Hoppa till sidans innehåll

Info från uppstartsmöte


Vätternrundan 2019 går av stapeln lördagen den (14-)15 juni. För Lunedi startar sub10-11+ kl 02:56 och sub9 kl 04:38 på morgonen.  Nedan följer lite information som kan vara bra för er som ska cykla med oss.


GRUPPER:
Lunedi har en sub9-grupp, en sub10-grupp och en sub11/11+grupp. Vilka som är anmälda till respektive grupp går att läsa på CK Lunedis hemsida, under fliken för Vättern 2019. Kom ihåg att det är dessa grupper ni har anmält er till och att det således är de tidsmål som gäller. Det kommer alltid att finnas nyanser i grupperna, vilket betyder att även om du känner dig lite starkare eller lite svagare än någon annan i din grupp så betyder inte det att du är i fel grupp. För att grupperna ska fungera bra är det viktigt att vi är överens om ett gemensamt mål. En sub9-grupp är alltså en sub9-grupp och inte en sub8.30-grupp eller en sub9.30-grupp. Enda tillfället denna ambition kan omprövas är om capon (och övriga gruppen) anser så.

Om du skulle känna att verkligheten inte matchar den ambition du hade i höstas kan du undersöka möjligheten till gruppbyte. Mellan Lunedis grupper på samma starttid (02:56) går det bra att byta, så länge detta görs i samråd med gruppernas capos och Vätterngeneralen. Vill man också byta tid får man även kontakta Vätternrundan. Detta kan även göras på plats.

Om du mot all förmodan skulle ha bestämt dig för att inte nyttja din startplats, se då till att kontakta Vätterngeneralen och/eller capo så snart som möjligt. Vi har en reservlista för dem som har anmält intresse efter hösten och ser helst att ev platser får till dem först. 


CAPO:
I varje grupp (sub9, sub10, sub11/11+) kommer vi att utse en capo och en secondi. Capons uppgift är att vara gruppledare. Capon ansvarar för samordning inom gruppen, lägger upp en tidsplan, håller kontakt med cyklisterna, tar slutgiltiga beslut under Vätternrundan osv. Capon ska gärna vara någon som har cyklat Vätternrundan tidigare eller har god insikt i hur detta går till. Secondin är capon behjälplig i ovan nämnda uppgifter. Secondin behöver inte ha tidigare erfarenhet från Vätternrundan. Det är viktigt att vi inom kort kan utse dessa personer, och om man är intresserad av att ställa upp som capo eller secondi, har förslag på någon i gruppen som skulle kunna passa eller bara är nyfiken på mer information får man gärna kontakta Vätterngeneralen inom kort. Om det inte kommer in några förslag kommer ändå någon att tillfrågas. Det är viktigt att vi har en capo i varje grupp.


CK LUNEDI:
CK Lunedi är en cykelklubb med bas i Lund. Under 2018 var vi cirka 150 medlemmar. För att cykla Vättern med Lunedi måste man också vara medlem. För er som inte har varit det tidigare så ansöker man om medlemskap här och mer information om hur det går till finns här. Efter att medlemskapet har godkänts kommer du att få ett mejl om att du har en avgift – årsavgifterna – att betala. Detta mejl kommer först mot slutet av mars månad, så känn ingen stress om det inte kommer direkt. 

CK Lunedi har årsmöte den 14 mars och hit är alla medlemmar välkomna. Kallelse, handlingar och information om hur man anmäler sig finns på hemsidan.

Förutom Vätternrundan och träningar så samordnar Lunedi även andra aktiviteter, såsom pubkvällar, träningsläger och klubbmästerskap för medlemmarna. Håll gärna ögonen öppna efter sådana aktiviteter.


TRÄNINGAR:
CK Lunedi håller ordinarie träningar varje vecka från början på april till slutet av september. Tiderna som gäller är tisdagar och torsdagar med start kl 18.00 och söndagar kl 09:00. Vi samlas vid Kårhuset i Lund och det är bra om man är på plats några minuter innan träningen börjar. På vardagar cyklar vi en runda på 6-8 mil. Dessa pass är fokuserade på intervaller och fartträning. Innan vi cyklar iväg delar vi upp oss i ett antal fartgrupper. Kom ihåg att det behövs lampor framåt slutet av passen i början av säsongen. Rundorna som vi brukar cykla på vardagarna finns på hemsidan och så småningom kommer det upp en länk till en träningskalender. På söndagarna cyklar vi en längre runda, oftast på 12-15 mil, med fikapaus. Dessa pass är lugnare och jämnare (distanspass) och ofta kör vi i en eller två grupper. Läs gärna träningspolicyn på vår hemsida innan ni kommer på er första träning.

