Hoppa till sidans innehåll

Blomqvist städservicepoolen eller...

06 FEB 2009 11:23
Långhelg i Stockholm, Vällingby.
Fredag eftermiddag åkte Oskar H med pappa till Stockholm för att ta sej an ”Blomqvist städservicepool” Tränar-Tobbe deltog även på söndagens herrar elit-klass
  • Skapad: 06 FEB 2009 11:23

Lördag morgon startade med P-14. Jag fick bland annat duktige Tobias Doverholt från Ängby, och Gustav Pihlsgård från Spårvägen i poolen.

Morgonen startade med att möta Tobias, jag startade mycket bra och vann första setet efter mycket bra spel. Efter 1-1 i set och 10-10 kunde Tobias vinna tredje set med en oturlig kantboll, och setet till hans fördel. Doverholt kunde sen vinna med 3-1 i set. Andra matchen mötte jag för mig okände Axel Tällström, Spårvägen. Jag startade matchen riktigt trögt och förlorade första set. Sen kunde jag spela upp mig lite och vinna andra set. Tredje och fjärde set var två stycken väldigt tråkiga set där vi vann var sitt set. I skilje spelade jag upp mig radikalt och vann med 11-2. I den sista matchen i poolen skulle jag möta Gustav Pihlsgård. Efter mycket övertygande spel ledde jag med 2-0 i set. I tredje set slappnade jag av lite och han stack upp och kunde vinna ett set innan jag kunde avgöra och vinna med 3-1.

Nu väntar slutspel…

I första slutspelsmatchen mötte jag mycket duktige och lovande Omid Khoshbakht från Spårvägen i 8-delsfinal . Där vann jag med 3-1 i set, i en mycket bra match. I kvartsfinalen mötte jag duktige Simon Berglund, Spårvägen. Han vann med 3-0 och jag kom inte riktigt upp nivå med tidigare spel under förmiddagen. Jag slutade på en delad 5: plats vilket var en bra början på helgen i Stockholm.

På eftermiddagen skulle jag spela P-15. Jag kom 4 i poolen efter mindre bra spel. Hade bland annat Simon Berglund, Spårvägen samt Jonas Sterner, Ängby i poolen. Uppladdning inför söndagens spel började omgående efter insatsen i P-15.

Söndag morgon startade med P-13. Jag vann poolen, men spelet övertygade inte på söndagsmorgonen. I kvartsfinalen fick jag möta Victor Carlsson från Spårvägen, jag spelade inte på topp och min skalle var som bortblåst och jag förlorade med 3-1.  Det var ett snöpligt slut i P-13 där förväntningarna var som störst. Jag slutade återigen på en delad 5:e plats. Uppladdningen inför avslutande P-15 började omgående. Det krävdes revansch.           

Nu var det dags för eftermiddagens spelpass och nu äntrade även tränar-Tobbe sporthallen. Tobias skulle delta i herrar elit där Tobbe förvånat fick se ett tuffare startfält än han räknat med. Tobbe förlorade kvartsfinalen vilket förmodligen inte var väntat från hans sida.

Jag fick en fem-pool i P-15. Efter en enkel inledande seger stod seedade Tim Lofterud, Södertälje för motståndet. Jag kunde vinna med 3-0  efter bra spel. I tredje matchen stod återigen Viktor Carlsson, Spårvägen för motståndet. Vi spelade mycket bra båda två och efter en underhållande match kunde jag slå in matchbollen i avgörande set och vinna med 11-8. En skön revansch från förmiddagen. I den avslutande gruppmatchen stod Gabriel Gordon, Ängby för motståndet. Mitt fina spel fortsatte och jag kunde vinna med 3-1 i set. Det var helgens bästa spel från min sida och jag såg fram emot slutspelet.

I kvartsfinal stod Sixten Norrby, Spårvägen för motståndet. Jag vann matchen med 3-1 efter bra spel. I semifinalen stod för tredje gången denna helg duktige Simon Berglund, Spårvägen för motståndet. Simon som spelat på topp hela helgen gav mig ingen chans denna gång heller. Jag stretade emot i första set med bra spel från min sida, men sedan kunde Simon enkelt ta sig vidare till final och finalseger även i denna klass. Jag avslutade helgen med en 3:e plats vilket ändå får ses som OK…

Ange alt-text här.

Nu återstod bara den långa resan hem och det var både en trött pappa och jag som stapplade in i sängen sent på söndagstimmarna

 

 

Skribent: Oskar Hildebrant

Sponsring

CBTK Facebook

 
Ange alt-text här. 

Kontaktinformation Föreningen

Carlstads BTK
Box 4097
650 04 KARLSTAD
This is a mailto link
Riksidrottsforbundet

Postadress:
Carlstads BTK - Bordtennis
Box 4097
65004 Karlstad

Kontakt:
Tel: +46722012070
E-post: This is a mailto link

Se all info