Hoppa till sidans innehåll

Kross när damerna tog sin första tvåa!

10 OKT 2012 22:43
Damer div 4, Byttorps IF-Rya HF 29-13 (16-6)
  • Skapad: 10 OKT 2012 22:43

På lördagseftermiddagen var det äntligen dags för match i Hestrahallen igen. Ett revanschsuget Byttorp tog emot Rya HF(HP Wartas b-lag) med hopp om att ta hem säsongens första poäng. Efter en bra genomkörare på onsdagens träning så var det ett gäng laddade tjejer som gjorde sig klara för avkast. Vi bestämde oss för att springa ordentligt åt båda håll men även att lugna ner spelet när det var läge för det.

Rya startar med bollen och får iväg matchens första skott, ett skott som Sofia limmar. Hon drar sedan ett fint utkast till Karitha som inte gör något misstag i avslutet. Nästa mål tillkommer på nästan samma sätt, med räddning från Sofia och kontring på det. Denna gången är det dock nyförvärvet Frida som står för avslutet. Den bra starten följs upp av lite mer avvaktande spel, där vi dock hela tiden har kontroll. Vi börjar efter cirka 10 minuters spel rinna ifrån motståndarna och det hela ser bra ut. Efter detta slarvar vi dock lite och motståndarna kommer lite närmare. Vid ställning 10-6 kommer dock rycket. Försvarsspelet ser i detta skede mycket bra ut samtidigt som anfallsspelet börjar se än bättre ut. Sista 8 minuterna av första halvlek gör vi 6-0 på motståndarna och känner i detta läge att vi har kört matchen. Första halvleks förgrundsfigur är helt klart Micaela, som stänker in 5 mål utifrån genom fina skott samt en straff, stenhårt klyka in! 16-6 i paus.

I paus pratar vi om att fortsätta springa mycket, då vi märkt under första halvlek att motståndarna har svårt att hänga med i vårt höga tempo. Sen pratar vi om att hela tiden ha fokus i försvaret, vilket kan vara svårt när motståndarna spelar en långsam smuggelhandboll.

Andra halvlek börjar likt den första med ett kontrinngsmål från Anna och sen rullar det på. Vi spelar ett bra anfallsspel, där vi hela tiden värderar bra och väljer att ta bra lägen. Det finns inte så mycket att säga om andra halvlek mer än att vi håller fokus bra, även om vi slarvar lite med våra långa passningar ibland. Sofia står bra i målet och gör en del riktigt fina räddningar på sexmetersavslut under andra halvlek. Vårt fina försvarsspel visar sig i utvisningsprotokollet, där vår första och enda utvisning kommer 21.13 in i andra halvlek. Om Micaela var första halvlekens stora spelare så var det helt klart Anna som stal showen i andra. 6 mål i andra och stundtals lekstuga med motståndarförsvaret.

Matchfakta:

Byttorps IF-Rya HF 29-13 (16-6)

Målskyttar:
Anna 8
Micaela 8 ((1)
Isabell 5
Frida 4
Karitha 2
Emmelie
Sara

Utvisning: Lotta

Dagens Tage: Mican

Korta notiser:

-Sofia räddar 13 av 26 skott, mycket bra!
-Bra debut av Isabell, som hänger fem från mittnio samtidigt som hon styr spelet framåt bra.
-På ett sätt var detta den bästa match vi gjort sen jag började träna er, jag tror banne mig inte att vi tog ett enda dumt avslut under hela matchen! Härligt;)
-Försvarsspelet är idag på en hög nivå, kan vi hålla den så ser det bra ut inför fortsätningen.


/Coach

 

_____________________________

_____________________________

 

_____________________________

 

_____________________________

 

_____________________________

 

______________________________

Postadress:
Byttorps IF - Handboll
Box 22201
50114 Borås

Kontakt:
Tel: 033416564
E-post: This is a mailto link