Hoppa till sidans innehåll

Träningsläger World Games

23 APR 2017 14:48
Igår lördag 22 april hölls det tredje träningslägret inför uttagningen World Games.
  • Skapad: 23 APR 2017 14:48

Utanför den gamla ladugården på Klitten ser allt ut som vanligt, men innifrån hörs vrål och hejarop. Där inne pågår nämligen landslagsträning för Sverige-eliten i dragkamp. Detta är det tredje lägret inför den stora satningen till World Games. Ännu är truppen inte uttagen så alla kämpar för att visa sig från sin bästa sida i hopp om att kunna ta en plats i truppen.

Truppen ska vara uttagen den 4 juni, och kommer bestå av 22 man, inklusive ledare, materialare, chaufförer, sjukvårdare mm. Ca 16-18 av dem är dragare som ska fördelas i två viktklasser, Herrar 700 & Herrar 640.

Kvar återstår två träningsläger innan WG, ett i Boxholm i maj och ett riktigt "eldprov" midsommarhelgen. Då åker nämligen truppen till en klubbtävling i Engelberg Schweiz för att testa lagen mot internationellt motstånd .

 

Mats Atterheim, sportchef i Svenska dragkampförbundet, tillsammans med förbundskapten Daniel "Smirre" Eriksson är dem som tar ut lagen.

- Målet är medalj i båda viktklasserna. Jag tycker att vi har ett härligt gäng, det är bra stämning  i truppen och alla ser ut att vara ordentligt igång. Vi har testat många varianter på uppställningar i lagen idag och det ser lovande ut. Grundstommen i lagen är Brunnsberg, säger Mats Atterheim.

Även "Smirre" är nöjd med dagen och fyller i:

- Pusselbitarna börjar falla på plats mer och mer efter idag. Alla dragare har gått framåt sedan förra lägret så jag ser väldigt mycket fram emot nästa läger i maj.

 

För att få vara med i World Games krävs att man kvalar in bland de topp 6 bästa på VM året innan, i respektive viktklass. Förra året gick VM i Malmö då kom Sverige på 6:e plats i H640 och på 4:e plats i H700.

Fakta World Games:

  • Årets upplaga går av stapeln 20-30 Juli i Wroclaw, Polen
  • Mer än 30 sporter deltar i år
  • Inträffar vart 4:e år
  • Sedan starten 1981 har dragkamp varit med vid alla tillfällen
  • Bästa resultat för Sverige är 2 st Silver år 2005, i H640 & H680
  • Viktklasser i år är H700 och H640

 

Skribent: Katti Nylund
Epost: Adressen Gömd

Följ oss på:

och ta del av aktuella rapporter

från tävlingar med mera! :)

länksdf

 

VM i Malmö 2016

Postadress:
Brunnsbergs IF - Dragkamp
Book, Brunnsbergsvägen 89
79690 Älvdalen

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@brunnsbergsif.s...

Se all info