Hoppa till sidans innehåll

Att tävla med CK Lunedi


För att delta i tävlingar krävs det en tävlingslicens. Antingen kan man lösa engångslicens som gäller endast den dagen du löser licensen eller så löser man en helårslicens som gäller för alla tävlingar under det aktuella året. Licensen gäller både för landsväg, cykelcross och MTB.

Engångslicens löser man själv på plats under tävlingsdagen. Den kan enbart användas i Sportklass och ungdomsklasser. För övriga klasser krävs en "riktig" licens.

Licenspaket

Licenspaketet innebär att den som löser en helårslicens för CK Lunedi får anmälningsavgifterna till tävlingar betalda av klubben.

Det finns dock vissa villkor som ska uppfyllas.

Anmälan ska vara gjord innan anmälningstiden går ut. Alltså får man stå för anmälningsavgiften plus eventuell efteranmälningsavgift själv om man gör en efteranmälan.

Man måste komma till start för att klubben ska stå för anmälningsavgiften. Om man inte kommer till start blir man återbetalningsskyldig, oavsett skäl till att man inte kommer till start. Om anmälningsavgiften gäller flera starter, t.ex etapplopp och man inte kommer till start i samtliga lopp så blir man återbetalningsskyldig för hela anmälningsavgiften minus 100 kr per lopp man startar i.

 

Licenspaketet gäller samtliga nationella tävlingar på landsväg där enskild start inte överstiger 300kr.

Vilken licens ska jag ha?

Mer om vilka tävlingsklasser som finns och vilken licens som krävs för respektive klass går att läsa om på Svenska Cykelförbundets hemsida. Har man ingen ambition att tävla i elitklass och fyller 30 år eller mer under året så är det veteranlicens som rekommenderas. Annars, elit-, U23-, junior- eller ungdomslicens beroende på ålder.

För Skånealliansens tävlingar finns inte möjligheten att lösa engångslicens.

Uppdaterad: 25 FEB 2017 17:29 Skribent: Gabrielle Flood
Epost: This is a mailto link

Postadress:
CK Lunedi - Cykel
Daniel Grass, Vaktelvägen 4
24630 Löddeköpinge

Kontakt:
Tel: 046253368
E-post: This is a mailto link