Hoppa till sidans innehåll

Ängby vinterpool 29/1

31 JAN 2011 19:11
Med X2000 åkte tre pingis-hungriga killar i fredags eftermiddag för att spela Ängby Vinterpool i Vällingby på lördagen och kvalspel till lag SM i Västerås på söndagen.
Oskar H var vuxen och Isak o Mathias var barn, det blir billigast så……
  • Skapad: 31 JAN 2011 19:11

Chauffören mötte upp på centralen i Sthlm och så tog vi T-bana till Scandic vid Brommaplan. Visst är det konstigt att billigaste övernattningen blev när chauffören fick ett enkelrum och grabbarna fick trängas i ett 3-bäddsrum?

Med GPS kan ju även lantisar hitta i storstan så vi kom i tid till hallen. Ängby Vinterpool var på lördagen en R1 tävling med tillägget internationell. Var det internationella inslaget höll hus vet jag däremot inte. Dagen började med P14 för Isak och Mathias och HJ17 för Oskar. Det var 46 anmälda och 12 pooler i P14. Såväl Isak som Mathias gick vidare som pool 1:or. Isak vann med 3-0 mot Jakob Andersson, Ängby och Philip Renberg, Stocksund i en 3-pool. Mathias vann med 3-0 mot Axel Sacilotto, Boo.  Mot Joakim Fornesten-Lind, Spårvägen samt mot Gustav Renman, Stocksund blev det 3-2.

Oskar hade det tyngre i HJ17. Där var det 27 anmälda och 7 pooler. Förlust mot Johan Hagberg, Tibble-Kungsängen och Marlon Appelgren, Spårvägen med 0-3 och 2-3 mot Nils Slycke Norcopensarna. För sent dataspelande på fredagskvällen kanske?

Mathias mötte Oskar Pihlsgård, Spårvägen i 8-del. (Gustavs yngre bror) Det blev förlust med 0-3.
Isak mötte Gustav Johansson, Ovansiljan, (yngre bror till Pontus som sedan var med i P15). Vinst med 3-1. I kvarten slogs William Clevensjö, Eskilstuna  med 3-1. Philip Song, Stocksund stod för motståndet i semifinalen. Det var en mycket bra match och Isak vände 0-2 till 3-2. Den unge lovande Oskar Pihlsgård väntade i finalen men där var Isak den för dagen starkare och vann klart med 3-0. Grattis till vinsten!

 

P14 prisutdelning

P15 var en cup-klass med 36 anmälda. I 16-delen slog Mathias Johan Hasselgren från Spånga med 3-2 i en oerhört jämn match. Oskar vann mot Joar Taylor, Spårvägen med 3-1. Isak hade stora svårigheter mot Mohammed Nur Suheib från Spårvägen, men vann med 3-2.

I 8-delen föll Mathias mot Gustav Pihlsgård, Spårvägen med 0-3. Mathias var dock bra med i matchen.  Oskar mötte Rickard Gillenfalk, VIK-47. Efter 2 jämna set tog Oskar det sista blankt, vinst med 3-0. Isak gjorde en jämn match mot Daniel Hvitman från Tyresö men vann med 3-0.

I kvarten Mötte Oskar Erik Andersson från Eskilstuna. Det blev en jämn och hård match där Oskar vann med 3-1. Isak Mötte Simon Norevi  från Valbo och vann med 3-0.

I semin väntade hårdare motstånd för både Oskar och Isak.  Oskar vann en knallhård match mot Tim Lofterud, Södertälje med 3-1.

 

 

Coachning pågår

Isak vann en svängig match mot Gustav Pihlsgård, Spårvägen med 3-2. Denna match hade Isak det ”kallare” huvudet av de två.

En ren CBTK final alltså! Man delade på de två första seten men därefter var Oskar den som var mest bestämd och beslutsam. Oskar vann rättvist med 3-1.
Det känns alltid lite extra att åka till storstaden och knipa medaljerna……..
Mycket bra gjort av er båda!

 

 

Prispallen i P15

Efter en lång dag i hallen firade vi i Sundbybergs minsta Pizzeria innan vi åkte till Västerås och hotell Ibis, dit vi kom först strax efter kl 22.

Skribent: Ola Perman

Sponsring

CBTK Facebook

 
Ange alt-text här. 

Kontaktinformation Föreningen

Carlstads BTK
Box 4097
650 04 KARLSTAD
This is a mailto link
Riksidrottsforbundet

Postadress:
Carlstads BTK - Bordtennis
Box 4097
65004 Karlstad

Kontakt:
Tel: +46722012070
E-post: This is a mailto link

Se all info