Hoppa till sidans innehåll

Orust t&r på 7 timmar

10 DEC 2012 15:00
Nu var det dags att bege sig den långa vägen upp till Henån för match mot HF Orust. Ett Orust som är kända för sin hemmastyrka, något vi fick känna på under förra säsongen. Det var en grön trupp med mycket självförtroende efter de två senaste matcherna, som anlände Henåns sporthall i god tid. Efter uppvärmning och lite snack så var det dags för match.
  • Uppdaterad: 09 DEC 2012 23:46

Matchen började precis på det sättet som vi hade pratat om att den inte skulle få börja. Vi kom lite fel i försvarsspelet och dem kunde hitta in till sin linjespelare som gjorde matchens första mål. Orust gjorde sedan också 2-0 innan den gröna maskinen började komma igång. Matchens gigant Frida Persson började komma igång ordentligt och med hjälp av ett mycket bättre försvarsspel kunde vi ta över ledningen. Första halvlek var sedan en uppvisning i fint kontringsspel från de gröna. Försvarsspelet var stundtals mycket bra och vi låg ofta rätt i positionerna. Av motståndarnas 7 mål i första halvlek får i alla fall 4 räknas som flytmål... Våra 13 mål i 1:a halvlek var bra, inte lätt att ösa in mål mot det här motståndet.

I halvtid pratade vi om att hålla uppe tempot i kontringsspelet samtidigt som vi skulle hålla fokus i försvaret.

Andra halvlek blev tyvärr en slätstruken historia från vår sida, med mängder av tekniska fel. Vi ville slänga kontringspassar hela tiden och tyvärr så saknades precisionen i dessa rätt ofta. Bakåt stod vi bra och släppte bara in 5 mål i 2:a. Våra 6 mål framåt imponerar dock inte och vi måste bli bättre på att undvika såna långa svackor i matcherna.

Matchfakta:

HF Orust-Byttorps IF 12-19 (7-13)

Målskyttar: Frida 8, Lotta 5(4), Anna 4, Emma T 1 samt Karitha (1).

Dagens Tage gick till Frida efter stor uppvisning i kontringsspel och smarta spärrar. 8 mål samt 4 straffar ordnade talar sitt tydliga språk!

Korta notiser:

-Sofia har en svår match där skotten stundtals kommer med väldigt långa uppehåll, det är då starkt att ha en räddningsprocent på 50%.
-Försvarsspelet är stundtals mycket bra, men vi behöver komma upp bättre på skyttarna när vi möter bättre motstånd.
-Inte lätt att hålla koncentrationen uppe såna här matcher där det känns rätt snabbt att vi ska vinna...
-Mycket skönare hemresa i år jämfört med förra året, två poäng med sig i bagaget är alltid gött;)

Nya tag på onsdag, då det ska filas på detaljerna inför årets sista match mot RIK!

/Coach

 

_____________________________

_____________________________

 

_____________________________

 

_____________________________

 

_____________________________

 

______________________________

Postadress:
Byttorps IF - Handboll
Box 22201
50114 Borås

Kontakt:
Tel: 033416564
E-post: This is a mailto link