Hoppa till sidans innehåll

Klart för vänstervarv?

31 MAJ 2009 16:14
Sedan tidigt i våras har tävlingsledningen fört en diskussion med länsstyrelsen om lämpligheten med att köra vänstervarv på Västboloppet. Länsstyrelsens (och polisens) argument emot har bottnat i att det ur säkerhetssynpunkt är bättre att köra högervarv medan vi som är insatta i organisationen är väl medvetna om de publika fördelarna med att kunna ta in cyklisterna på målområdet vid varvning, vilket endast är möjligt vid vänstervarv.
  • Skapad: 31 MAJ 2009 16:14

Eftersom denna fråga varit uppe vid ett flertal tillfällen tog länsstyrelsen beslutet att skicka ned en delegation från Jönköping med representanter från både polisen och från länsstyrelsen för att diskutera frågan på plats och för att finna en lösning som både passar den nuvarande organisationen och uppfyller polisens krav på trafiksäkerhet. Vi träffades på Dalstigen där vi presenterade årets upplägg och vårt arbete med säkerhetsfrågor runt arrangemanget. Vi påpekade ånyo fördelarna med vänstervarv men våra myndighetsrepresentanter lät fortsatt oroliga för säkerheten vid i första hand korsningen i Långhult. Därför bestämde vi att åka banan och stanna till i vid korsningarna i Långhult och Bäck.

Just som vi stannat och kommit ur bilarna i Långhult åker ett ekipage förbi korsningen i 90+km/h. Inte bra, och våra vänner poliserna såg fundersamma ut. Efter en stunds argumenterande för och emot kommer Hasse med den briljanta frågan: "Kan vi inte införa en lokal hastighetsbegränsning på tävlingsdagen?" Givetvis är det så vi ska lösa vårt problem i Långhult och både polisen och länsstyrelsen tyckte detta var ett mycket bra förslag! På detta sätt får vi både fördelarna med vänstervarv och betydligt bättre säkerhet i Långhult där det kan gå fort för både cyklister och bilister!

När mötet avslutades verkade myndighetsrepresentanterna betydligt positivare än vad de från början gjort och förhoppningsvis dyker det inom kort upp ett tillstånd från länsstyrelsen som ger oss rätt att köra vänstervarv på Västboloppet och att införa en lokal hastighetsbegränsning i Långhult

Skribent: Anders Claesson

Postadress:
Burseryds IF - Cykel
Ågatan 56
33377 Burseryd

Besöksadress:
Granbacken, Ågatan 56
33377 Burseryd

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: burserydsifcykel@gma...

Se all info