Hoppa till sidans innehåll
Foto: P-O

Resultat


Resultat Göteborgsgirot
Namn Tid Startnr
Peter Jonsson 01:57:52 2392
Jan Edman 01:57:56 2363
Mikael Johansson 02:04:15 2355
P-O Bengtsson 02:14:46 3864


Ett riktigt roligt giro!

Vid starten tog vi oss upp genom fältet och placerade oss rätt bra.
Jan, Mikael, Peter hängde med i täten på vår start grupp, men jag var tvungen att släppa!

Bra eller dålig taktik...
Svårt att hitta någon att ta rygg på, då banan var kuperad och någon som höll samma tempo som jag. Cyklade om flertalet i backarna för att senare bli omkörd på de slätare partierna på banan. Många resonerar så, att om man tar det lugnare i backarna så orkar man hålla högre tempo på de lättare partierna. Jag försökte att hålla ett jämnt tempo genom hela loppet, bra eller dålig taktik vet jag ej, men jag var riktigt nöjd med min tid!

Upp mot 60-70 Km/h
Många backar att ta sig uppför och då givetvis en del nerförsbackar med hastigheter upp mot 60-70 Km/h. Knicksigt och många "hårnåls" kurvor! Man fick vara koncentrerad hela tiden. Det var även grusigt, dvs inte sopat på vägarna, så det gällde att köra försiktigt på gång och cykelvägarna. Delvis gick girot på fina och jämna grusvägar.

Under hela girot stod det folk utmed banan och hejade!
Helt underbart att se alla unga som vuxna stå och ropa: - Kom igen, kämpa på osv. Upploppet in i Ullevi var också helt ok då alla jublade vid målgången! Även Burseryds bor tog sig till målet för att gratulera oss! Tack Roger o Katarina!

Efter målgång gick vi till Vallhallabadet för att duscha som "studenter", då damen i kassan tyckte att vi såg så unga ut!! Tog en pizza, för att sen bege oss hem glada, trötta, men nöjda med att fått vara med i det första Göteborgsgirot!

/P-O

Uppdaterad: 07 JUN 2016 20:00 Skribent: Per-Otto Bengtsson

Postadress:
Burseryds IF - Cykel
Ågatan 56
33377 Burseryd

Besöksadress:
Granbacken, Ågatan 56
33377 Burseryd

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: burserydsifcykel@gma...

Se all info