Hoppa till sidans innehåll

Hemmatävlingen 3 juni

04 JUN 2017 12:50
Igår hade vi hemmatävling på riktigt då det var premiär för vår nya tävlingsarena i Brunnsberg. Det var elitserieomgång 2 av 3 som avgjordes.
  • Uppdaterad: 04 JUN 2017 13:46

I block 1 drog D540 och H680, Brunnsberg hade 2 lag med i damklassen och ett i herrklassen. Herrarna vann alla sina matcher, likaså lag 1 i damklassen. Lag 2 gjorde också bra ifrån sig och kom på 2a plats efter Brunnsbergs lag 1.

Även i nästa block i junior/ungdomsklassen kunde Brunnsberg ställa upp med 2 lag. Lag 1 kom på 2a plats och lag två på 3e plats efter vinnande Löftadalens DK.

I block 3 var det dags för öppna klassen, även där med två lag från Brunnsberg. Lag 1 hamnade på samma poäng som Stenungsunds DK, men vann då det var vikten som fick avgöra.* Lag 2 gjorde en stark insats även dem och kom på 3e plats.

I sista blocket i H640 och D420 (6-manna) ställde Brunnsberg upp med ett lag i herrklassen och 2 i damklassen. Herrarna avslutade dagens som de inledde den, med vinst. Damerna kom på 2a och 3e plats efter Hovmantorps DK.

*När två lag hamnar på samma poäng gäller följande för att fastställa lagens placering:

  1. Inbördes möten. 2. Antal vunna matcher 3. Antal varningar. 4. Lagets invägda vikt (lättast vikt har fördel) 5. Lottning

 

- "Härligt att ha tävlingen på hemmaplan i Brunnsberg. Enkelt och smidigt att arrangera när vi har allt så nära klubbhuset. Vi var lite oroliga för underlaget på tävlingsbanan inför tävlingen om det skulle hinna torka upp ordentligt. Men banorna var bra, lite mjuka men dem höll ihop."

- "Jättekul att vi kan ställa upp med 2 lag i flertalet viktklasser, det visar verkligen vilken bredd vi har i klubben. Vi är jättenöjda med dagen, både tävlings- och arrangörsmässigt. Vi fick det att stämma bra i lagen, men det finns alltid detaljer man kan slipa på." säger klubbens tränare Daniel "Smirre" Eriksson.

Dagens resultat hittar ni här.

Vi dragare vill rikta ett STORT TACK till klubbens styrelse, sponsorer, alla våra funktionärer och supportrar som stöttar och hjälper till! Det är tack vare ER kan vi arrangera så bra tävlingar och utan ER vore vi inte där vi är idag! TACK för ert stöd!

 

Nästa tävling som väntar för klubben är en internationell klubbtävling i Schweiz midsommarhelgen. - "Den ser vi verkligen framemot, Schweiz har alltid varit bra på att arrangera tävlingar, och det ska bli kul att få ett hum om vart vi står mot internationellt motstånd."  säger Smirre.
Skribent: Katti Nylund
Epost: Adressen Gömd

Följ oss på:

och ta del av aktuella rapporter

från tävlingar med mera! :)

länksdf

 

VM i Malmö 2016

Postadress:
Brunnsbergs IF - Dragkamp
Book, Brunnsbergsvägen 89
79690 Älvdalen

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info