Hoppa till sidans innehåll

Seger mot svåra Nossebro

03 MAR 2013 19:49
Byttorps IF - Nossebro IF 33 - 26 (14-10)
  • Skapad: 03 MAR 2013 19:49

I Hestrahallen möttes idag Byttorps IF och Nossebro IF. Ett möte som ofta brukar betyda täta, tuffa matcher som oxå brukar bli jämna. Vi hade läst på läxan och var förberedda på hur motståndarna skulle stoppas. I dagens match kunde de två duktiga niometerna Johan Hellqvist och Jesper 'Kamikaze' Klasson inte deltaga, istället gjorde en annan bekant årsdebut (läs längre ner om det)

Redan från start var det stopp bakåt! Trenden från de senaste matcherna med ett bra, hårt och följsamt försvarsspel höll i sig även i dag. Under de första 10-15 minuterna gjorde Nossebro endast tre mål, medans vi trummade på genom kontringar och genomtänkta anfall. Motståndarna började i 6-0 försvar, men när de inte fick stopp på oss så bytte de till 3-2-1 men då ökade vi måldifferensen!

Inför säsongen så trodde undertecknad att Victor Castilla skulle blomma upp denna säsongen. Under våren visade Castilla upp en helt ny träningsinställning och hade en bra fysik. Men efter sommaren kom en väldigt dålig försäsong så det har tagit till efter jul för Victor att komma upp i den förväntade nivån han nu har. De sista matcherna har försvarsspelet suttit som en smäck och idag kom det även framåt! I försvarsspelet utmärkte sig även Calle Nilsson, David Velin och Antonio Castilla.

Anton Sjöblom som tränat med BHK under säsongen har verkligen lyft sig rejält! Bakåt är han alltid ruggig, troligen seriens bästa defensiva spelare! Men även framåt så finns nu både tyngd och snabbhet ute på niometer - idag så mycket att han blev punktad långa stunder!

Filip Hagberg har samma träningsbakgrund som Victor i år. Killen jobbar kväll varannan vecka, vilket gjort att han fortfarande inte lärt sig kombinationerna utantill, och emellanåt inte känner sig uppdaterad med det vi senast gått igenom på träningen men skjuta kan Hagberg! Idag bombades skott efter skottin i nät från distans!! En mycket bra insats av Filip!

På sexmeter finns måltjuvarna Jonas Eriksson och Calle Nilsson de två tillsammans med Johan Nejderås ligger alltid bakom hälften av lagets mål!

Dagens match började således som beskrevs ovan - vi drog ifrån rejält till 11-3, men sen så kom Nossebro alltmer och sakta närmade de sig. De kom så nära som fyra under innan vi gjorde något viktigt mål eller räddning. En sådan var då Fredrik Strindgård som inte tränat på ett par veckor ändå fick chansen på en straff - Strindgård läste rätt och med en grym fotparad räddade han ett mål som skulle varit viktigt för bortalaget! Annars stod Björn Friberg i mål och han radade upp parader!!

I andra halvlek när Nossebro åter var på G att äta sig i kapp så steg rutinerade Petri Espinasse in på allvar. 'Peppan' som fortfarande är Byttorps spelare drog in några av sina patentare och avståndet i protokollet kunde hållas! Tack för den insatsen Petri!

I slutet blev det lite 'Hawaii-handboll' när båda lagen insåg att matchen var körd med Byttorps IF åter som segrare!

/Jan-Roger Karlsson


Målskyttar BIF:
Anton Sjöblom 6 (3), Jonas Eriksson 6, Petri Espinasse 6, Filip Hagberg 5, Calle Nilsson 4, Victor Castilla 3, Johan Nejderås 3

 

_____________________________

_____________________________

 

_____________________________

 

_____________________________

 

_____________________________

 

______________________________

Postadress:
Byttorps IF - Handboll
Box 22201
50114 Borås

Kontakt:
Tel: 033416564
E-post: This is a mailto link