Hoppa till sidans innehåll

Att tävla med CK Lunedi


För att delta i tävlingar krävs det en tävlingslicens. Antingen kan man lösa engångslicens som gäller endast den dag man löser licensen eller så löser man en helårslicens som gäller för alla tävlingar under det aktuella året. Licensen gäller både för landsväg, cykelcross och MTB.

Engångslicens löser man själv på plats under tävlingsdagen. Den kan enbart användas i sportklass och ungdomsklasser. För övriga klasser krävs en "riktig" licens.

Att ansöka om licens

För att ansöka om licens genom CK Lunedi måste du vara medlem i klubben. Du ansöker om licens på swecyclingonline.se. Hur du går tillväga kan du läsa om på svenska cykelförbundets hemsida:
https://scf.se/forbundet/tavlingsverksamhet/tavlingslicens-chip-och-forsakringar/

Det finns några olika sorters licenser. Vilka klasser man får starta i och vad de olika licenserna kostar under 2020 kan du läsa om här:
https://scf.se/forbundet/tavlingsavgifter/licensavgifter-2019/

Klassindelning

Sportklass är den klass dit de flesta som börjar tävla anmäler sig. Seniorklass är ett mellansteg som passar bra för alla som vill ta steget vidare från sportklass och oftast den klass med flest anmälda på herrsidan. Damerna har sällan seniorklass. Steget över seniorklass är elitklass. Mastersklasserna är åldersbaserade klasser för damer och herrar från 30 år och uppåt.

Anmälan till nationella tävlingar

Du anmäler dig själv till cykeltävlingar. Till många av de svenska tävlingarna kan anmälan göras på swecyclingonline.se och betalning sker i samband med detta. För att uppmuntra tävlande delar Lunedi ut rabattkoder på 150 kr/startad tävling till de cyklister som har tävlat under året. Se separat dokument eller kontakta styrelsen om du är nyfiken på vilka tävlingar detta gäller. Rabattkoderna kan sedan användas i CK Lunedis webbshop för att beställa klubbkläder. Detta är tänkt som en subventionering av tävlingsavgiften.

Anmälan till Skånealliansens tävlingar

Även för Skånealliansens tävlingar görs anmälan via swecyclingonline.se. För att få delta i dessa tävlingar krävs det antingen att klubben är med och anordnar en tävling själva, eller så har klubben betalat in en engångsavgift. Oavsett så behöver du som enskild cyklist därför inte betala något. På grund av detta delas inte heller rabattkoder till webbshoppen ut för starter i dessa tävlingar. För Skånealliansens tävlingar finns inte möjlighet att lösa engångslicens.

Danska tävlingar

Utbudet av cykeltävlingar på andra sidan Öresund är större än i Skåne. Tävlingarna är väl arrangerade med många deltagare i respektive klass. Tävlingarna hittar ni under “LICENS tilmelding”: http://tilmelding.cyklingdanmark.dk/tilmeldstart.php

Innan ni kan anmäla er till någon av tävlingarna måste ni skapa en användare och registrera er svenska licens på: http://medlem.cyklingdanmark.dk/

Uppdaterad: 25 FEB 2017 17:29 Skribent: Gabrielle Flood
E-post: This is a mailto link

Postadress:
CK Lunedi - Cykel
Daniel Grass, Vaktelvägen 4
24630 Löddeköpinge

Kontakt:
Tel: 046253368
E-post: This is a mailto link