Hoppa till sidans innehåll

1200 km pingis eller Jullovstouren del 3

13 JAN 2011 18:16
Efter att ha intagit frukost i vår lilla stuga vid havet var det bara att bege sig till hallen, och vilken hall de har. Lite avundsjuk som tävlingsarrangör blir man ju....
  • Skapad: 13 JAN 2011 18:16

Dag 4 Varbergsspelen

Denna dag var CBTK repsenterade i P13, HJ17 och H2.

OP spelade P13 och i frånvaro av Malte som sjukanmäldes var det ingen som riktigt kunde hota OP och det var först i finalen som det blev en setförlust. Finalsegern skrev till 3-1 över Philip Song. Grattis OP till segern!

 

Prisutdelning P13 Segrare: OP

Att Varbergsspelen är en tuffare tävling märktes både på att det är en ranking 1 tävling och på motståndet.  I HJ17 tog sig ingen vidare från första omgången där Martin fick möta Albin Arvidsson, BTK Frej som sin tur åkte mot Alexander Franzen med 3-1. Hilde förlorade mot Anton Källberg med samma siffror OP mot David Palmberg likaså. Matte fick respass av Martin Eriksson, även han med 3-1. Han hade dock setbollar i första set och om han hade vunnit första hade det nog sett annorlunda ut.

I H2 fick Martin möta Jakob Steneteg, Halmstad BTK i första och han visade sig vara numret för svår. Jakob vann till slut även finalen i H2.

 

Hilde mot norsk deffensivspelare

Hilde förlorade mot Marcus Weden Waerstad, Fokus BTK, med setsiffrorna 10-12, 5-11, 10-12 och Matte fick ta sig an andreseedade Alexander Sultan vilket slutade med seger för Sultan.

Efter en matbit på stan i Varberg bar det av till stugan för lite återhämtning och uppladdning inför den sista dagen.

Dag 5 Varbergsspelen

Den sista dagen var det klasserna P14, P15, HJ20 och H1 som stod på programmet.

Först ut var P14 och H1, i H1 kom aldrig Martin in i matchen utan det blev en snabb affär och förlust med 3-0 i set.

P14 var poolklass och Matte hade Emil Ohlsson (Skurups BTK), Christian Gustavsson (Askims BTK) och Jesper Karlsson (Glommens IF) i poolen. I första matchen mot Emil började Matte med att tappa det första två seten för att sedan vinna de två nästföljande. På så sätt fick Matte matchen till skiljeset där han tyvärr förlorade.

 

Coachning?  Hilde och Matte

I match två vann Matte enkelt över Jesper med 3-0 och i den avgörande matchen om avancemang från poolen blev det skiljeset igen. Matte hade 8-6 vilket Christian hämtade upp till 8-8 för att sedan vinna de nästa tre bollarna också och vinna med 3-2 i set och därmed missade Matte avancemang.

OP vann sin pool och efter att ha besegrat Sebastian Karlsson med 3-0 i 1/8-del var det dags att ta sig an Martin Eriksson från Eslöv i kvart. OP vann första set med 11-9, förlorar andra med 10-12, kniper tredje med 11-7. Martin vänder spelet och tar det fjärde seten med 11-5 och därmed är det skiljeset ännu en gång. Här är OP den starkare och vinner med 11-8. I semifinalen stod Joakim Fernandez-Brink på andra sidan bordet. OP hade 10-8 i första set men Jocke kommer ifatt och vinner setet till slut med 13-11. I de andra två seten kom inte OP till med sin forehand och Jocke vann även de seten och därmed matchen. Det blev dock en fin 3’e plats till slut för OP i P14.

 

Prisutdelning P14 OP 3:a

I HJ20 fick Martin ta sig an seedade Nisse Lundberg från Halmstad och han visade sig vara för svår för Martin. Det hela slutade med 1-3 förlust och respass.

 

Inbollning i väntan på nästa klass

I dagens, och "tourens" sista klass var P15 Cup var Hilde, Matte och OP med. Matte fick i första omgången möta Emil Kindblom, Särö IK, och vann med 3-1. I andra omgången fick Matte möta Jörgen Tönsberg Johansen, Fokus BTK, och den matchen slutade med samma siffror fast med fel vinnare, 3-1 till Jörgen. Matte la första set med 11-9 och hade han kunnat vinna det setet så hade det kanske sett annorlunda ut. Efter att OP slagit Kim Johansson, Halmstad BTK med 3-0 och Sebastian Karlsson, Åstorps BTK med 3-1 var det dags för David Blomberg från Eslövs AI i 1/8-del. OP vann de två första seten med 11-8 och 11-7 och det såg riktigt bra ut. David kom dock igen och vann tredje och fjärde set med 11-6 och 11-9. I skiljesetet kom OP på efterkälken direkt och det sista setet kunde vinna av David. Hilde fick en WO-match i första omgång för att sedan möta Henrik Magnusson, Askims BTK, i andra och även det blev en riktig holmgång som varade i 5 set.

 

Hilde äntrar arenan

Hilde kämpade på bra och det hela slutade med 11-9 vinst i skiljeset, vinst med 3-2 och avancemang. I 1/8-del var dock Martin Eriksson, Eslöv, för svår denna gång och det hela slutade 1-3.

 


Slitna grabbar på läktaren innan hemfärd

På vägen hem utmanade chauffören, Ola, spelarna på Lazerdome i Göteborg och det hela slutade med seger för chauffören :)

På det hela riktigt roliga 5 dagar där spelarna har fått spela många och svåra matcher. Stundtals riktigt bra spel som visat upp vilken hög högstanivå de besitter, det är bara att träna på så att det blir deras nya lägstanivå :) 

Skribent: Ola Perman

Sponsring

CBTK Facebook

 
Ange alt-text här. 

Kontaktinformation Föreningen

Carlstads BTK
Box 4097
650 04 KARLSTAD
This is a mailto link
Riksidrottsforbundet

Postadress:
Carlstads BTK - Bordtennis
Box 4097
65004 Karlstad

Kontakt:
Tel: +46722012070
E-post: This is a mailto link

Se all info