Hoppa till sidans innehåll

DM 2010

19 NOV 2010 23:05
Till årets DM hade CBTK 23 startande spelare som gjorde totalt 55 starter i klasser från P11 till HS.
Det går ju inte på ett enkelt sätt att redogöra för allas prestationer och resultat i detalj men lite grann skall man väll klara av och vi börjar med att fokusera på den yngsta klassen.
  • Skapad: 19 NOV 2010 23:05

P11/Pingisiaden

Pingisiaden är ju en speciell tävling på så sätt att den både har B-slutspel och är kvalificeringstävling till regionsfinal och därifrån sedan till riksfinal. Deltagare från klubben var: Erik Sjöberg, Erik Rehnberg, Axel Rehnberg, Albin Henningsson, Linus Lindwall Jonsson, Marcus Sjönneby, Albin Johansson, Jacob Olsson och Emil Östlund.


Andreas kollar läget

I poolspelet visades det prov på riktigt fint spel och det var roligt att se så många nya spelare ute på tävling.  Efter avklarat poolspel stod det klart att till A-slutspel gick Albin Henningsson Albin Johansson, Jacob Olsson, Eric Rehnberg, Emil Östlund medans Axel Rehnberg, Linus Lindwall Jonsson, Marcus Sjönneby och Erik Sjöberg gick vidare till B-slutspel.

B-slutspel

Från b-slutspelet finns det tyvärr inte så många resultat men Axel och Erik Sjöberg visade upp fortsatt fint spel och tog sig hela vägen till final där Axel till slut stod som segrare i skiljeset över Erik.


B-slutspel

A-slutspel

Eric Rhenberg fick möta Viktor Johansson i första omgången och förlorade tyvärr men spelar han bara som han stundtals gjorde i poolspelet nästa gång är jag säker på att han kommer att gå mycket längre. Jacob Olsson visade prov på riktigt bra spel i sin match då han fick ta sig an David Magnusson från Arvika. Han förlorade i och för sig med 3-0 men setsiffrorna skrevs till 7-11, 11-13 och 14-16. Härligt att se att man kämpar hela vägen. David tog sig sedan hela vägen till semifinal så det är absolut en godkänd prestation. Albin Johansson fick om möjligt en ännu hårdare lottning då Martin Toremark, Arvika stod på andra sidan bordet. Det blev kanske inte oväntat förlust men ändå en bra prestation. Emil Östlund fick Henning Tollin, Skoghall och det blev en lika jämn match som för Jacob, denna match slutade dock med seger för Emil med setsiffrorna 11-9, 11-9, 10-12 och 11-9.  


Albin och Rhenberg

Albin Heningsson spelade lika bra som i poolen och vann i tre raka set mot Felix Håfström, Arvika.

I kvartsfinalerna fick tyvärr Albin och Emil möta varandra och den matchen vann Albin efter tre välspelade set.


Emil

I finalen fick så Albin ta sig an Martin Toremark och vann även den 3-0.


A-slutspel

Grattis till alla spelarna som var med, speciellt för de som gjorde tävlingsdebut. Ni gjorde alla riktigt bra ifrån er. Naturligtvis stort grattis till Albin som därmed också har kvalificerat sig till Regionsfinalen.

P12

Erik Sjöberg, Lukas Brunzell, Erik Rehnberg, Axel Rehnberg, Albin Henningsson, Viktor Martvall och Emil Östlund ställde alla upp i P12.


 
Fler CBTK'are

I poolspelet fortsatte Albin H att visa upp bra spel och vann komfortabelt sin pool vilket även Viktor Martvall gjorde. Erik Sjöberg fick en tuff pool med Martin Toremark och Gustav Frnazén och Eric gick tyvärr inte vidare. Emil Östlund hade även han för tufft motstånd i poolen och lyckades inte ta sig vidare. Lukas Brunzell bjöd upp till dans ordentligt mot duktige Jakob Häger som han hade i poolen men det räckte inte hela vägen, Lukas vann dock sin andra match och gick vidare som pooltvåa. Även Axel Rhenberg och Erik Rhenberg gick vidare som pooltvåor

Slutspel

Från slutspelets första omgång var det endast Lukas Brunzell och Albin H som tog sig vidare. Albin fick stå över efter som han var förstaseedad och Lukas genom att besegra Henning Tollin med klara 3-0. De övriga blev tyvärr utslagna. I kvartsfinalen fick Lukas ta sig an Gustav Franzén och Lukas lyckas vinna första set men sedan knöt sig spelet och han förlorade de följande tre seten. Albin H vann kvarten över Filip Birgersson och semin över Jakob Häger med 3-0 i set innan det var dags för final mot samme Gustav som besegrade Lukas tidigare. Albin vinna klart första set för att sedan slappna av lite för mycket och därmed släppa in Gustav i matchen. Albin vann andra set med 13-11 för att sedan förlora tredje med 3-11 innan han tog tag i det hela och avgjorde i fjärde med 11-2.


