Hoppa till sidans innehåll

CBTK on tour – Halmstad Masters 2010

13 SEP 2010 17:07
Tidig fredag fylldes bilen med spelsugna CBTKare för en lång bilfärd till Halmstad. Eftersom det fanns en plats kvar i baksätet var även Lusaskens stolthet Agnes Kiiriikki med på resan. Agnes blev väl omhändertagen av de tre gringos - Oskar H, Isak och Matte.
  • Skapad: 13 SEP 2010 17:07

Lördagens spel började med HJ17 cupspel. Matte fick en svår dansk i första omgången. Matte var bra med i första set i både spel och poäng, men tappade sedan klart till en 3-0 förlust. Isak fick den svårspelade Gotlänningen Nisse Lundberg (numera spelande för Halmstad) i första omgången. Det blev en gastkramande match där Isak bjöd upp till bländande spel.  Isak vann första set med 11-8, förlorade andra med 10-12 för att återigen vinna tredje set med 11-8. Nisse tog fjärde set med 11-7 och avgörande set väntade. Isak förde stora delar av matchen så den snöpliga förlusten i avgörande set med 12-14 kändes inte rättvist. Oskar tog sig an Lekstorps Konkrit Ericsson. Oskar kontrollerade matchen igenom och kunde mycket rättvist vinna matchen med 3-1 i set. Oskar fick sedan i andra omgången möta Henrik Selmquist, Åstorps BTK. Henrik är en svårspelad motståndare med nabb och det tog ett set för Oskar att komma underfund med sin motståndare. Henrik vann första set med 12-10, men sedan kontrollerade Oskar matchen och kunde vinna matchen med 3-1 i set. I åttondelen fick Oskar möta dansken Nicky Marx. Oskar vann första set efter mycket bra spel med 11-9. Dansken kom sedan in i matchen och kunde vinna med 3-1. Grattis Oskar till en top-16 placering i HJ17.

 

Lördag eftermiddag stod Herrar klass 2 på schemat. Återigen en cup-klass. Det blev respass för alla tre CBTK-spelarna i första rundan. Oskar förlorade med 3-0 mot Kristoffer Kristensson, Dränningelanda, Matte förlorade mot Alexander Björnfot, Hörnebo med 3-1 i set. Isak spelade den jämnaste matchen och förlorade en fem-setare mot Joakim Sjögren, Lekstorp. Alexander vann avgörande set med 11-9, men all heder till Isak som verkligen spelade bra under lördagen men inte hade marginalerna på sin sida.

 

Söndag morgon började med P-14 för Isak och Matte. Isak började sin pool mot hemmaspelaren Kevin Nilsson. Isak var återigen på topp med sitt spel och kunde vinna matchen övertygande med 3-1 i set. Isak fick sedan duktige David Blomberg från Eslöv. Isak kom nu inte riktigt upp i samma goda spel och kunde efter en kort match förlora med 3-0. I den avgörande matchen vann Isak enkelt med 3-1 i set mot BTK Frejs Alexander Borg. Mot en andraplats i poolen trodde vi alla, men från läktaren kunde vi konstatera att Blomberg blev märkbart blek mot Kevin Nilsson i sista gruppspelsmatchen. Kevin van matchen och Isak blev trea i poolen efter set-räkning – även pingis känns orättvist ibland!!

Matte började sin pool med vinst mot Filip Sjögren Askims BTK. Matchen slutade med 3-1 i set efter bra spel av Matte. I andra matchen stod Eslövs Fernandez Brink för motståndet. Matte hittade inte sitt spel och förlorade med 3-0. I avgörande gruppmatchen ordnade Matte avancemang efter vinst med 3-1 mot Lucas Billstein, Falkenberg. I första rundan stod Viktor Ahlström, Halmstad, för motståndet. Mattes spel var som bortblåst i de två första seten. Efter underläge med 0-2 började spelet stämma igen. Matte tog upp till 2-2 och avgörande set väntade. Matte spelade mycket bra och skaffade sig en ledning med 10-4. Matchen kändes klar från läktaren och det trodde förmodligen även Matte…… 10-10 var ställningen i ett nafs och nervositeten spred sig från hagen ända upp till läktaren. Matte skaffade sig matchboll efter matchboll och undertecknad glömde bort att räkna efter 10:e matchbollen. Matte kunde sedan dundra in matchbollen med en aning skakiga ben och vinst med 17-15 i avgörande set. I åttondelen fick Matte svårspelade Anton Hovstam från Kalmar. Anton var för stark och förlusten skrevs till 3-0 för Smålänningen. Stort grattis till top-16 för Matte i P-14.

 

Under morgonpasset spelade Oskar Herrar 1. I första omgången blev det förlust med 3-0 mot den slutlige segraren Viktor Fredriksson, Eslöv BTK.  Under dagen spelade även Lusaskens stolthet bra i hagarna. Agnes spelade bla. till sig en fin tredjeplats i F-14. Grattis och bra spelat Agnes!

 

På söndag eftermiddag väntade P-15 cup. Isak började första rundan mot Fernandez Brink, Eslöv. Isak spelade bra men fick ge sig med 3-1 i set. Matte vann första rundan mot Halmstads Sebastian Pearsson med klara 3-0 i set. I andra rundan blev den nyinflyttade skåningen Filip Wirström, Eslöv för svår. Filip vann matchen med 3-1 i set. Oskar kunde besegra Laholms Joel Bengtsson i första rundan med 3-1 i set. I andra rundan stod BTK Linnes Marcus Olovsson för motståndet. Oskar spelade mycket bra matchen igenom och hade setbollar både i första och andra set men fick slutligen se sig besegrad med 3-0 i set. Det blev många svåra motståndare under helgen och med mer rutin i svåra matchlägen så kommer det fler segrar – var så säker!

 

Chauffören

Skribent: Ola Perman

Sponsring

CBTK Facebook

 
Ange alt-text här. 

Kontaktinformation Föreningen

Carlstads BTK
Box 4097
650 04 KARLSTAD
This is a mailto link
Riksidrottsforbundet

Postadress:
Carlstads BTK - Bordtennis
Box 4097
65004 Karlstad

Kontakt:
Tel: +46722012070
E-post: This is a mailto link

Se all info