Hoppa till sidans innehåll

Ängbys Internationella

27 NOV 2008 13:19
Fredagen den 21 november är ett datum att komma ihåg. Det var då den STORA skrällen ägde rum, genomförd av Tobbe Bergman. Vi andra från CBTK som deltog i Ängbys Elitklass var jag (Simon) och Tao Feng.
  • Uppdaterad: 08 JUN 2016 06:15

Det började med poolspel för oss alla. Jag kom vidare ur min pool med nöd och näppe efter att ha vunnit mot Halvard Fjell med 11-9 i skilje och sedan förlorat mot Harald, även där i skilje. Tao hade det lite lugnare och vann sin pool, även om han var lite illa ute mot finliraren Christoffer Harrysson. Tobbe började dagen med en förlust mot Jesper Hedlund, men sen gick det bara bättre. Han slog sin far Tommy i en spektakulär match där Tommy stimmade (enligt Tobbe) till sig ett set, men kom inte längre. Därmed var alla vidare.

 

I slutspelet tog det slut direkt för mig, även om jag var rätt nära på att skrälla mot den kommande vinnaren, kinesen från Warta. Jag hade 2-1 i set och 4-0, så någon boll till så kunde jag ha vunnit matchen, men jag förlorade 11-7 i skilje. Tao hade ingen vidare lycka han heller, han vann mot Simon Nilsson men la mot Arvid Sunesson. Tobbe däremot började sin resa mot Ojakangas. Det blev en skön seger mot Oya som han ofta spelar skilje mot. Så blev det inte denna gång där han vann med hela 3-0! Även Anthony Tran kunde sen besegras.

 

Åttondel alltså, och där väntade Morten Hyrup Rasmussen. Det var en kontroversiell match eftersom det blev munhuggning efter vissa oklara kantbollar och nätservar. Efter detta var det Tobbe som kom igen starkast och lyckades vinna i skilje efter några helt otroliga servar som Morten skar och loopade på egen bordshalva! I kvarten gjorde Tobbe en ännu bättre match mot Mattias Karlsson, en av de få spelare på den svenska pingistouren som han inte mött innan. Segern skrevs till 11-7 i skilje och Tobbe klar för semifinal!

 

I semifinalen mötte han ännu en spelare bland ungdomseliten, Andreas Törnqvist, som innan dess slagit ingen mindre än Gao Wei! Tobbe radade upp ännu en kanonmatch. Framförallt spelade han smart denna dag, och använde alla finesser och vinklar han har i sitt register. Detta visade han när han slog in matchbollen till 11-9 i skilje då han avgjorde med en forehandkrok som inte Törnqvist nådde. Men här tog sagan slut, i finalen var Wartas kines lite för bra som vann med 3-0. Men en bragdartad insats av Tobbe som alltså blev tvåa i ängbys Herrar Elit klass!

 

Så lyckat blev det inte i HJ20 där Tobbe i och för sig gjorde ännu en kanonmatch. Problemet var bara att han mötte blivande vinnaren i 20-klassen; en kines spelande för Greenich men som även spelar i Frankrike. Men kinesen fick slita för segern mot Tobbe, det blev till slut 11-3 i skilje. För min del var det en misslyckad dag. Efter vinst mot en finne fick jag stryk av Linus Brännström. Min största insats denna vecka var att coach Tobias till andraplatsen i Elit J

 

Men det är bara att bryta ihop och komma igen, nästa vecka är det ju superettan mot Ängby och Hägersten. Kom igen nu CBTK!

Skribent: Simon Arvidsson

Sponsring

CBTK Facebook

 
Ange alt-text här. 

Kontaktinformation Föreningen

Carlstads BTK
Box 4097
650 04 KARLSTAD
This is a mailto link
Riksidrottsforbundet

Postadress:
Carlstads BTK - Bordtennis
Box 4097
65004 Karlstad

Kontakt:
Tel: +46722012070
E-post: This is a mailto link

Se all info