Hoppa till sidans innehåll

Första tävlingen avklarad

06 MAJ 2012 07:44
Igår var vi på årets första tävling - serien 1 i Malmö.
  • Skapad: 06 MAJ 2012 07:44

I torsdags väntade invägning och lite bastning för att komma ner i de vikter var och en själva satt. Tack till Älvdalens simhall för lånet av bastun!

 

Fredag kväll kl 21.30 rullade Erikssons Buss fullastad med packning & Brunnsbergsdragare mot Malmö. Väl framme kl 8.30 gjorde vi som vanligt, upp med tält och i med frukost i hungriga magar. Och väntade och väntade på att få dra...ja vi tycktes vänta halva dagen innan vi fick dra igång...

 

Nytt för i år är att Svenska dragkampsförbundet har gjort vissa ändringar med tävlingarna. Man har tagit bort elitserien med 6 st deltävlingar och istället infört 'serien' med 4 st deltävlingar och 2 st Nationella tävlingar. I 'serien' tävlar man i 5 st olika viktklasser, där 2 st av dem är helt nya. Den ena är 'Öppen klass 600kg' där man får blanda damer, herrar & ungdomar hur man vill. Den andra är 'Damer 6mannalag 420kg', där tävlar man alltså med endast 6st damer i varje lag. I de två nationella tävlingarna är viktklasserna som vanligt, enda skillnaden är att lag från andra länder även får delta.

Brunnsberg ställde upp med lag i 3 av 5 viktklasser.


I block 1 var det D520 & H600 - där hade vi tyvärr inget lag i någon av klasserna. Nästa gång hoppas vi dock på att kunna vara med och fajtas även där.


I block 2 var det premiär för nya Öppna klassen 600kg där Brunnsberg ställde upp med två lag. Där var tanken att ett lag var som en seniormix och det andra en juniormix. Resultatet blev en 7e för lag 1 och en 11e plats för lag2.

 

5

Lag 2 i Öppna klassen 600kg.

 


I block 3 var det dags för D6manna420kg & H680 där Brunnsberg hade lag i båda klasserna. Damerna kom 2a och är mkt nöjda med det resultatet, med tanke på ett ovant ankare och en ny tjej i laget som skötte sig suveränt! Lite konstigt var det att bara vara 6 st (ibland 5) på repet... 

 

 

1
Damer 6manna 420kg.

 

Herrarna i 680 stod för dagens bästa resultat med en 1a plats - Klockrent! Halva laget bestod dessutom av juniorer, makalöst bra!

 

3

Herrar 680kg.

 

 

Stort tack till våra hjälpredor Frida, Moa & Anna för vattenbärning, kortknäppning, filmning mm! Guld värt!!Malmö bjöd på vårens härliga grönska, sol och en väldig blåst. Hemma i Brunnsberg kl 05.30 söndag morgon möttes vi av en värmande morgonsol i 4 minusgrader, snö på backen och is på bilrutorna. Det kanske var tur att första tävlingen var i Malmö och inte i Brunnsberg... :)


Nästa tävling väntar om 2 veckor i Vedum.

 

Här är dagens resultat.

Bilder finns att beskåda här.

 

Stort TACK till Röngårds Åkeri som sponsrade med diesel denna resa!!

Skribent: Katti Eriksson

Följ oss på:

och ta del av aktuella rapporter

från tävlingar med mera! :)

länksdf

 

VM i Malmö 2016

Postadress:
Brunnsbergs IF - Dragkamp
Book, Brunnsbergsvägen 89
79690 Älvdalen

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@brunnsbergsif.s...

Se all info