Hoppa till sidans innehåll

Tung förlust i Hjo

09 DEC 2012 23:41
HK Guldkroken Hjo - Byttorps IF 23-21 (13-10)
  • Skapad: 09 DEC 2012 23:41

Det blev precis som förväntat – Guldkroken hade nästan ett helt annat lag på sin hemmaplan än i förra veckans match. Samtidigt som vår bäste spelare Calle Nilsson blivit så pass skadad att han är borta åtminstone året ut, kanske längre. Idag var dock Anton Sjöblom tillbaka efter utlåning.

Vi var förberedda på att hemmalaget skulle komma i hårda satsningar framför allt i från sin högernio och där efter leta avslut från mitten eller på vänstersidan. I mitten var det långa stunder stängt. Antonio Castilla och Anton var helt grymma. De växelvis stötte upp på anfallaren då tog den andre linjen och på så sätt vanns många dueller. Runt vår 'högertvåa' hade vi dock problem i första halvlek, där vi spelade lite passivt och släppte igenom lite för lätt.

Framåt var anfallsspelet lite för grunt och för långsamt vilket i sin tur gjorde att vi initialt hade svårt att hitta de rätta lägena eller komma runt utåt för att våra duktiga kantspelare skulle få lägen.

I dag stod Tommie Andersson i mål och efter en lite ringrostig start växte han ut och gjorde totalt en riktigt bra match. En som verkligen gillade att Andersson var tillbaka i mål var vindsnabbe kantspelaren Jonas Eriksson som sprang in kontringar som en vinthund på jakt!

I halvtid stod det 13-10 i underläge och vi var inte helt nöjda med det!

Under den nästkommande 15 minutersperioden spelade Byttorp makalöst bra i försvarsspelet! Detta gjorde att vi på spelvändningar skapade flera lägen och i anfallsspelet fanns nu ett djup och en fart som efterlystes i den första delen av matchen. Niki Jansson stängde igen på högertvå och framåt bombade han in boll efter boll! Det var lite av den gamle 'Ägget' vi fick se! Anton Sjöblom drog ett tungt lass även framåt med fina uppbackningar, genombrott och hårda skott i kryssen. Det syns klart att killen har ett högre tempo i sig numera.

Så sakteliga gick vi ikapp det målmässiga underläget sedan halvtid och vid ställningen 19-19 stod det och vägde. Med lite tur kunde vi vunnit! Men i det läget av matchen var tyvärr många spelare väldigt trötta och det som gått så lätt tidigare i halvleken hann man nu inte med att göra. Dessutom fick motståndarna då komma lite för nära och då var de mycket farligare och kunde då dra längsta strået i matchen.

Nu kan man summera höstsäsongen och den är en liten besvikelse. Vi har varit nära att vinna många matcher där det ändå slutat med förlust. Men med en bra träning under uppehållet så finns chansen att knipa många poäng efter jul. Det är upp till oss själva att fixa detta!

/Jan-Roger Karlsson

Målgörare: Anton Sjöblom 6 (1), Niki Jansson 5, Jonas Eriksson 4, Filip Hagberg 2, David Velin 2, Kenny Andersson 1, Johan Nejderås 1

 

_____________________________

_____________________________

 

_____________________________

 

_____________________________

 

_____________________________

 

______________________________

Postadress:
Byttorps IF - Handboll
Box 22201
50114 Borås

Kontakt:
Tel: 033416564
E-post: This is a mailto link