För er som ska cykla Vättern är klubbpassen ett ypperligt tillfälle att träna gruppkörning såväl som kondition och styrka. Om du ser till att dyka upp på så många pass som möjligt så kommer det troligtvis att gå bra. Om många av er deltar kommer ni dessutom att lära känna varandra, vilket kommer underlätta då ni ska genomföra Vättern.

Förutom Lunedis ordinarie träningar så rekommenderar vi att ni inom varje grupp planerar in några extra träningar tillsammans. Här får ni testa att köra med varandra och lära känna varandra. Det är vanligt att man kör något av motionsloppen kring Lund tillsammans veckorna innan Vättern (Ringsjön runt, Husiesvängen, etc.) men det är bra om ni kan få ihop några fler pass innan detta när det bara är ni i gruppen och ni har tid att stanna och prata igenom saker.


KLUBBKLÄDER:
Så fort man är medlem i CK Lunedi så har man rätt att köpa klubbkläderna. Vi öppnar upp webbshoppen några gånger om året och den kommer att öppnas under våren, så att kläderna kommer i tid till Vätternrundan. Information om detta kommer på Facebook (sida, grupp) och/eller hemsidan. Om vi alla har klubbkläder ser vi enhetliga och snygga ut och det blir lättare att hålla ordning på gruppen.


RESA OCH BOENDE:
Klubben samordnar grupperna och sköter betalningen för loppet. Du är själv ansvarig för att ordna resa upp samt ev. boende i Motala. Tidigare år har de flesta valt att åka bil upp på fredagen och hem på söndagen och hyra ett hus eller dylikt tillsammans via airbnb. Det finns också en öppen, temporär campingplats som kostar lite mindre. Mer information om boende finns på Vätternrundans hemsida. Samordna gärna boende och resa inom grupperna.


UNDER VÄTTERNRUNDAN:
Innan start (lämpligtvis på fredagen) hämtar man själv ut sin nummerlapp och sitt chip inne i Motala. Det brukar vara mycket folk så det kan vara bra att ha lite tid på sig. Vissa grupper väljer att ha ett möte på fredagskvällen för att stämma av en sista gång. När det väl är dags för start är det bra att tänka på att startgrupperna är stora. Se till att samlas i god tid innan start så att ni gemensamt kan ställa er i startfållan. Sedan är det bara att cykla på. Det finns depåer ungefär var tredje mil och några snabbdepåer om man bara vill fylla på vatten. Ni bestämmer gemensamt (under ledning av capo) var ni ska stanna, men det är vanligt att man har två eller tre stopp under resans gång. Däremellan cyklar de flesta i två-par eller belgisk kedja. Men allt detta är detaljer som ni kan bestämma när det närmar sig. All information om själva rundan går dessutom att hitta på Vätternrundans hemsida.


KONTAKT INOM GRUPPERNA:
Det finns en Facebookgrupp för varje grupp: CK Lunedi VR19 - sub9; CK Lunedi VR19 – sub10; och CK Lunedi VR19 – sub11/11+. De allra flesta av er har angett att ni använder Facebook och här kan ni kommunicera, ställa frågor till varandra osv. Glöm dock inte att alla inte har Facebook. Därför bör viktig information även komma med mejl. Om du själv inte har Facebook, se till att hitta en vän inom gruppen som kan uppdatera dig om aktivitet som du missar. Det är också bra om ni kan planera in ett möte i slutet av maj/början av juni där ni kan diskutera upplägg för själva rundan.


Ni kan självklart fortfarande kontakta Vätterngeneral Gabrielle Flood via mejl, Facebook, på en träning, eller flaskpost om ni har några frågor.

Uppdaterad: 06 MAR 2019 23:33 Skribent: Gabrielle Flood
Epost: This is a mailto link

Postadress:
CK Lunedi - Cykel
Daniel Grass, Vaktelvägen 4
24630 Löddeköpinge

Kontakt:
Tel: 046253368
E-post: This is a mailto link