Hoppa till sidans innehåll

CBTK trea i Div.2

14 MAR 2012 11:22
Trerätters. Trea i serien. Först till tre set. Max tre singlar per lagmatch. Tydligt är att alla goda ting är tre.
  • Skapad: 14 MAR 2012 11:22

Trerätters.

Från halv sex och framåt på fredagskvällen den 9 mars satte sig tre par hungriga pojkar i en minibuss med destination Harge. Där låg nämligen den stuga som Eliassons släkt vänligt hade lånat ut till oss. Efter hand steg värmen i stugan. Detta berodde på tre saker. Vi eldade i både element och i brasa, vi själva värmde upp stugan och chefskocken, tillika lagledare och chaufför, började laga en tre rätters middag. Fläskfilé, sparris till förrätt, glass med bär i alla dess färger. Blomkål, färskt bröd. Sedan gick vi och lade oss i de tre sovrummen. Utom Isak förstås. Han låg vid elden hela natten.

 

Trea i serien.

Vi har siktat på andraplatsen i serien. Så har tabelläget varit under en lång tid. Men efter att ha vunnit den första matchen mot Skagersvik (blev 7:a i serien) med 8-2 och hotat Norcopensarna (vann serien) till 5-8 började söndagen med endast ett oavgjort resultat 7-7 mot Eskilstuna (blev 5:a). Detta gjorde att Tranås, som låg på samma poäng som oss och som vann sin match gick förbi med ett poäng. Att vi sedan vann mot Örebrolaget Beryll (blev sist och 8:a i serien) med 8-4 hjälpte föga då även Tranås vann sin match. Nästa år blir det således förnyat spel i Div. 2.

 

Först till tre set.

Tydligt är att så är fallet och att en match inte spelas på pappret. Extra tydligt var detta sista dagen då många, i tabellen, sämre lag hotade bättre lag i serien. Detta visar också att det inte finns några enkla matcher, utan matcherna måste spelas. ”It not over, until the fat lady sings” eller på svenska ”Det är inte över förrän medaljerna utdelas”. En medalj som det stod nummer tre på för oss i år.

 

Max tre singlar per lagmatch.

Så är det. Oavsett om det är jobbigt för en gammal man att spela så många matcher torde detta vara fallet. Som sagt. Så är det. Behövde även en trea till i ingressen som motiverar detta val av rubrik.

 

Det blev alltså en tredjeplats i serien i år. Totalt i serien blev det tre förluster. Nästa år kommer även Kil, som vann Div.3, upp till Div.2. Vad det blev i deras sista match mot Ålsta? 8-3 så klart.

 

För tabell, resultat och övrig fakta, se

 http://www.cupassist.com/pa/serieoppsett.php?t=SBTF_SERIE_AVD780&k=LS780&p=1

 

Vid tangentbordet

- David

Skribent: D. Lundeteg

Sponsring

CBTK Facebook

 
Ange alt-text här. 

Kontaktinformation Föreningen

Carlstads BTK
Box 4097
650 04 KARLSTAD
This is a mailto link
Riksidrottsforbundet

Postadress:
Carlstads BTK - Bordtennis
Box 4097
65004 Karlstad

Kontakt:
Tel: +46722012070
E-post: This is a mailto link

Se all info