Hoppa till sidans innehåll

Presentation och Historik


ckwanocyklister_historia

Rune Nilsson, Clarence Karlsson, Sven Körberg, Stig "Kocken" Andersson och Ture Bengtsson. Tidigt femtiotal 

Klubben bildades i december 1937, då 16 aktiva cyklister bröt sig ur cykelklubben Star och bildade Ck Wano. Klubbens förste ordförande hette Allan Nilsson - en mångsysslare inom idrotten som lyckades att vara stjärna i såväl fotboll som cykel. Under 1940- och 50 talen var CK Wano en storklubb att räkna med.
Cykelfabriken Monarks satsning på tillverkning av racercyklar och värvning av elitcyklister gav snabbt resultat. Stor stjärna på femtiotalet blev Stig "Kocken" Andersson, som vann Mälaren runt 1951 och deltog i OS 1952. Även Rune Nilsson tillhörde de stora under femtiotalet, då han vann flera SM-titlar.

På sjuttiotalet var det Tommy Prim som bidrog till att göra CK Wano till en av de bästa klubbarna i landet. Förutom den individuella SM-segern i linjeloppet 1976, vann han under sin amatörtid flera SM-guld. Två andraplaceringar och två fjärdeplaceringar i Giro d´Italia som professionell säger ju något om Tommys storhet som landsvägscyklist. I Sverige blev han rubrikernas man genom att vinna Postgirot Open två år i rad.

Ungdomsverksamheten var också omfattande under en period.

Idag är ungdomsverksamheten nerlagd. Några få tävlingcyklister är fortfarande medlemmar. Istället blommar nu CK Wano upp som en ren motionsklubb med hälsoperspektivet i fokus och det livslånga idrottandet.

I dag har klubben 163 medlemmar (sept 2016), en ökning med 75 på sedan årsskiftet. Anledningen till nytändningen är flera.

 Alla får vara med, ingen blir frånåkt. Klubben har idag en gedigen introduktion för nya nyfikna Träningsrundorna är också en social verksamhet som passar alla. De som vill cykla i ett lugnt tempo väljer blå grupp med en genomsnittshastighet på ca 23 km/tim. De som vill cykla riktigt fort väljer röd grupp eller +32 km/tim. Däremellan finns  gröna 26 och  gula 29-grupperna. Detta innebär att alla cyklar i sin takt efter förmåga.

 Ökad information. Vi finns naturligtvis på sociala media, nyhetsbrev, mail etc, vilket bidrar till att knyta ihop medlemsgruppen

 Medlemsnytta. Medlemsavgifter och sponsorintäkter används idag på ett proaktivt sätt till aktiviteter av olika slag. Det kan tex vara ledarutbildning, gemensamma träningsläger, resor till andra motionslopp, medlemsträffar,klubbmästerskap, gemensam vinterträning, klubbfest mm.

 Varbergs SommarGiro 2017. I år var det premiär för ett helt nytt motionslopp med start och mål i centrala Varberg den 30 juli. Den 29 juli 2017 rullar Sommargirot ut på nytt på de härliga halländska vägarna. 

 Vill du vara med? Då är du mer än välkommen. Testa på under en INTRO-runda. Då får du lära dig cykla i klunga. Varje onsdag och söndag mellan april och september kör vi träningsrundor med start på Torget.

 www.ckwano.se

 https://www.facebook.com/ckwano1

Test VSG2019:

https://drive.google.com/open?id=1HO8n6KJzqCl_nfHg330pSzT34czit7HF&usp=sharing

Uppdaterad: 19 SEP 2016 11:16

Postadress:
CK Wano - Cykel
c/o Andreas Thulin, ordförande, Vare Gamla skola
43291 Varberg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info