Hoppa till sidans innehåll

VR 2018


Det är juli och sommaren har än så länge varit längre än någon svensk någonsin vågar hoppas på. Deltagarantalet på träningarna har dock minskat en aning och en varm, lugn stämning har infunnit sig. Är det på grund av de långa kvällarna månntro? Eller för att de vanligaste semesterveckorna börja närma sig? Jo, visst kan det påverka, men det är också så att årets Vätternrunda är passé. Motionsloppet som varje år engagerar fler motionärer än något annat. Världens största motionslopp på cykel faktiskt. Och som vanligt var vi självklart på plats mer flera grupper.

 

Klockan 04:38 startade de första Lunedigrupperna – både sub9 och sub10. Såhär berättar Ola Kristensson, capo för sub10:

”Den åtta personer starka SUB10 samlades i det fina vädret vid starten för en sista (och enligt vissa första) taktikgenomgång. Taktiken gick ut på att hänga på SUB9 ner till Jönköping och sen rulla tillbaka till Motala. Och som gruppen levererade! I Jönköping var gruppen fortfarande samlad, vilket firades med att hänga av den för dagen sege kaptenen i Bankerydsbacken. Viss förvirring uppstod vid första planerade depåstoppet i Fagerhult. Delar av gruppen höll sig till ursprungsplanen eftersom de var sugna på saltgurka och andra formulerade en ny plan och satsade på vattentanken istället. Utspridda i mindre grupper fortsattes det upp längs västsidan. Strax innan Boviken blev huvudgruppen omkörd av SUB9, som haft lite vurptrubbel på vägen upp och några utbrytare valde att byta grupp och följa med SUB9 till målet. Andra var mer nyfikna på hur det gick för stålracergruppen och gick därför in i Bovikendepån för att fika med dem. Därefter rullades det till mål i behaglig takt. Utbrytarna kom in på 8:51 och siste man i gruppen på 9:56, dvs alla SUB10!”

 

Från sub9:s capo Magnus Dulke har vi fått följande berättat: 

” Vi var ett antal som hjälpte till att dra i SUB9, bl.a. våra vänner från Höllviken. Vi blev således ett gäng som klarade målet. Grattis till alla som lyckades med uppsatta mål oavsett vad de var.” Som ni kunde läsa ovan fick alltså sub9 också förstärkning från några cyklister från sub10. Tyvärr hade gruppen en vurpa strax efter vattentanken i Fagerhult, där det fanns en rejäl krater vilken man inte hann väja för. En man hamnade i diket men som tur var fanns det en läkare i gruppen som kunde göra en första koll och bedöma att allt var okej, vilket följdes av att han som hade vurpat fortsatte på egen hand och kom in i mål under 10 h i alla fall.

Sub9-gruppen som stabilt rullade i mål enligt plan.

 

Ett antal timmar senare, klockan 12:20, startade Lunedis sista grupp, sub8, och denna berättelse kommer från undertecknad, som hade glädjen att vara en del av denna grupp. Sub8-gruppen bestod av 15 personer som samarbetade med Rooster Club Varberg:s sub7.30-grupp. Man enades om ett gemensamt mål och kaptenerna Calle Erlandsson (Lunedi) och Peter Larsson (Roosters) lade upp en plan som skulle passa samtliga 24 cyklister. Början av rundan gick åt till att samköra gruppen och kedjan rullade på skapligt. Det stod snart klart att varbergarna var ett gäng starka grabbar och majoriteten av turen låg gruppen precis på gränsen till att klara det gemensamma målet på 7:45. Tack vare eminent langning från Andrea Grundelius klarades stoppen relativt snabbt men efter lätt motvind ned till Jönköping började folk bli lite slitna och östsidan var lite tuffare. Emellanåt var det lite för få som roterade men många återhämtade sig en stund för att hjälpa till på nytt igen. Det var tydligt att alla i gruppen gjorde sitt bästa och jobbade på för gruppen. Tyvärr hade även sub8 en vurpa, efter ungefär 24 mil. Två cyklister tvingades bryta loppet, medan ytterligare en skadad fortsatte. Alla fick dock snabb vård och är nu uppe på cyklarna igen. Efter detta stopp på omkring 20-25 minuter blev gruppen en aning splittrad. Majoriteten av Roosters och ett gäng lunedianer rullade in i mål med sluttiden 8:05-8:10, medan andra tog det lite lugnare och kom in under den följande halvtimmen. De flesta verkar nöjda med både rundan och resultatet och rulltiden visar på att målet troligtvis hade uppnåtts om allting hade gått som det skulle.

Lunedis sub8-grupp tillsammans med Roosters innan start.

 

Utöver dessa tre grupper var det också ett tiotal lunedianer som var med i den gemensamma satsningen Skåne sub7, där cyklister från ett flertal skåneklubbar var med. I spetsen för denna grupp stod två av Lunedis många Johan:ar – Johan Andersson och Johan Lindvall – och totalt bestod gruppen av 34 personer. I stort flöt det på bra för gruppen och samspelet verkar ha fungerat bra. De sista milen verkar ha gått lite trögare och ett flertal cyklister tampades med kramp, men trots detta kom majoriteten av gruppen i mål klockan 19:08 med sluttiden 7:04. 

Gruppen Skåne sub7 som genomförde Vätternrundan med lunedianer i spetsen.

 

Vi vill tacka samtliga deltagande för en trevlig helg och gratulera till fina prestationer.

 

Uppdaterad: 13 JUL 2018 13:51 Skribent: Gabrielle Flood
E-post: This is a mailto link

Postadress:
CK Lunedi - Cykel
Daniel Grass, Vaktelvägen 4
24630 Löddeköpinge

Kontakt:
Tel: 046253368
E-post: This is a mailto link