Hoppa till sidans innehåll

1200 km pingis eller Jullovstouren del 1

11 JAN 2011 18:36
På tisdagseftermiddagen satte sig fem glada grabbar, och en glad förälder, i bilen och åkte iväg. Jullovets tävlingstour bestod av tävlande i fem dagar med början i Växjö för deltagande i Värendespelen.
  • Skapad: 11 JAN 2011 18:36

Dag 1 Värendespelen

 

Lite morgontrötta var allt grabbarna

Dagens klasser var P14, P15 och HJ17 och först ut var P15-poolen. Oskar ”Hilde” Hildebrand, Isak Eliasson, Oscar ”OP” Perman och Mathias ”Matte” Ohlsson var de som ställde upp i CBTK’s färger. Den enda som tog sig vidare till slutspel var Matte som pooltvåa efter riktigt bra spel i poolen. Han hade mycket väl kunnat sluta som pooletta då han la två av seten mot poolsegraren Filip Virström med 12-14 och 12-14.

 

Matte i farten

Därefter var det dags för P14-pool och där gick Isak och OP vidare som poolsegrare medan Matte inte riktigt kunde rubba vare sig Mathias Johansson, Västers BTK eller Emil Ohlsson, Skurup utan slutade trea i poolen.

Efter avklarat poolspel i P15 och P14 vad det så dags för slutspel i P15 och P14. I P15 fick Matte i första omgången möta Isaac Nyheim från Skurup. Matte var tyvärr inte alls tillräckligt aktiv i spelet och det blev en förlust.

I P14 vann OP i första omgången med 3-0 över Ludvig Lindberg från Mariedals IK innan det blev förlust mot Linus Andersson, Safir. OP var riktigt bra med i första set men det hela slutade 3-0 till Linus. Isak stod över första omgången och fick i andra möta Sebastian Åstorp och vann med 3-0 för att i kvarten möte Anton Källberg.

 

Isak i matchen mot Anton

Isak hade 10-6 i första innan Anton klarade av att vända på setet, Isak kom tillbaka och vann andra set med 11-6. Tyvärr vann Anton de följande två seten och därmed matchen med 3-1 i set.

 

Sista klassen var HJ17 där Martin Johansson och Hilde ställde upp.

 


Martin gnuggar

Martin fick ge sig mot Sebastian Luu, KFUM Kristianstad, men var riktigt nära i första och andra som förlorades med 13-11 och 12-10. Lite mera matchvana gör nog susen. Hilde gav sig på Joel Svensson, Jämjö BTK, och bet ifrån sig i de första tre seten. Matchen slutade dock med förlust med 3-1 till slut.

Efter avslutat matchspel blev det bad i hotellpoolen och uppladdning för dag 2.

Dag 2 Värendespelen

Dagens klass hette H2 (och H3).

H2 var en poolkklass där alla ställde upp. Martin missade avancemang med 2 bollars marginal i skiljeset i den avgörande matchen och Matte åkte på setskillnad. Matte slog i poolen duktige Filip Hedström med det räckte alltså tyvärr inte hela vägen. Hilde vann sin pool och OP gick vidare som pooltvåa. I slutspelet fick inte Hilde det riktigt att fungera mot Rasmus Nilsson, Lyckebo, och det hela slutade med en 3-1 förlust. OP vann över Andreas Träff och Thommy Berglund innan det var dags för David Palmberg i kvartsfinal. OP kämpade på riktigt bra med till slut vann David med 3-1 i set. Vid prisutdelning blev OP ännu mera nöjd med sin insats när han upptäckte att det var penningpriser! Nu var det dock så att det var de fyra första som fick penningpriser. Placering 5-8 fick dvd-filmer vilket inte var lika roligt tyckte OP, speciellt inte som filmen var barnförbjuden ;)

 


Prisutdelning i H2 där OP blev 5'a

Så, då var det dags för avfärd till Herrljunga! Men när alla grabbarna var på väg in i duschen kom en av funktionärerna och sade till Hilde att han skulle spela på bord 16! Det visade sig att jag, Ola, glömt bort att jag anmälde honom i H3. Hilde hoppade in i hagen och efter 2 minuters inbollning vann han över David Oséen med 3-0 i set. I andra matchen fick Hilde en insikt i hur viktigt det är att kolla vad motståndaren spelar med för material när han först i början av första set upptäckte att hans motståndare Tobias Svensson spelade med anti på ena sidan. Nu kom dock Hilde undan med blotta förskräckelsen och vann med 3-1 i set. I kvarten vann sedan Hilde över Simon Gerell med klara 3-0. I semi förlorade Hilde i skiljeset mot Tönsberg Johansen från Fokus och ännu en inkasserad DVD-film var ett faktum.

 

Prisutdelning i H3 med Hilde som 3'a

 

Efter en bra tävling var det så till slut dags för avresa till Herrljunga och hotell Glada Kärven där vi skulle tillbringa natten.

Fortsättning följer....

Skribent: Ola Perman

Sponsring

CBTK Facebook

 
Ange alt-text här. 

Kontaktinformation Föreningen

Carlstads BTK
Box 4097
650 04 KARLSTAD
This is a mailto link
Riksidrottsforbundet

Postadress:
Carlstads BTK - Bordtennis
Box 4097
65004 Karlstad

Kontakt:
Tel: +46722012070
E-post: This is a mailto link

Se all info