Hoppa till sidans innehåll

Eda-poolen lördag

03 NOV 2008 22:17
En hel massa spelare från CBTK gjorde resan till Charlottenberg och Gunnarsbyhallen denna fina lördagsmorgon, närmare bestämt 14 stycken :D
  • Uppdaterad: 03 NOV 2008 22:25

Närmare bestämt: L-G Sundman, Anders Jonsson, Henrik Reimer, Alexandra Sinkkonen, Martin Henningsson, Sebastian Wahlund, Pontus Berg, Oskar Hildebrand, David Begntsson, Isak Eliasson, Mathias Ohlsson, Pontus Bucht; Christian Wahlund, Oscar Perman, Anton Kindberg.

Lördag förmiddag

Först ut var klasserna H2, D3 och P13. I klassen H2 var CBTK’s representanter L-G och Anders. Efter ett lugnt och fint poolspel var det dags för slutspel. Ander fick stå över 1/8-del medan L-G mötte Stefan Johansson Höökens BTK och det blev en jämn match dör L-G ett tag låg under med 1-2 i set innan han klarade av att vända och vinna matchen med 3-2. I kvatern fick Anders möte John Nymoen Kjelsås BTK och L-G fick ta sig an Andreas Wiren från Arvika. Anders upprepade L-G scenario och låg under med 1-2 innan vändning till 3-2 och L-G fick jobba vidare för han startade med han med 1-2 i set igen innan vändning till 3-2 (8-11, 14-12, 12-14, 12-10 och 11-6). I semin möttes tyvärr L-G och Anders där Anders var den bättre spelaren för stunden och vann med 3-1 i set. I finalen fick Anders möte Pontus Rööse (Arvika) och det var en jämn och välspelad match där spelarna följdes åt till 2-2 i set innan Anders ork tröt och Pontus kunde vinna sista set tämligen komfortabelt.

Lg Sundman
L-G in action

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I D3 var det tyvärr endast 5 damer anmälda så det spelades som en 5-pool utan slutspel där Alexandra slutade 5’a med en seger över Lill Helen Sundt från Kobra BTK med 3-2 oset och 14-12 i avgörande. Mot Clara blev det en jämn match poängmässig men det var Clara som drog det längsta strået och vann med 3-0 i set.

Prisutdelning Damer 3
Prisutdelning Damer 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

När P13 slutspel drog igång trodde vi ett tag att det var klubbmatch mellan Arvika och CBTk på gång. Inte mindre än 7 CBTK spelare och 3 Arvika spelare var i slutspel. I 1/8-delen försvann Arvika spelarna Tomas Lundqvist och Daniel Skoog mot Oscar P och Mathias. I den första ¼-finalen ställdes Oskar H mot Christian W där Oskar vann med 3-0 i set. Så länge som Christian stod kvar vid bordet och placerad bollen över hela bordet fick Oskar H jobba för poängen. Bra spel av Christian som tyvärr inte räckte riktigt hela vägen. I nummer 2 möttes Isak och Oskar Olsson från Arvika och Isak plockade hem matchen relativt komfortabelt med 3-0 i set. I de 2 sista ¼-finalerna mötte Pontus Bucht Mathias och Oscar P mötte Pontus Berg. Bucht och Mathias spelade en jämn match där Bucht till slut kunde vinna med 3-2 i set efter 11-9 i sista. Oscar P och Berg möttes i en match där det var den spelare som tog tag i spelet som fick poängen och när Berg inte riktigt var med från start så slutade det med seger för Oscar P. Så när det var dags för semi var det idel CBTK spelare. I den första semin möttes Oskar H och Bucht och i den andra var det Isak och Oscar P. I båda matcherna visade det sig att gammal är äldst och både Oskar H och Isak vann sina semifinaler med 3-0 ( 11-7, 11-9, 11-9) respektive 3-1 (11-5, 5-11, 11-9, 13-11). Även i finalen skulle den tesen visa sig att hålla och Oskar H vann P13–finalen med 3-0 i set. GRATTIS Oskar H.

Tack för ett bra arrangemang från CBTK’s sida

Lördag eftermiddag

ÖVerdomare Mikael

 

En liten rättning, vi var faktiskt ännu fler från CBTK, Mikael Hermansson tjänstgjorde som huvuddomare under lördagen och söndagen och han gjorde ett gott arbete för lugnare tävling har jag sällan var med om.  

I F15 slutade Alexandra på en 2’a plats efter att seträkning krävts vilket visar vikten av att alltid spela efter bästa förmåga hela matcherna.

Alexandra koncentrerar sig inför servmottagande

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

L-G och Anders var även med i Hö och försvarade CBTK’s färger. Denna gång blev det en 2’a plats för L-G och en 3’e plats för Anders. Pontus Rööse från Arvika vann även denna klass efter ett start spel i finalen mot L-G.

Prisutdelning Herrar Öppen med L-G som 2'a och Anders som glad 3'a

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

P11 klassen var relativt magert i numerär och spelades i 2 pooler där Oscar P och Alfred Kindberg gick vidare till slutspel. Tyvärr möttes Karlstadspelarna redan i semifinalen och den vann Oscar med 11-7, 11-8 och 11-4. I finalen var det Hampus Relte som stod för motståndet och efter en välspelad match kunde Oscar även vinna finalen med Alfred på 3’e plats. Grattis Oscar och Alfred till ett bra spel i P11!

P15 klassen var betydligt fler och hela 6 CBTK spelare gick vidare till slutspel. I 1/8-del möttes Sebbe Martin Henningsson och det blev en jämn match som slutade med 3-2 i set till Sebbe. Isak fick möta Pontus Bucht i sin 1/8-del och även den blev en 5-setare där Isac slutligen stod som segrare. Även Oskar H vann sin 1/8-del medans Mathias tyvärr förlorade knappt mot Robert G från Arvika med setsiffrorna 11-8, 11-13, 12-14 och 8-11. I kvartfinalerna blev det svårare och både Oskar H och Sebbe förlorade sina mot Simon Torstensson respektive Magnus Pohjolainen, båda från Arvika medans Isak klarade sig vidare till semi där Pohjolainen stod för motståndet. Magnus visade sig vara för svår för Isak och det blev förlust den matchen med 0-3 i set. Finalen vanns till slut av Simon som besegrade Magnus med 3-1 i set. Grattis Simon och Magnus.

Efter ett snabbt stop för vissa i godisbutiken var det dags att åka hem och ladda batterierna för söndagen...

 

Skribent: Ola Perman

Sponsring

CBTK Facebook

 
Ange alt-text här. 

Kontaktinformation Föreningen

Carlstads BTK
Box 4097
650 04 KARLSTAD
This is a mailto link
Riksidrottsforbundet

Postadress:
Carlstads BTK - Bordtennis
Box 4097
65004 Karlstad

Kontakt:
Tel: +46722012070
E-post: This is a mailto link

Se all info