Hoppa till sidans innehåll

Fästingespelen

18 SEP 2010 18:12
Då de andra CBTK-spelarna drog till Stockholm drog Oscar Perman till Varberg för att delta på Fästingespelen och samtidigt passa på att kolla in spelhallen där årets USM skall avgöras.
  • Skapad: 18 SEP 2010 18:12

Lördagens klasser var H2 och P13 och första klassen var H2.

I första matchen spelade OP riktigt bra och vann en både välspelad och bra match mot Groth. I andra omgången tog det tyvärr stopp mot Sebastian Lundahl så då var det bara att ladda för P13.
De första två omgångarna i P13 vållade inte OP några större problem och i kvartfinal var det dag att ta sig an Elias Sibelius. Då OP hade stora problem med sina servreturer och att få sin forehand att sitta blev det lite oväntat förlust med 3-0 i set.

På söndagen var det bara att ladda om inför P14. Efter avancemang från poolen var det återigen dags att ta sig an Elias Sibelius i 16-del. Efter att första sett liknat lördagens match lyfte sig OP mentalt och krigade sig in i matchen. Även andra set slutade med förlust för OP och i underläge 4-7 i tredje var det inte många som trodde att Oscar skulle klara av att vända matchen. Men skam den som ger sig, OP tog tag i matchen och klarade av att knipa tredje set med 12-10. Phuuu. Även fjärde set tog Oscar och därmed gick matchen till skiljeset. Oscar låg under med 5-10 innan han klarade av att komma ikapp. Sedan turades pojkarna om att ha matchboll innan OP kunde avgöra med 15-13.

 


Jämn match! 

Starkt gjort att klara av att vinna. I 1/8-del var det dags att ta sig an Kevin Nilsson, Halmstads BTK, och det blev en bekväm seger där OP spelade smart och styrde ut Kevin utan att behöva slita ut sig och vann med klara 3-0 i set.

 


Oscar mot Kevin

I kvartsfinal fick OP möta Christoffer Kjellsson som tidigare slagit ut Marcus Olovsson och Martin Eriksson. OP fick första set med 11-9, de följande tre seten hade Christoffer väldigt bra servar och returer som gjorde att OP hade svårt att få initiativet i matchen och därmed vann tyvärr Christoffer de resterande tre seten. Därmed var den klassen färdigspelad.  OP visade dock upp väldigt bra spel och mental styrka i matcherna.

Sista klassen var P15 och där var det ingen som riktigt trodde att det skulle finnas så mycket att hämta då Oscar hade duktige Alexander Lundh i andra omgången. Efter att ha vinnit första matchen bekvämt var det så dags att ta sig an Alexander. Alexander vann första set och det var väl ingen som hade så stora förväntningar på de resterande seten. Men som sagt - skam den som ger sig, OP vann andra set efter ett alldeles lysande spel och en riktig kämparinsats. Även tredje set klarade Oscar av att vinna innan Alexander klarade av att vinna det fjärde setet. Det femte setet blev en riktig rysare där Oscar kämpade och slog in boll efter boll från hela hagen tills Alexander missade medans Alexander emellanåt väste in forehandslag som var helt underbara att skåda.


Oscar vs Alexander

OP visade upp en riktigt bra känsla och placerade bollarna ut i hörnen så att Alexander inte fick några enkla slag. Till slut var det OP som stod som vinnare efter 11-8 i skilje. En riktig fjäder i hatten för OP då Alexander är rankad 6:a på Sverigerankingen för P15. Efter den kämparinsatsen var dock krutet bränt och mot Marcus Nilsson från Höganäs blev det förlust med 11-9, 11-9 och 11-9. Marcus är en spelare som är riktigt tät och inte gärna lämnar bordskanten, och efter den tidigare urladdningen orkade inte Oscar trampa på och nöta ner honom.

På det hela taget en riktigt bra helg, spelmässigt speciellt under söndagen.

Vid pennan /Ola

Skribent: Ola Perman

Sponsring

CBTK Facebook

 
Ange alt-text här. 

Kontaktinformation Föreningen

Carlstads BTK
Box 4097
650 04 KARLSTAD
This is a mailto link
Riksidrottsforbundet

Postadress:
Carlstads BTK - Bordtennis
Box 4097
65004 Karlstad

Kontakt:
Tel: +46722012070
E-post: This is a mailto link

Se all info