Hoppa till sidans innehåll

DM Lördag

11 NOV 2009 22:09
Då var det för det prestigefyllda distriktsmästerskapet som precis som vanligt arrangeras av Storfors BTK.
CBTK hade på förhand en stark trupp som framförallt i pojkklasserna var favorittippade i många klasser.
  • Skapad: 11 NOV 2009 22:09

Klockan är fem åtta när jag intar hallen för en lugn stund innan ungdomarna väller in i hallen och för morgonens spel som inleds vid nio.

Så fel man kan ha… Istället är det full aktivitet vid nästan samtliga bord. Det är spelare som slår in sig, joggar, laddar med musik mm. Det märks att det är en viktig dag för många.

09.00 inleds med P12, P15, HJ20 och F15 för cbtk:s del.

Det är många spelare att hålla reda på och som ledare vet man inte alltid vilket håll man ska vända sig åt. Som tur är de flesta relativt självgående och poolspelet spelades igenom med utmärkt facit.

Extra kul att många spelare i leden bakom redan etablerade Oscar Perman och Albin Henningsson tog sig vidare i P12. Till kvartsfinal tog sig Albin Henningsson, Oscar Perman, Oscar Norberg och Isac Köpman. Ett välspelat klubbmöte i kvarten där Albin stod som segrare mot Isac efter fem välspelade set. Oscar Norberg fick respass av Hampus Relte Arvika och till semifinal var inte oväntat de fyra seedade spelarna kvar.

Albin plockade fram sin bästa pingis och pressade Arvid Svensson Kr-hamn något, framförallt tredje setet. Men inte oväntat så var det efter Permans semifinal mot Relte Kristinehamn mot Carlstad i finalen precis som många gånger förr. Oscar började nervöst, men efter 1-1 set så släppte nerverna och de följande två seten var en defilering mot dagens första DM guld.

 

I flickor 15 gjorde Alexandra Sinkkonen upp om medaljerna mot Kiiriki Kr-hamn, Clara Nilsson Ås och Emilia Ekström Värmskog. Alexandra spelade fin pingis och vann mot Emilia med lyckades inte slå de för dagen bättre Agnes och Clara. Framförallt matchen mot Clara var riktigt bra…

Tredjeplats i F15 alltså där precis som i de andra tjejklasserna antalet deltagare var få.

 

I P15 var även där siktet inställt högt och poolspelet gjorde ingen besviken. Några förluster blev det men tack vare att marginalerna var på vår sida denna gång så gick samliga cbtk spelare vidare till kvartsfinalspel. Kvar fanns nu spelare från Arvika och Kristinehamn som kunde bryta Carlstads grepp om klassen.

Marcus Olsson Arvika BTK gjorde vad hand kunde genom att vinna mot Pontus Bucht i en bra match av Pontus som börjar komma igång allt mer. Segersiffrorna skrevs till 3-1.

I andra kvartsfinalen mellan Mathias Ohlsson och Robert Gustavsson Arvika visade Mathias upp ett mycket stabilt defensivspel som gav en 3-0 seger i bagaget.

Max Olli Blom var kanske den mest positiva överraskningen i poolspelet och fick därmed spela en välförtjänt kvartsfinal mot Oskar Hildebrand. Oskar till semi men en fin första tävling för säsongen av Max som kommer visa fram fötterna på fler tävlingar framöver. Isak Eliasson gjorde sen att Carlstad hade tre spelare i semispelet efter att han fått slita rejält mot bollsäkra Lucas Carlen-Bäckström Kr-hamn. 3-1 i set varav tre av seten avgjordes med två bollars marginal.

Finalen spelades sen mellan Oskar och Isak då Oskar vann med 3-0 mot Mathias och Isak gjorde en kanonmatch mot Marcus Olsson Arvika, 3-1 i set där.

Starkare i finalen var Hildebrand som vann med 3-1 efter fint spel av båda.

Andra guldet bärgat.

Att notera från denna klass är också det skrämmande låga deltagarantalet som gjorde att de 14(!) som kom till spel inte fick spela om rankingpoäng. Här finns det jobb att göra för samtliga Värmlandsklubbar för att värmländsk pingis inte ska utarmas.

 

I HJ20 hade vi tre deltagare. Martin Henningsson, Adi Zuzic och Martin Johansson. Till slutspel gick Martin Johansson som med sina hårda fh-loopar kombinerat med ett aggressivt nabbspel slog Marcus Einarsson Värmskog en välspelad match över fyra set. I finalen väntade Simon Torstensson Arvika som Martin slog i raka set i poolspelet. Nu hade dock Simon vässat sitt spel och vann i raka set. 

Parallellt med denna klass spelades också P11 och F14. I P11 hade vi många deltagare. I F14 försvarades våra färger av Sofia Strömgren och Veronika Spångberg. Ingen av dem tog sig till slutspel med en fullgod insats i deras blott andra tävling i karriären.

I P11 var Albin Henningsson en favorit som höll måttet. Han visade upp ett härligt varierat spel som gav Carlstad ett nytt DM guld. Han blev dock pressad i poolspelet, framförallt mot Jakob Häger Skoghalls BTK som pressade Albin till skiljeset där Albin som så många gånger förr plockade fram vinnarpsyket när det som mest behövdes.

Värt att notera är också Lukas Brunzells fina insats som gav en kvartfinal där dock Viktor Johansson Skoghall blev för svår.

 

I HJD20 hade vi 3,5 par med. Hildebrand/Oscar P, Martin J/Isak E, Bucht/Mathias O samt Martin H/Marcus Einarsson Värmskog.

Trots våra starka dubbelpar så var Arvikas Torstensson/Adam Gustafsson starkare för dagen och slog först Isak/Martin i semin i en femsetare och Oskar/Oscar i finalen. Men två nya medaljer till cbtk blev det.

 

Sist ut denna mästerskapslördag var HJ17 och P14. Två klasser som skulle generera nya medaljer.

P14 blev en ren defilering där i vi i semifinal hade Hildebrand mot Mathias och Isak mot Perman. Två bra matcher som gav 2 gånger Oskar i final. I finalen visade Hildebrand att gammal är äldst och vann över 4 set och tog därmed sin andra klasseger och tredje medalj!

Extra kul att spelarna som inte tävlat lika flitigt som de fyra semispelarna tar för sig. Till slutspel i P14 tog sig också Linus Lööv, Marco Cordasic, Oskar Norberg, Sakareas Nilsson och Isac Köpman.

I HJ17 var det samma cbtk gäng som i HJ20. Och poolspelet resulterade på samma sätt som på morgonen där Martin Johansson tog sig vidare utan problem. Tyvärr så förlorade Martin också på samma sätt som i HJ20 där Torstensson från Arvika blev för svår. Denna gång i semifinalen. Men en fullgod insatts av Martin i säsongens första tävling.

 

Efter en hel dag i hallen kan man inte vara mer än nöjd med spelet där Carlstad visar att vi har toppen, bredden och en hel drös med spelare som är beredda att ta för sig…

 

/Haster

Skribent: Ola Perman

Sponsring

CBTK Facebook

 
Ange alt-text här. 

Kontaktinformation Föreningen

Carlstads BTK
Box 4097
650 04 KARLSTAD
This is a mailto link
Riksidrottsforbundet

Postadress:
Carlstads BTK - Bordtennis
Box 4097
65004 Karlstad

Kontakt:
Tel: +46722012070
E-post: This is a mailto link

Se all info