Hoppa till sidans innehåll

JSM dag 1 och dag 2

14 MAJ 2010 23:51
JSM-2010 gick av stapel i Eriksdsalshallen i Stockholm och Oskar Hildebrand, Isak Eliasson och Oscar Perman var klubbens representanter i P14 och PD14.
  • Skapad: 14 MAJ 2010 23:51


Spelartröjor

JSM äger rum under 3 dagar där första dagen var vikt för poolspel de spelare som inte var bland de 16 seedade deltar följt av två dagars slutspel i cupform.

Dag 1

Så på fredag kl:09.00 var det dags för poolspel för alla klubbens spelare.

P14 singel poolspel

Oscar ”OP” Perman fick Jerker Pettersson, Robin Andersson, Ulrik Johannesson i poolen vilket på pappret inte var en helt enkel pool men inte omöjlig. När det väl var dags för match kom inte Oscar alls upp i normal standard i första matchen mot Jerker utan förlorade klart med 0-3 i set. Han spelade dock upp sig i andra matchen mot Robin och matchen gick till skilje efter siffrorna 8-11, 11 -8, 11-7, 6-11. I sista set var marginalerna inte riktigt med Oscar utan det blev 8-11 och vinst för Robin. I sista matchen mot Ulrik klarade Oscar ett flertal gånger att rubba Ulrik ur balans ;) men det räckte inte hela vägen.


Oscar vs Ulrik

 Det blev förlust med 6-11, 10-12 och 8-11. Bra spel i sista matchen som tyvärr inte räckte hela vägen.

Isak Eliasson fick Jacob Johansson, Simon Norevi och Martin Eriksson i sin pool vilket var en rätt bra pool för Isak del. Isak öppnade bra och vann första matchen mot Jacob med 3-1 och även andra mot Simon med klara 3-0. Härligt, nu var Isak klar för A-slutspel. Vinst i sista matchen och Isak skulle stå som poolsegrare vilket är en fördel i slutspelet. Isak mötte Martin i sista och spelade både smart och bra och vann med siffrorna 11-6, 7-11, 12-10 och 11-5.


Isak vs Martin

Smart spel i tredje set bäddade för segern och därmed även att Isak stod som pooletta och vidare till A-slutspel!

Oskar ”Hilde” Hildebrand hade i sin tur Anders Eriksson, Mathias Johansson och Linus Andersson i poolen. Oskar fick i första möta Anders och det blev en riktigt bra match där spelarna följdes åt hela vägen och där Oskar flera gånger förde matchen på ett utmärkt sätt.


Oskar vs Anders Erikssson

Efter 6-11 i första set följt av 11-6, knapp förlust i tredje med 9-11, klar setvinst i fjärde med 11-4 var det dags för skiljeset. I sista set följdes spelarna åt innan Anders tyvärr kunde avgöra med 9-11. Oskar tog dock med sig sitt fina spel och lämnade ingen pardon till vare sig Mathias eller Linus utan vann de matcherna med 3-0 samt 3-1 i set och därmed pooltvåa och klar för A-slutspel även han!

PD14

Dubbelspelet på SM arrangeras som cupspel och därmed direkt utslagning om man förlorar. Isak och Hilde spelade ihop och de mötte Amadeus Qvarnström och Simon Söderlund från Sjömarken i kvalmatchen. Orutinen att spela dubbel ihop lyste igenom och trots stundtals bra spel slutade det hela med förlust med 6-11, 13-11, 11-7, 7-11 och 7-11.


Isak och Hilde i dubbel

OP spelade dubbel ihop med Anders Eriksson från Linne och de kunde ju ha fått en bättre lottning då de fick möta förstaseedade Alexander Franzen och Kim Nilsson i första matchen. De blev inte helt överraskande förlust med 0-3 i set men en del fina bollar blev det.


Oscar och Anders i dubbel

Imorgon är det alltså dags för A-slutspel för Isak och Hilde medans OP får spela B-slutspel. Håll tummarna för våra grabbar imorgon, lördag.

 

Dag 2

 

A-slutspel

A-slutspelet hade ju Isak och Hilde kvalificerat sig till genom sitt fina spel dagen innan. Hilde fick i första möte Henrik Hellman från Tibble-Kungsängen BTK. Hilde började bra, släppte tyvärr första set till Henrik men tog andra set med 11-8. I tredje var det jämt hela vägen innan Henrik kunde vinna tredje set med 12-10. Fjärde set rann iväg utan att Hilde hann mobilisera om, 1-3 i set. I femte spelade Hilde upp sig men det hela slutade med förlust med 8-11.

Isak fick ta sig an Kevin Nilsson från Halmstad och det blev en tillknäppt match där Isak försökte stänga av Kevin forehandspel genom att spela kortspel. Isak var den som fick bäst utdelning när det kom till det öppna spelet på halvdistans men omställningen från kortspel till halvdistans fungerade inte felfritt. Matchen slutade till slut 11-4, 9-11, 6-11, 11-8, 2-11 och 8-11.

B-slutspel

OP skulle spela B-slutspel och fick i första möta Marcus Nilsson, Höganäs. OP spelade klart bättre än gårdagen och vann med 3-1 i set. I 1/8-del stod Linus Andersson för motståndet och även den matchen vann OP med 3-1. I kvartsfinal var det så dags att ta sig an Martin Eriksson från Eslöv. Första set tog Martin tämligen klart innan Oscar fick ordning på rörelsemönstret och blockeringarna: Oscar vann andra och tredje set, i fjärde set spelade Martin upp sig och han utjämnade till 2-2 i set. I sista set låg OP under med 6-10, kommer ikapp till 9-10 men tyvärr vinner Martin nästa boll och därmed även matchen. Riktigt bra spel från OP’s sida under lördagen.

Skribent: Ola Perman

Sponsring

CBTK Facebook

 
Ange alt-text här. 

Kontaktinformation Föreningen

Carlstads BTK
Box 4097
650 04 KARLSTAD
This is a mailto link
Riksidrottsforbundet

Postadress:
Carlstads BTK - Bordtennis
Box 4097
65004 Karlstad

Kontakt:
Tel: +46722012070
E-post: This is a mailto link

Se all info