Hoppa till sidans innehåll

Segerns sötma ljuva dar!

09 DEC 2012 12:42
Herrar div 4, Byttorps IF - HK Guldkroken Hjo 32-24 (13-12).
  • Uppdaterad: 09 DEC 2012 23:43

Äntligen kom Byttorps IFs första seger och den kom efter en bra genomförd match med rätt vinnare till slut!

För det började sisådär kan man säga. Precis som i förra matchen såg anfallsspelet lite segt ut och bakåt släppte vi till lite för lätt med skott utifrån så det tog cirka 10-minuter, kanske en kvart innan vi fick vänt resultatet till vår fördel. Sista 45 var det bara vår match.

Motståndarna som kom med ett ungt lag fick utdelning med ett par fina 'underarmskott' och något inspel som gjorde att de tog ledningen i matchen. De första tio minuterna då vårt anfallsspel inte höll högsta klass så steg kantskytten Kenny Andersson fram och satte några pyttsar som gjorde att vi hängde med i protokollet.

Annfallspelet blev snart mycket bättre. Efter Johan Hellqvist blivit inbytt som spelmotor fick vårt spel ett annat tempo. Med ett bra hot i mitten, skapades mängder av lägen utåt i banan och om ja, inte motståndarna bevakade Hellqvist tillräckligt så promenerade han igenom på egen hand!

Första chansen att rycka kom efter 25 minuter då Bif ledde med tre mål, men då slarvade man lite framåt och var något passiva bakåt vilket gjorde att Guldkroken kunde krypa ikapp till ett uddamålsunderläge i paus.

Efter halvtidsvilan tryckte hemmalaget gasen i botten! Calle Nilsson spelade här i matchen ruskigt bra! Han räddade flera av motståndarnas anfall, spelade bra i kontringarna och hade egna målgivande avslut. Under de första fem minutrarna av andra halvlek avgjordes matchen då Bif verkligen fick en målmässig differens på fem, sex mål. Mycket tack vare att det var stängt bakåt!

Men det var fler spelare som gjorde bra ifrån sig. Filip Hagberg var en bland dom, Jonas Eriksson visade hur en skyttekung agerar när målchanser dyker upp och Antonio Castilla gjorde mål framåt!! Castilla som alltid gör det lite tråkigare skitgörat med en underbar 100 %-ig inställning i försvarsarbetet och sällan får spela anfall - men en oerhört viktig kugge i laget är han! En annan spelare som så sakteliga börjar hitta formen är David 'div-2' Velin som haft det lite trögt emellanåt denna säsongen men nu börjar se lika fräsch ut som under hans sista år innan Kalmarutflykten!

I och med denna vinsten så tog vi ett steg till i tabellen och förutom Skara som dragit sig ur har vi just nu två till bakom oss! Det känns skönt för om en vecka är det returmöte i Hjo - då lovar jag att det blir betydligt tuffare. Motståndare med ett A-lag högre upp är alltid mycket bättre på hemmaplan och det är ofta väldigt svårt att vinna två matcher i rad mot samma lag. Så det blir något att bita i för Bif!!

/Jan-Roger Karlsson

Målgörare: Jonas Eriksson 7 (2), Johan Hellqvist 7, Filip Haglund 5, Kenny Andersson 4, Calle Nilsson 4, David Velin 3, Antonio Castilla 1, Johan Nejderås 1.

 

_____________________________

_____________________________

 

_____________________________

 

_____________________________

 

_____________________________

 

______________________________

Postadress:
Byttorps IF - Handboll
Box 22201
50114 Borås

Kontakt:
Tel: 033416564
E-post: This is a mailto link