Hoppa till sidans innehåll

Oavgjort mot serievinnarna!

24 MAR 2013 16:44
Herrar div 4, Byttorps IF - Lidköpings HK 25 - 25 (10-12)
  • Skapad: 24 MAR 2013 16:44

Inför match var förutsättningarna att Lidköpings HK behövde en poäng för att vinna serien och Byttorp skulle vid en vinst komma fyra. Förutsättningarna kunde dock varit bättre för hemmalaget då seriens bästa linjespelare Calle Nilsson hoppade in i hallen på kryckor, nyopererad och duktige poängspelaren Johan Hellqvist befann sig på resa i Skåne.

Vi var förberedda på att de hade en duktig vänstersexa och skulle komma med hårt tryck mot vår högertvåa för att därefter hitta avslut. Det visade sig snart att deras mittnia enbart ville spela in till linjen och märkligt nog hade vi enorma problem att stoppa de passen. Detta trots att killen sällan satsade på skott och ofta anföll med låg arm.

Hela första halvlek så gjordes de flesta av motståndarnas mål via inspel och från vänsterkanten. I övrigt spelade vi fantastiskt bra försvar och ledde större delen av första halvlek. I mål stod han som vanligt 'Muren i handbollsburen' Björn 'Nalle' Friberg! Hans första halvlek, ja i 40 minuter var hur jäkla bra som helst! Straffar räddades, frilägen och skott från distans! Friberg var grym! Men så är det så mycket lättare att vara målvakt bakom ett bra försvar och i andra blev defensiven än bättre!

I försvarsblocket fanns Anton 'Ville Kangas' Sjöblom – han var rena väggen! Dessutom så spelade bröderna Antonio och Victor Castilla upp sig allt efterhand. Alltså de jobbade kopiöst, täckte skott och avväpnade många motståndare men så var det de här jumla inspelen som man släppte till – det blev bättre i andra halvlek och tack vare det så kunde vi jobba oss ikapp!

På vänstertvå fanns David Velin som i säsongens elfte timma plötsligt tog de avslut med ackuratess som vi vet att han kan, men som han väl dolt under säsongen. Filip Hagberg satte sina tre första skott, men hade det sedan lite tyngre – men en go mörsare i långa krysset i andra halvlek blev det dock!

På linjen slet Antonio oerhört i Calles frånvaro och på högerkanten gjorde Martin Jensen en bra comeback med två fina kantmål. I andra halvlek fick även Victor ordning på sina steg och vågade ta de avslut som öppnade sig för honom och killen är så mycket bättre framåt när han vågar!!

På västerkanten springer han nonstop varje match - han gör livet surt för motståndarna för han är säkerheten själv i avsluten och han är så pilsnabb! Jonas Eriksson har det mesta en kanstspelare bör ha och har efter en trög start på spelåret växt ut till den skyttekung han är - sex fantastiska mål idag men tyvärr en miss som beskrivs mer nedan.

Avslutningen av matchen blev väldigt spännande. Anton gjorde två oerhört viktiga och tunga mål och hoppet tändes om en vinst! Sista tio minuterna så ledde lagen omväxlande och det kunde blivit en seger åt vilket håll som helst. I sista minuten fick bortalaget en straff som de gjorde bort sig på och i matchens sista anfall fick vi en likadan – dvs en straff när fyra sekunder återstod.

Straffar har varit en akilleshäl under säsongen. Tidigare år har Jonas Eriksson varit säkerheten själv, men i år har han missat för ofta. Anton Sjöblom och Calle Nilsson har inte heller varit helt lyckade så i slutet vem skulle ta sista straffen?

Går straffen in så vinner Kropps serien för de hade vunnit sin match i Tibro ganska stort – på bänken satt Filip och han ville ta den sista, ja varför inte tänkte jag, men slå den inte i mellanhöjd på målisen var ordern. Filip drog den högt, men den oerhört duktige målvakten Magnus Persson räddade och hans lag vann serien på den paraden, för oavgjort räckte för Lidköping som sagt.

Egentligen var det inte här matchen avgjordes – utan det hade blivit ett annat resultat om killarna i Byttorp hade tränat från säsongstart. Vi hade en fruktansvärt usel försäsong, vilket gjorde att vi kom i nuvarande form alldeles för sent och vi hade till exempel i dagens match cirka tio tekniska fel som vi inte haft med bättre träning under hela säsongen.

Dagens oavgjorda resultat visar det undertecknad sagt hela tiden – Byttorps handboll är för bra för division fyra om alla tränar som de skall, precis som vi nästan gjort efter jul! Men när man inte lägger ner mer tid på att förbereda sig, ja då vinner man inte de tuffa matcherna och får inget gratis! Nu ligger bollen hos spelarna själva – hur vill Ni ha det kommande år?

/Jan-Roger Karlsson

Målskyttar Bif:
David Velin 6, Jonas Eriksson 6, Filip Hagberg 4, Anton Sjöblom 4, Victor Castilla 2, Martin Jensen 2, Antonio Castilla 1, Johan Nejderås 1,

 

_____________________________

_____________________________

 

_____________________________

 

_____________________________

 

_____________________________

 

______________________________

Postadress:
Byttorps IF - Handboll
Box 22201
50114 Borås

Kontakt:
Tel: 033416564
E-post: This is a mailto link