Hoppa till sidans innehåll

På väg mot storseger - då tog bensinen slut..

18 OKT 2012 21:49
Herrar div 4, Mariestads AIF - Byttorps IF 29-28 (12-17)
  • Skapad: 18 OKT 2012 21:49

Andra matchen på två dagar för Byttorps IF var ikväll i Vadsbohallen i Mariestad. Redan från start såg spelarna i gröna tröjor laddade ut och vi trodde på en seger, det låg liksom i luften .

Matchen började dock lite trevande men efter cirka fem minuter tog vi över. Ledningen blev till 6-4 och snart 10-6 innan det i halvtid stod hela fem mål upp för oss.

I första halvlek spelade vi ett näst intill perfekt försvarsspel mot denna typ av motstånd. Det täcktes massor av skott, inspel räddades och på kontringar gjordes det flera mål på snabba spelvändningar. Handboll såg i det läget väldigt enkelt ut och allt gick lätt. Calle Nilsson och Anton Sjöblom var lysande bakåt och framåt så såg vi vad den gamle skyttekungen Jonas Eriksson kan. Från båda kanterna gjorde han det han är bäst på – dvs mål!

Andra spelare som visade framfötterna var Filip Hagberg som idag fick spela mer på vänsternio, Christoffer Andersson spelade disciplinerat och efter högerkanten gjorde Johan Nejderås säsongens bästa insats!

I halvtid var vi medvetna om att inget var vunnet, utan en minst likadan insats till skulle behövas för att en seger skulle bli vår.

Men snart efter paus kom tröttheten sakta smygande. Bakåt jobbade man i mitten inte lika bra i djupled så från nio meter kunde skott efter skott prickas in. I tidigare matcher har vi haft det svårt runt högertvå – där spelade idag framför allt Victor Castilla riktigt bra. Istället hade vi mer problem runt vänstertvå, där en spelare i motståndarna som normalt inte kan vara bland de bästa målskyttarna nu fick göra sju på finurliga skott som av någon anledning letade sig in i mål.

Framåt blev vi dessutom mer och mer stereotypa och sönderlästa och det som kändes så lätt i första halvlek var nu i uppförsbacke. Mariestad fick de enkla målen, ibland väldigt enkla och vi fick kämpa för våra och så sakteliga kom de i kapp.

Efter 45 minuter ledde vi fortfarande dock med fem mål, men efter 50 var det jämnt. Niki Jansson gjorde två mål sista tio som kanske borde räckt till en seger men oturen grinade oss i ansiktet när hemmalaget tog ledningen med tre minuter kvar.

Vi försökte med både punkt och tvåpunkt men vi i orkade inte hela vägen fram. Så länge det fanns bensin så klarade vi att göra jobbet fullt ut, men när den tog slut, rann segern oss ur händerna denna mörka och kyliga måndagskväll i oktober i Mariestad.


Jan-Roger Karlsson

Målgörare:
Jonas Eriksson 6, Niki Jansson 4, Johan Nejderås 4, Calle Nilsson 4, Anton Sjöblom 4, Kenny Andersson 3, Filip Hagberg 2, Christoffer Andersson 1.

 

_____________________________

_____________________________

 

_____________________________

 

_____________________________

 

_____________________________

 

______________________________

Postadress:
Byttorps IF - Handboll
Box 22201
50114 Borås

Kontakt:
Tel: 033416564
E-post: This is a mailto link