Hoppa till sidans innehåll

TRÄNA


CK Wano, cykelklubben för hälsa, motion och social samvaro där alla är välkomna och där alla ska kunna hänga med oavsett förutsättningar. Vi lägger ner stor energi på att lära dig som är nfyiken på landsvägscykling att hantera en racer, få tips om bästa klädsel, hur och när du kan dricka och äta på din hoj. Dessutom får du lära dig alla cykeltecken och lära dig klungkörningsteknik med ett leende och bli trygg. Det är centralt att du får göra det på dina villkor och att du känner dig bekräftad.På våra träningsrundor har vi därför flera olika fartgrupper. Ledaren ser till att du inte blir ifrånkörd.

 

CK Wano erbjuder två träningspass i veckan, onsdagar och söndagar. 

På onsdagarna fokuserar vi på konditionsträning där vi siktar på ett få lite högre puls och på söndagarna satsar vi på lugn distansträning. Kombinationen av lugn distansträning där pulsen sällan överstiger 65% av maxpuls tillsammans med kortare högintensivpass är det som anses utveckla din kondition bäst enligt OS-cyklisten Camilla Larsson som utbildat våra ledare. Genom att ansluta till våra olika fartgrupper kan du själv styra hur hård din träning ska vara oavsett träningspass. 

 

Du kan alltid själv påverka din träning oavsett vilken fartgrupp du valt att ingå i, speciellt om du anser att tempot är för lågt kan du med fördel prova att cykla med blandad hög och låg kadens (tramptag) och vi lovar att du kommer både få puls och styrka. För riktigt starka cyklister finns alltid möjligheten att cykla först upp för en backa med låg kadens för att sen gåra om bravaden med hög så kommer du bli lika trött som den som är med för första gången. 

 

Vi samlas från och med 2018 vid Träslövs kyrka i Varberg. Onsdagar kl 18.00. Rundan blir ca 5 mil och tar 2 timmar. På söndagar samlas vi kl 09.00 och rundan blir ca 10 mil och tar ca 3-4 timmar. Med fika-paus i de lägre fartgrupperna.

För aktuellt program hänvisas till vår Facebook sida. Där hittar ni oss på @ckwano1

Inför varje runda lägger vi det som ett "Evenemang" på vår Facebooksida.

Uppdaterad: 07 APR 2018 21:29

color-MAIL-128 color-facebook-128

WEBBcolor-link-128 INSTA

Postadress:
CK Wano - Cykel
c/o Andreas Thulin, ordförande, Vare Gamla skola
43291 Varberg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info