P12 prisutdelning med Albin som segrare

Ännu en gång kul att se det fina spel som alla visade upp och grattis, Albin, till segern och SM-kvalificeringen!

Nu ber jag alla så mycket om ursäkt men nu blir det lite mer betoning på höjdpunkter och sammanfattning av följande klasser.

P14

Rikard Larsson, Marco Corasic, Lukas Brunzell, Viktor Martvall, Mathias ”Matte” Ohlsson, Oscar ”OP” Perman och Isak Eliasson deltog i P14.

 

Isak, Oscar, Matte, Lukas och Marco gick alla vidare till slutspel. Viktor var väldigt nära även han då han föll mot Mattis Hallen i femte och avgörande set.

 

I 1/8-delen fick Lukas möta Lucas Carlen-Bäckström och han visade sig vara för svår för Lukas Brunzell. Mathias visade upp bra spel både i 1/8-del och kvart och tog sig till semi vilket även Oscar och Isak. I semi fick Isak och Matte mötas och Matte var den som öppnade bäst och vann första set innan Isak tog över samtidigt som Matte blev passiv. Isak vann till slut med 3-1 i set. OP besegrade Hampus Relte, Arvika, med 3-0 i semi och därmed var Isak och OP i final. I finalen fick aldrig OP chansen att ta iniativet och komma in i matchen och Isak vann med 3-0 i set. Isak säkrade därmed en plats i P14-SM P14 med Isak som segrare, OP som tvåa och Matte som trea

P15

I P15 gick Oskar ”Hilde” Hildebrand, Isak Eliasson, Oscar ”OP” Perman, Mathias Ohlsson vidare till slutspel. Johan Forsberg och Marko Cordasic hamnade i samma pool och det blev jämt i poolen med Johan, Marco och ytterligare en spelare på samma matchpoäng. När listan kom upp visade det sig att Marco var den spelare som hade gått vidare på setskillnad och Johan hamnade utanför.

 

Både Hilde och OP vann sina kvartsfinaler med 3-0 medans Isak och Matte på nytt möttes och det blev en jämn välspelad match som avgjordes först i femte set där Isak vann med 11-9. Matte visade dock upp ett väldigt bra spel med en rörlighet som det är sällan jag sett från Mattes sida. Fortsätter Matte spela på det sättet kommer han klättra fort på rankingen. I semifinal besegrade Hilde Viktor Kihlström med klara 3-0 medans Isak och OP möttes. OP fick denna gång revansch men den satt långt inne och det var första i femte set som det var klart. I finalens första set hade Hilde ledning när OP trampade snett och stukade foten så pass olyckligt så att han inte kunde fullfölja utan Hilde vann P15. I och med vinsten i finalen är därmed Hilde även han klar för SM men i P15-klassen.

 


P15 med OP som tvåa och Hilde som segrare

HJ17

Oskar ”Hilde” Hildebrand, Martin Johansson, Martin Henningsson och Johan Forsberg var med I HJ17 som tyvärr endast mönstrade 8 startande så det blev endast två pooler. I pool 1 hamnade Hilde och Johan medan Martin och Martin hamnade i pool 2. Hilde och Martin J tog sig vidare till slutspel som poolettor båda två medans både Johan och Martin H slutade som pooltreor vilket tyvärr inte räckte för avancemang.

 

Efter klara 3-0 segrar i semifinalerna av både Hilde och Martin H möttes de två i finalen. Finalen blev en publikvänlig match där bägge spelare bjöd på bra spel och Hilde vann till slut finalen med 3-1 i set. I och med detta knep Hilde även en plats i HJ17-SM!

 

Film från HJ17-finalen hittar du här

 


HJ17 med Martin J som tvåa och Hilde som etta

HJ20

Martin J och Martin H var CBTK’s representanter i HJ20 och Martin J tog sig vidare till slutspel som pooltvåa medan Martin H avgörande poolmatchen mot Robert Gustavsson, Arvika, i skiljeset.

