Hoppa till sidans innehåll

STORSLAM till Brunnsberg!

23 AUG 2015 08:32
Igår avgjordes SM i småländska Hovmantorp. Denna gång var det dags för de viktklasser som ej var med på SM-veckan. Brunnsberg ställde upp med lag i 4 av 5 viktklasser och kammar hem 3st SM-GULD och en tredjeplats!!
  • Skapad: 23 AUG 2015 08:32

Första guldet kom i damklassen 520kg. Vi gick inte "helt rent" i grundomgången, vi drog en 1-1 mot Björke/Ydre och hamnade på 2a plats efter grundomgången. Vi möter Unnaryd i semifinal, där vi vinner med 3-0, och får möta Björke/Ydre i finalen. Väl i finalen var vi varma i kläderna och tog kommandot direkt. Vi vinner finalen med 3-0 och därmed var första guldet bärgat!

Det är 4 år sedan vi vann ett SM-guld i en damklass sist. Den känslan vi fick till i laget idag är nästan oslagbar, vi kändes grymt starka och guldet satt verkligen där det skulle!

1
SM-GULD Damer 520!


Sedan var det dags för våra juniorer, som även dem hamnade på samma poäng som Björke/Ydre efter grundomgången. Brunnsberg vinner semifinalen mot Hovmantorp, och möter Björke/Ydre i final. Finalen blev en riktig rysare, Björke/Ydre vinner första draget, Brunnsberg kommer igen och vinner andra. Lottning om sida vinner Brunnsberg och får stå kvar, och drar hem det tredje draget och Brunnsbergs andra SM-GULD för dagen!!


Tränare Daniel Eriksson säger: "Det som våra juniorer gör idag, det ska nästan inte gå att göra. Helt sjukt bra gjort!"

De är 7st dragare (varav en tjej!) och vinner över Björke/Ydre som har 9st i sitt lag. Då man i juniorklassen får vara 7-10 dragare på 600kg, men får väga 10kg extra för varje tjej/ungdom, dock max 640kg.

2

SM-GULD Junior 600!


I tredje och sista blocket drog Brunnsberg i herrar 700 kg och ungdom 560kg. I ungdomsklassen var det tyvärr för få lag för att det skulle bli SM-status, Brunnsberg kommer på en hedrande 3e plats där.


Herrarna hade pressen på sig att försvara guldet från ifjol, även här hade vi lite små detaljer som inte riktigt stämde i grundomgången. Vi ställde om lite i laget och slipade på detaljerna och vinner grundomgången. I semifinalen möter vi Björke/Ydre, där Brunnsberg vinner med 3-0. I finalen ställs vi mot västmanländska Heds IF, Brunnsberg sätter press direkt från start och vinner matchen med 3-0 och kammar därmed hem klubbens 3e SM-GULD för dagen!!

DSC_0594
3e plats i Ungdom 560!

 

3

SM-GULD Herrar 700!


Som om inte 3 SM-GULD och en tredjeplats inte vore nog... På kvällen SM-bankett får klubben pris för:

  • Årets damklubb
  • Årets herrklubb
  • Årets klubb
  • Årets ledare till Daniel Eriksson
  • Årets damprestation till Lina Frost
  • och årets domare till Peter Dahlman.

 
Daniel Eriksson summerar :"Det är svårt att hitta ord för att beskriva detta. Att vi får med oss 3 Guld, en 3e-plats och dessutom en hel hög av fina utmärkelser är helt otroligt! Klubben är verkligen på topp just nu, och vad är receptet bakom detta? Vi har väldigt roligt tillsammas, har en bra sammanhållning i hela klubben, vi tränar förmodligen rätt och har ett bra nät runtomkring som alltid ställer upp för oss."

 

5

Årets damprestation: Lina Frost!

 

DSC_0717

 Årets ledare: Daniel Eriksson!

 

DSC_0719

 Årets domare: Peter Dahlman!

 

6 Årets herrklubb! Årets damklubb! & Årets klubb!

 

Detta SM sändes live via webben och kommer att finnas tillgängligt att titta på igen på denna länk så småningom:

https://play.staylive.se/svenskdragkamp/

Så håll utkik där!

 

Klicka här för att kika på resultatlistan.

Skribent: Katti Nylund

Följ oss på:

och ta del av aktuella rapporter

från tävlingar med mera! :)

länksdf

 

VM i Malmö 2016

Postadress:
Brunnsbergs IF - Dragkamp
Book, Brunnsbergsvägen 89
79690 Älvdalen

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info