Hoppa till sidans innehåll

Div 3 - Fortsatt serieledning för Solsta

25 OKT 2010 08:49
Omgång 5 och 6 i div. 3 spelades i Arvikas nya pingishall. Eftersom David hade förhinder kom Stålbro åkandes från södern för att medverka på denna seriematch. Förutom lagledare Jonson medverkade också Hilde, Isak och OP.
  • Skapad: 25 OKT 2010 08:49

Solsta vs Björkborn

Första lagmatchen stod Björkborn för motståndet. Stålbro började med en enkel 3-0 vinst i första matchen och det mesta kändes riktigt bra.


Stålbro

Sedan började en nattsvart timme för Solsta. Hilde, Isak och Jonsson förlorade alla tre sina inledande matcher i avgörande set efter många egna misstag. Sedan var det Stålbros tur att förlora sin andra singel och av bara farten förlorade både Jonsson och Hilde sin andra singel för dagen.


Hilde laddar

Ställningen var hastigt 1-6 och den goda stämningen hade lite svårt att infinna sig. Isak putsade till siffrorna efter den avslutande singelrundan med att vinna med 3-2 i set och ställningen inför dubblarna var 2-6.

Björkborn tog förmodligen lunchrast lite för tidigt för både Jonsson/Stålbro och Isak/Hilde vann sina dubblar enkelt och snabbt med 3-1 i båda matcherna.


Hildebrand och Isak i dubbel

Ställningen var nu 4-6 och mungiporna började dra lite på grabbarna igen. Det kändes som det fanns ett hopp kvar även i denna match. Nu började spelet stämma bättre och bättre för alla och både Stålbro och Jonsson vann sina avslutande singlar

 


Jonsson servar

Ställningen var nu 6-6 och juniorerna kunde gå in för ett avgörande. Både Isak och Hilde spelade de avgörande matcherna samtidigt och de tog båda snabbt kommandot i matcherna och de hade samtidigt paus vid ledning 2-1 i set. Hildes match gick till avgörande set vilket vanns med 11-8 i 5:e set. Även Isaks match fick avgöras i 5:e set men efter missad matchboll fick Isak se sig besegrad med 12-14. Lagmatchen slutade därmed 7-7 och det får vara godkänt efter den skrala inledningen.

Solsta vs Skoghall

Efter lunchuppehållet var det laddat för derby mellan Solsta och Skoghall. Jonsson började första matchen mot Wiman. Jonsson spelade riktigt bra och pressade Wiman flera gånger under matchen. I avgörande set missar Jonsson den första matchbollen. Wiman kunde vända och vinna med 13-11 efter en mycket bra match. Stålbro utjämnade sedan lagmatchen genom att vinna enkelt mot Häger med 3-0 i set. OP spelade nu sin första match för dagen efter att ha agerat coach under förmiddagen.


OP - uppkast

En mycket laddad OP vann enkelt mot Skoghalls nyförvärv Jacobsson med 3-0 i set. Isak hade i sin första match CBTK-bekantingen Haster på andra sidan nät. Isak spelade mycket bra och vann rättvist i avgörande set med 11-4.


Isak vs Haster

OP lyckades inte ladda om till sin andra match och räckte inte till mot Wiman som enkelt vann med 3-0 i set. Samtidigt spelade Stålbro mot Haster i hagen bredvid. Stålbro fick inte spelet att stämma och Haster kunde vinna avgörande set med 11-7. Jonsson vann sedan mot Jacobsson med 3-1 i set medan Isak förlorade med samma siffror mot Häger. Lagmatchen var helt jämn efter den inledande singelrundan.

Solsta ställde upp med samma manskap som på förmiddagen vilket visade sig vara ett lyckat drag. Jonsson/Stålbro och Hilde/Isak vann båda sina matcher i avgörande set.


Stålis och Anders mot Wiman och Haster från Skogall

Det var två välspelade dubbelmatcher där Solsta nu kopplade greppet om lagmatchen. Stålbro inledde de avslutande singelmatcherna med förlust mot Wiman med 3-2 i set. OP som nu återigen var mycket laddad slog sin gamla tränare Haster enkelt med 3-0 i set. OP gav aldrig Haster någon chans att komma in i matchen. Jonsson satte punkt på lagmatchen genom att vinna mot Häger med 3-2 i set. Slutställningen blev därmed 8-5 till Solsta. Den betydelselösa matchen mellan Isak och Jacobsson slutade med enkel seger med 3-0 till Isaks fördel.

3 poäng och fortsatt serieledning får vara godkänt för Solsta då spelet inte var på topp. Dubbelmatcherna var lagets nyckel denna dag då de blev matchavgörande på olika sätt.

/Chauffören Magnus

Skribent: Ola Perman

Sponsring

CBTK Facebook

 
Ange alt-text här. 

Kontaktinformation Föreningen

Carlstads BTK
Box 4097
650 04 KARLSTAD
This is a mailto link
Riksidrottsforbundet

Postadress:
Carlstads BTK - Bordtennis
Box 4097
65004 Karlstad

Kontakt:
Tel: +46722012070
E-post: This is a mailto link

Se all info