Hoppa till sidans innehåll

Tävlingsstopp säsongen ut info från Svenska badmintonförbundet

20 MAR 2020 08:29
Vi har nu fått ny info från Svenska badmintonförbundet. Alla tävlingar är inställda till den 30 juni. Mer information kan ni läsa nedan.
  • Skapad: 20 MAR 2020 08:29

Tävlingsstopp säsongen ut men inställda SM-tävlingar ska genomföras senare.

Till följd av COVID-19 situationen beslutade Badmintonförbundets styrelse på torsdagskvällen att ställa in alla av förbundet sanktionerade tävlingar fram till 30 juni. Men ambitionen är att genomföra inställda SM-tävlingar senare under året.

Seriespel
Då beslutet även gäller allt seriespel för division 1-4 innebär det att resultaten i respektive serie per 17 mars blir slutresultatet för säsongen 2019/2020. Beträffande upp-/nedflyttningar i divison 1-4, sker detta som brukligt i dialog mellan Svenska Badmintonförbundet och berörda lag, där geografi och lagens nivå beaktas för att skapa lämpliga serieindelningar.

Styrelsen har även beslutat att inte genomföra något kval till Victor Badmintonligan. De åtta lag som denna säsong spelat i Victor Badmintonligan kommer därmed vara desamma kommande säsong.

SM-tävlingar
Svenska Badmintonförbundet uttryckliga ambition är att de ungdoms-SM som tidigare ställts in ska spelas vid ett senare tillfälle under året. Förslaget är att flytta arrangemangen för SM i klasserna U13, U15, U17 samt Lag-SM ungdom till augusti. Dialog med arrangerade föreningar pågår.

För Veteran-SM är planen att genomföra tävlingen i september. Även här pågår dialog med arrangerade förening.

Victor Lag-SM
Svenska Badmintonförbundet och de fyra klubbar som nått semifinal i Victor Badmintonligan (Halmstad, Påvelund, Fyrisfjädern och Trollhättan) vill alla försöka hitta ett sätt att spela färdigt årets Lag-SM.

Förslaget som förbundet nu jobbar med innebär att de fyra klubbarna möts för semifinaler och final under en helg i juni 2020. Dialoger med föreningarna om datum och plats för ett sådant arrangemang pågår.

Utbildningar och konferenser
Styrelsen beslutade vidare att inga utbildningar eller konferenser med fysiska träffar genomförs under april-juni utan skjuts upp till nästa säsong. Där möjlighet finns kommer inplanerade utbildningar och konferenser att genomföras via videolänk.

Samtliga beslut och planer förutsätter att förhållandena enligt Folkhälsomyndigheten och andra överordnade instanser tillåter genomförande av dessa aktiviteter under juni, augusti och september 2020.

Vi återkommer med mer information så fort tid och plats för de olika planerade arrangemangen är fastlagda.

Förbundschef Thomas Angarth
This is a mailto link
08 699 60 29

Skribent: Maria Nilsson
Epost: Adressen Gömd

CBF PÅ INSTAGRAM


CBF PÅ FACEBOOK


 CBF:S SPONSORER

 

 

 

 

 

Postadress:
Carlshamns BF - Badminton
c/o Maria Nilsson, Holländarevägen 82a
37637 Svängsta

Kontakt:
Tel: +46733245957
E-post: This is a mailto link

Se all info