ungdomar och juniorer i U/J600. Även dem stod för en stark insats även om resultatet inte visade detta.

- Vi har ett ungt och lätt lag, med många nya. De visar rätta viljan och en bra dragstil, så med mera träning och rutin så kommer det även att visa sig i resultaten, säger klubbens tränare Daniel "Smirre" Eriksson.

 

I tredje blocket i Ö600 kunde Brunnsberg ställa upp med 2 st lag. Där blev det en tredje och en femteplats för Brunnsberg.

 

I fjärde och sista blocket i H640 och D420 kammade Brunnsberg hem segern i båda klasserna. Damerna vann alla sina matcher. Herrarna däremot fick några tuffa matcher på ojämna banor, men hade marginalerna på sin sida då vinsten avgjordes på antal varningar efter att ha slutat på samma poäng som Wallby DK.

- Vi är nöjda med dagen, vi fick många bra matcher och fick lära oss en del, så det tar vi med oss och jobbar vidare på träningarna för att fortsätta att utvecklas, säger "Smirre".

 

Nästa deltävling i elitserien är den 3 juni, då är det Brunnsberg som står för arrangemanget.

Skribent: Katti Nylund
Epost: Adressen Gömd

Följ oss på:

och ta del av aktuella rapporter

från tävlingar med mera! :)

länksdf

 

VM i Malmö 2016

Postadress:
Brunnsbergs IF - Dragkamp
Book, Brunnsbergsvägen 89
79690 Älvdalen

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info