Hoppa till sidans innehåll

Urban och Vätternrundan 2008


Första Vätternrundan.

Det hela började med att Johan Lindquist frågade i höstas om jag skulle med och cykla Vätternrundan, jag var väl lite tvekande och sa att jag skulle tänka på saken. Jag funderade lite till och tänkte ”Jag kan väl i alla fall köpa mig en racer”.

Sagt och gjort. Morgan Sidenbäck tipsade mig om att Arne på Östers cykel kunde plocka ihop en bra cykel till ett bra pris.

Cykeln hämtades ut i september.

En morgon på jobbet kom Johan ”Skall du åka Vättern? Jag skall anmäla oss idag, du måste bestämma dig!

Okej! Jag hänger med blev svaret.

 

Hade hållit på och tränat med cykling ganska så kontinuerligt men nu fanns ett klart mål, Vätternrundan 2008.

Jag har tränat ganska så mycket själv under hösten och våren. Började åka med på klubbens söndagsrundor under Frans Myren´s ledning i mars och sedan fortsatte det med tisdagsrundorna när kvällarna blev ljusare. Har dessutom försökt att lägga in ett eller två pass till i veckan. Totalt så kom jag upp i 220 träningsmil under 2008.

 

Dags för start

Vi åkte till Motala i god tid på fredagen och tog det lugnt, hämtade ut nummerlappar och laddade upp med pasta innan start.

Lagom innan start så kom det en regnskur men vi startade i uppehåll. Tyvärr så fortsatte regnet ned mot Gränna men i Jönköping var det torra vägar som tur var.

Taktiken var att hänga på övriga CK Wimer cyklister som startade samtidigt men jag fick släppa redan efter 3 mil. Jag fortsatte i mitt eget tempo, körde själv ibland och i klunga när jag hittade några som höll ett för mig lagom tempo.

Hela rundan gick smärtfritt med undantag av lite stelhet i nacke och axlar. Jag kände mig pigg hela tiden utan att direkt ha några direkta svackor. Kunde till och med kosta på mig att spurta lite de sista 2 milen från Medevi. Anledningen till att det gick så bra tror jag att jag hela tiden åkte i ett tempo som jag kände var behagligt utan att gå på för hårt i backar och att man släppte när man kom med i en klunga som åkte för fort.

 

Summeringen är att det var en positiv upplevelse allt ifrån alla träningsrundor med klubben där man fick träna klungkörning och även fick lite tips från mer rutinerade åkare. Själva rundan var helt fantastiskt med all publik som hejade på och alla cyklister som hade samma mål att ta sig runt Vättern.  Också den egna tillfredställelsen av att ha klarat av rundan utan att vara helt slut och kunna gå upp dagen därpå och köra ett kort sväng för att få bort den värsta stelheten i benen kändes också helt okej.

 

Debuten är avklarad och fortsättning följer nästa år.

 

Urban Gustavsson

Uppdaterad: 20 OKT 2019 22:42 Skribent: Jörgen Thörn
Epost: Adressen Gömd

  

Postadress:
CK Wimer - Cykel
Johan Myrén, Snokebovägen 150, Kejsarkullen
59894 Vimmerby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info