Hoppa till sidans innehåll

1200 km pingis eller Jullovstouren del 2

12 JAN 2011 21:00
Sent på kvällen kom vi fram till hotellet Gyllende Kärven och efter inkvartering på våra respektive rum var det bara att släcka lampan och sova.
  • Skapad: 12 JAN 2011 21:00

Dag 3 Ciderspelen

Efter en god frukost begav sig alla till hallen där dagens klasser var P14, P15 och HJ17.

Först ut var poolspelet i P15 där Isak, Matte, Hilde och OP ställde upp. Efter avklarat poolspel stod det klart att Hilde och OP blev poolsegrare, Isak pooltvåa och Matte slutade trea.

Efter avancemang från 1/8-delar var det dags för kvartsfinaler. Isak avfärdade Tomas Lundqvist i tre raka med klara siffror. OP vann en poäng- och spelmässigt jämn tresetare mot Amadeus Qfvarnström och Hilde vann sin match mot Joakim Härd Partille.

I semi skulle då Isak och OP mötas samt Hilde och Philip Pettersson. Klubbmötet blev en jämn match där Isak knep första set innan OP kunde vända och vinna med 3-1. Hildes match blev en femsetare med långa och spektakulära bolldueller. Hilde knep första och fjärde set medans Philip fick de andra två. I skiljeset följdes spelarna åt innan Philip kunde dra ifrån till seger med 11-8.

Finalen mellan OP och Philip innehöll många vackra bolldueller även den och till slut stod OP som segrare med siffrorna 10-12, 15-13, 14-12 och 11-8. CBTK blev 1 (OP),3 och 3 (Isak och Hilde)!

 

Prisutdelning P15 (OP 1:a och Isak och Hilde 3:or)

I P14 som var Cup började Matte lite trögt och första matchen avgjordes inte förrän i skiljeset, i kvartsfinalen var det Carl Nilsson, Askim som stod för motståndet. Matte förlorade första set med 8-11, vann andra och tredje med 11-9 samt 15-13 för att sedan tappa fjärde med 6-11. Därmed stod det 2-2 i set och dags för skiljeset och där följdes spelarna åt innan Carl kunde rycka ifrån på slutet och vinna med 11-9. Matte blev slutligen 5’a

 

Matte som slutlig 5'a

HJ17 var poolklass och där tog sig alla karlstadspelarna vidare till slutspel. När väl slutspelslottningen kom upp visade det sig att alla killarna hade hamnat på samma halva i slutspelet! Så när 8-delarna var avklarade så bestod två av kvartsfinalerna av enbart karlstadkillar.

 

CBTK i kvartsfinaler!

Isak och Hilde möttes i den ena och Martin och OP i den andra och efter avklarade matcher visade det sig att Isak besegrade Hilde med 3-1 och OP vann den andra över Martin med 3-2. I semi möttes Isak och OP på nytt och efter att Isak vunnit de två första seten var det nog ingen som riktigt räknat med något annat än en vinst för Isak. Men på något märkligt sätt vände matchen och OP knep till slut segern med 3-2. I finalen fick OP möta Alexander Nilsson, Falköping. Alexander vann till slut matchen som även den avgjordes i skiljeset. CBTK knep en 2:a (OP), 3:e (Isak) och två 5:e platser (Hilde och Martin)!

 

HJ17 - Lägg märke till att Hilde är barfota :D (Isak saknas då han hade åkt)

På kvällen var det på nytt dags att sätta sig i bilen för avfärd till Varberg och fortsatt tävlande. Lagom till att vi kom fram till Allingsås varnade de för ett flertal trafikolyckor på radion så då fann vi det för gott att ta ett längre stopp på en av pizzeriorna för lite middag.

 

Matpaus i Allingsås 

Fortsättning följer :)

Skribent: Ola Perman

Sponsring

CBTK Facebook

 
Ange alt-text här. 

Kontaktinformation Föreningen

Carlstads BTK
Box 4097
650 04 KARLSTAD
This is a mailto link
Riksidrottsforbundet

Postadress:
Carlstads BTK - Bordtennis
Box 4097
65004 Karlstad

Kontakt:
Tel: +46722012070
E-post: This is a mailto link

Se all info