Hoppa till sidans innehåll

Vilken grupp vill du cykla i?


Välkommen att testa på racercykel och och att cykla i klunga med CK Wano – Start onsdag den 6 april

CK Wano, cykelklubben för hälsa, motion och social samvaro där alla är välkomna och där alla ska kunna hänga med oavsett förutsättningar. Vi lägger ner stor energi på att lära dig som är nfyiken på landsvägscykling att hantera en racer, få tips om bästa klädsel, hur och när du kan dricka och äta på din hoj. Dessutom får du lära dig alla cykeltecken och lära dig klungkörningsteknik med ett leende och bli trygg. Det är centralt att du får göra det på dina villkor och att du känner dig bekräftad. På våra träningsrundor har vi därför flera olika fartgrupper. Ledaren ser till att du inte blir ifrånkörd.

 

Vilken grupp passar jag att cykla i?

Är du nybörjare eller van cyklist som inte provat på klungkörning tidigare är det bra om du anmäler dig till vår racerskola/introrundor. Du kan också gå med i den blå gruppen som du ska hänga med i under de första rundorna. Våra ledare kommer att ha vita, blå och gröna igenkänningstecken på sig i samlingarna. Känner du att du vill köra snabbare och börjar behärska klungkörning är det bara att hänga med i någon av de andra grupperna grön, gul och röd där vi siktar på allt högre snittfart. Om du brukar cykla ensam och tycker att snitthastigheterna låter höga så får du tänka på att det är betydligt enklare att cykla i grupp än att cykla ensam. Men det förutsätter att du utvecklas på ett tryggt och säkert sätt. Samtidigt får du prova sig fram och välja grupp efter dagsformen. Vi försöker också i så stor utsträckning som möjligt att köra samma runda oavsett fart så om du känner att din grupp var för snabb kan du enkelt vänta in en långsammare grupp som kommer samma väg. 

 

72_GRUPPERintro

Racerskolan = ”Nyfiken på” - Vita gruppen

Längre ner på sidan kan du läsa om våra Introrundor/Racerskolan. I denna “Nyfiken på” gruppen där ledaren har vit igenkänningstecken, kommer du att lotsas in i klungkörningens tjusning med både teori och praktiska övningar i lugnt tempo, där fokus ligger på att lära ut säkert klungkörningsbeteende. Vi lovar, alla kan vara med och ingen kommer bli frånåkt.

Vad du behöver tänka på: Hjälm, vattenflaska, gärna nått litet tilltugg och en racercykel eller någon form av racerhybrid. Har du inte någon racercykel, läs mer under ”lånecykel”.

72 GRUPPER blå 

Den blå 23-gruppen – “Ny och njut”

Den blå gruppen är för dig som cyklat på egen hand tidigare, vill komplettera din MTB-cykling eller som helt enkelt tycker att ett tempo som tillåter härliga diskussioner under färd är det viktiga. Detta är också gruppen för dig som är helt ny i sporten och vill gå vidare från ”Nyfiken på”. 

Snitthastigheten i den blå gruppen brukar ligga på 20-25 km/h och vi fokuserar på att träna bra klungkörning. Ledarna för den lugna gruppen ser till att informera om alla tecken o regler efter hand. Det händer att vi kör en aning kortare runda än övriga grupper. 

 

Vad du behöver tänka på: Hjälm, vattenflaska, gärna nått litet tilltugg och en racercykel eller någon form av racerhybrid. Vi ser helst att du provat klungkörning i våra Introrundor/Racerskolan. Annars meddelar du ledaren som kommer att stötta dig i din utveckling. 

72 GRUPPER grön 

Den gröna 26-gruppen 

Du behärskar klungkörning och har några mil i benen och du känner att du vill ha lite högre puls än vad den gröna gruppen bjuder på. Snitthastighet brukar ligga på ca 25-28 km/h.

 

Vad du behöver tänka på: Det är ett krav att du kört några gånger i de lägre fartgrupperna och lärt dig klungkörningsteknik och cykeltecken.

72 GRUPPER gul 

Den gula 29-gruppen

I 29 -gruppen samlas våra vana cyklister som gärna cyklar snabbare. Hastigheten på rundorna brukar cyklas i cirka 29 km/h i snitt vilket kräver att deltagarna är mycket vana att cykla i klunga.

Gruppen har relativt hög puls. I denna grupp måste vi lyfta upp säkerhetstänkandet på topp för hastigheten är rätt hög.

 

Vad du behöver tänka på: Det är ett krav att du kört några gånger i de lägre fartgrupperna och lärt dig en bra klungkörningsteknik och cykeltecken.  

72 GRUPPER röd 

Den röda 31-gruppen 

På onsdagar leder vår medlem Lennart  en intervallträningsgrupp. Här skall du vara en mycket van cyklist med en kondition som fixar en snitthastighet på över 31 km/h.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 06:23 Skribent: Hans Klaive

color-MAIL-128  color-facebook-128 

 WEBBcolor-link-128    INSTA

  

VarbergsSparbank-logga_jpg

 

 

vbg energi

 

 

 

 

veddigebuss

 

 

kvantum

 

 

erlan

 

 

bawfatigheterab

 

 

handins

 

 

Crescent_logo_rgb

Postadress:
CK Wano - Cykel
c/o Andreas Thulin, ordförande, Vare Gamla skola
43291 Varberg

Kontakt:
Tel: Kansliet stängt Skicka mail
E-post: This is a mailto link

Se all info