Hoppa till sidans innehåll

Tibro krossades åter

16 FEB 2013 19:28
Herrar div 4, Byttorps IF - HP Tibro U 29 - 15 (13-7).
  • Uppdaterad: 18 FEB 2013 10:00

Idag var det returmöte mot HP Tibro som vi vann klart emot förra veckan. Då landade slutresultatet på 22-35 till oss idag gick det lika lätt. Tibro som har ett U-lag i vår serie kom med just ett gäng killar som vägde alldeles för lätt för seniorhandboll. Dessutom 'trilskades' de med att spela ett utgrupperat försvar och vi var ännu mer förberedda på det än i förra matchen och tackade och tog emot.

Efter en bra start stod det hela 6-1 till oss och efter det så var de aldrig i närheten att ens göra match av det. För killarna i grönt var taggade från start och bakåt var det stängt. Calle Nilsson, Victor Castilla, David Velin och Anton Sjöblom spelade fantastiskt bra och där lades grunden för segern.

Vi kontrade, körde kombinationer mot 3-2-1 och briljerade på alla sätt beroende på spelsättet motståndarna hade. De försökte ett tag med 6-0, pang sa det då över deras treor! I andra provade de med att punkta två av våra men inget hjälpte - vi var för bra!

Det som inte försvaret stoppade tog i första halvlek Björn Friberg hand om och i andra gjorde Fredrik Strindgård ett par kvalificerade räddningar på raken.

Med en bra defensiv blir det många lägen till spelvändningar och där är skyttekungen Jonas Eriksson hypervass och med sin snabbhet väldigt svårstoppad!

Precis som i förra veckans match hängde det enbart på oss själva och vår förmåga att hålla fokus om det skulle bli match i andra halvlek - vi klarade det utmärkt och tog ytterligare sköna pinnar i tabellen. De kan behövas för i nästa omgång möter vi tunga och svåra Husaren på bortaplan.

Jan-Roger Karlsson

Målgörare BIF:
Jonas Eriksson 7, Johan Nejderås 5, Calle Nilsson 4, Filip Hagberg 3, Anton Sjöblom 3, David Velin 3, Antonio Castilla 2, Mikael Sjöblom 1, Victor Castilla 1.

 

_____________________________

_____________________________

 

_____________________________

 

_____________________________

 

_____________________________

 

______________________________

Postadress:
Byttorps IF - Handboll
Box 22201
50114 Borås

Kontakt:
Tel: 033416564
E-post: This is a mailto link