Hoppa till sidans innehåll

VR 2017


Till skillnad från förra året verkade vädergudarna vara på cyklisternas sida i år. När dagen för Vätternrundan närmade sig gjorde likaså det fina vädret. Under natten var det näst intill vindstilla för att öka något under lördagseftermiddagen, men för oss skåningar är det ju ingenting man inte är van vid. Solen stod högt på himlen och humöret var på topp.

 

CK Lunedi ställde upp med flera grupper cyklister. Klockan 04:38 på lördag morgon startade en grupp med sub9 som ambition. Gruppen höll ihop bra och större delen av rundan körde de med en välsmord belgisk kedja. Med i den här gruppen fanns ett antal cyklister som cyklade sin första Vätternrunda och de gjorde det med bravur. Nog är det skönt när alla vårens träningstimmar ger utdelning! De allra flesta rullade gemensamt i mål med sluttiden 08:48 - nöjda och glada över att tillsammans ha klarat sitt uppsatta mål.

Den nöjda sub9-gruppen efter att ha cyklat 297 km på 08:48.

 

Samtidigt som sub9-gruppen rullade en gemensam sub10-sub11-grupp iväg. De hade aningen svårare att hålla ihop då det redan i starten var lite ovant och knixigt med den nya banan på cykelvägar. De flesta lyckades ändå hålla ihop ned till Jönköping. Några mil senare var det planerat att sub10-gruppen och sub11-gruppen skulle dela köra separat. I stället skedde det en mer naturlig uppdelning i Bankerydsbacken som vid det här laget vimlade av cyklister av olika härstamning. Tills nästa år tar vi därför med oss att vi ska extra uppmärksamma på detta ställe. Trots splittringen lyckades en liten grupp från sub10-gänget att köra in i mål efter stabila 09:59, alltså även dem under sin måltid. Hur det gick för sub11-gruppen har undertecknad tyvärr lite sämre koll på, men samtliga skall ha tagit sig i mål inte alltför långt därefter och ingen lunedian skall ha brutit loppet.

Några cyklister i sub10-gruppen, som fick sluttid 09:59.

 

 Lunedis tredje grupp startade kring lunch på lördagen, klockan 12:28. Detta var en sub8-grupp som hade slagit sig samman med Kinds Go Green från Borås. Tillsammans var de 25-30 personer och utgjorde ungefär halva startgruppen. Även för sub8-gruppen gick det bra denna dag. Efter ett taktikmöte men Kinds hade man dagen innan beslutat att cykla i tvåpar med korta förningar och detta tycktes passa gruppen bra. En liten bonus var att den andra klubben som startade samtidigt hade liknande ambitioner och således bjöds Lunedi på lite draghjälp. Gruppen som helhet fick tyvärr en del bortfall under rundan, men vi gläds ändå åt att de sju lunedianerna var med nästan hela vägen in i mål. Ett kedjehopp och en punka ställde till det lite, men majoriteten av gruppen kom åter till Motala efter 07:46 och övriga strax efter det. Gruppen och klubben vill passa på att tacka Kinds Go Green för gott samarbete och Erlan cykel och sport för flasksponsen.

En nöjd skara sub8-lunedianer efter att ha cyklat runt Vättern tillsammans på 07:46.

 

Summa summarum var gick Vätternrundan 2017 väldigt bra för dem som cyklade i Lunedis färger. Det är roligt att se hur många starka cyklister vi är och hur mycket starkare vi blir tillsammans. Extra roligt blir det förstås när de allra flesta också klarade sina mål.

Uppdaterad: 10 NOV 2017 17:01 Skribent: Gabrielle Flood
E-post: This is a mailto link

Postadress:
CK Lunedi - Cykel
Daniel Grass, Vaktelvägen 4
24630 Löddeköpinge

Kontakt:
Tel: 046253368
E-post: This is a mailto link