Efter seger i semi över samma Robert fick Martin J möte Marcus Einarsson från Värmskog och Martin spelade riktigt bra och trots setförlust var han aldrig riktigt hotad utan kunde vinna finalen. Riktigt bra spel av Martin under hela helgen.

 HJ20 Segrare: Martin J

HJD

Herr junior dubbeln vanns av Mathias Ohlsson / Oskar Perman med Oskar Hildebrand / Sebastian Ekängen som tvåa. Alla pojkarna bjöd på riktigt underhållande dubbelspel och finalen avgjordes som sig bör först i skiljeset.

 

Film från HJD-finalen hittar du här

 


HJD Hilde trea och där Matte tillsammans med OP vann

HD

 


Prisutdelning i HD
 

Anders Jonsson och Fredrik Malmberg, CBTK/BGOIF blev tvåa i herrdubbel medans

Martin Henningsson med Henrik Stålhandske, CBTK/Kil och David Lundeteg / Inge Lundeteg, CBTK/Kil kom på tredje plats.

 

XD

David Lundeteg spelade mixdubbel i par med Josefin Hulth, Storfors och det hela slutade med vinst i finalen med 3-0.

 


David och Josefin som segrare

Nu är det dags för en djupdykning igen då det är dags för:

 

HS

I Herrsingel hade CBTK en hel räcka spelare med: David Lundeteg, Anders Jonsson, Oskar Hildebrand, Isak Eliasson, Mathias Ohlsson, Martin Johansson.

Alla spelarna gick vidare till slutspel och första omgången, 1/8-del, fick följande utseende:

Lundeteg David CBTK - Johansson Martin CBTK

Eriksson Håkan - Ohlsson Mathias CBTK

Hildebrand Oskar CBTK - Svensson Torbjörn

Anders och Isak fick i kraft av sin poolseger stå över åttondedelen.

Mathias förlorade tyvärr mot Håkan 11–8, 12-14, 9-11 och 10-12 så det var inte långt borta. Hilde vann klart över Torbjörn med 3-0 och David gav Martin respass från turneringen.

 

I kvartsfinalerna var dags för nästa klubbmöte när Hilde mötte Isak och Isak vann det två första seten innan Hilde kunde veva igång och vinna de tre följande seten och därmed matchen. Anders fick möta Håkan Eriksson och det visade sig var en hård nöt att knäcka. Anders fick första set varefter Håkan vann de följande två seten. Anders kunde till slut vinna fjärde med 12-10 men sedan tog det roliga slut och Håkan van avgörande skiljeset. David i sin tur vann med 3-0 över Tomas Karlsson, Kil.

 

I semin var det så dags för Hilde att möte Martin Nilsson, Kil, och han var för svår för Hilde men starkt gjort att knipa en 3’de plats i seniorklassen som 15-åring. David fick möta Håkan och det blev en knallhård 7-setare som slutade 9-11, 11-8, 9-11, 9-11, 11-5, 13-11 och 11-7. David låg alltså under med 1-3 i set innan han kunde vända matchen och vinna i skiljeset vilket var starkt gjort.

 

I finalen stod duktige Martin Nilsson, Kil på andra sidan bordet som besegrade David i poolspelet med 3-0. Skulle det bli samma resultat i finalen? Martin vinner första set med klara 11-2, David lyckas knipa andra med 11-6 med sedan vinner Martin både set tre och fyra med 11-9 och har 10-8 i femte set innan David på något mystiskt sätt vänder och vinner femte set med 12-10.


David i HS

David fortsätter sedan och vinner även nästa set och tvingar i och med det matchen till skiljeset där David till slut vinner med 11-9! Kul, David tillbaka på banan och även klar för Senior-SM!

 

Starkt av CBTK att vinna alla singelklasser de ställde upp i och riktigt kul att se så många deltagare från klubben! Hoppas det gav inspiration och motivation till att träna mer och delta på fler tävlingar framöver.

 

Fler bilder från DM finns i arkivet

Skribent: Ola Perman

Sponsring

CBTK Facebook

 
Ange alt-text här. 

Kontaktinformation Föreningen

Carlstads BTK
Box 4097
650 04 KARLSTAD
This is a mailto link
Riksidrottsforbundet

Postadress:
Carlstads BTK - Bordtennis
Box 4097
65004 Karlstad

Kontakt:
Tel: +46722012070
E-post: This is a mailto link

Se all info