Hoppa till sidans innehåll

Ängby Internationella

05 NOV 2009 20:30
Ängby Internationella är en tävling med anor och brukar mönstra ett högkvalitativt startfält och så även i år. CBTK's representanter var Johan Lundström som ställde upp i Herrer Elit samt HJ20 och Oscar Perman som var med i P14 och P12.
  • Skapad: 05 NOV 2009 20:30

Först ut var Johan som deltog i Herrar Elit redan på fredagen och som han spelade! Johan tog hem poolsegern med tre raka vinter, Anthony Tran (3-2), Adam Wäppling (3-0) och en armenier (3-0). Citat från Pingis-Anger management ” om Lundström skulle spela i superettan som på tävling skulle hans kvot se bra mycket roligare ut än vad den gör nu.”  Vi får väll hoppas att detta var ett trendbrott. Tyvärr tog det sedan stopp i första slutspelsomgången mot Xiao Lin Lan, defensiv spelare från Söderhamn.

 

Övrigt med värmländsk anknytning är att Pontus Rööse (fd Arvika) tog sig vidare i HE och fick i slutspelet möta J-O Waldner! Rööse hade inte mycket att sätta emot men stod upp bra och hade ledning i 2’a set ett par gånger dock utan att kunna ta någon setvinst.

 

Rööse mot J-O

 

Efter Herrar Elit var det dags för P14 på lördag och Oscar. Efter att ha beskåda pool-lottningen så insågs det ganska snart att den kunde ha varit enklare. Oscar hade i poplen hade förutom den seedade Roman från Slovakien, Louis från Frankrike (2’e seedad i P12) och Benny Feng Spårvägen (rankad 2’a i P13 i Sverige). Att matcherna mot Roman och Louis skulle sluta med något annat än 0-3 och 0-3 var inte att vänta. Det var dock intressant att se vad som skiljer mot europa-eliten. I sista matchen mot Benny Feng från Spårvägen lyfte dock Oscar spelet och spelade bättre. Han kunde dock inte rubba Benny tillräckligt mycket utan det blev förlust med 12-10, 3-11, 9-11, 7-11.

 

Nästa klass för CBTK’s del var HJ20 där Johan först slog ut danske Viktor Stilling med 3-2 och i nästa avfärdade Andréa Landrieu från Frankrike innan det var dags för 1/8-match mot Mattias Pernhult. Det är väll en spelare som Johan normalt förväntas att slå men lite oväntat förlorade Johan med 2-3

 

Hallen

 

I P12 hamnade Oscar i en oseedad pool bestående av en fransman, en finländare och Wiggo från Spårvägen. Lika klar som Oscar förlorade matchen mot fransmannen vann han de andra två och var därmed vidare som pooltvåa. Innan slutspelet började kändes det riktigt trevligt när man tittade på slutspelsstegen, 11 av 23 spelare var från Sverige.  J. Efter två omgångar in i slutspelet var dock endast Anton Källberg kvar mot 7 stycken utlänningar. :( Anton klarade dock av att ta sig hela vägen till final och en hedrande 2’a plats :D

För Oscars del tog det tyvärr stopp i 16-del mot Aleksander Werecki från Polen med 0-3 i set. Det var dock riktigt bra spel två set så det lovar gott för framtiden.

 
Skribent: Ola Perman

Sponsring

CBTK Facebook

 
Ange alt-text här. 

Kontaktinformation Föreningen

Carlstads BTK
Box 4097
650 04 KARLSTAD
This is a mailto link
Riksidrottsforbundet

Postadress:
Carlstads BTK - Bordtennis
Box 4097
65004 Karlstad

Kontakt:
Tel: +46722012070
E-post: This is a mailto link

Se all info