Hoppa till sidans innehåll

Lag-SM för ungdom 2012

08 APR 2012 18:26
Samtidigt som CBTK arrangerade STIGA Veteran/Ungdomspool på hemmaplan var några av klubbens spelare iväg på andra äventyr, nämligen Lag-SM finalen för 15-åringar. CBTK:s lag bestod av Mathias Ohlsson, Isak Eliasson och Oscar Perman.
  • Skapad: 08 APR 2012 18:26

Lag-SM finalen börjar med ett antal lagmatcher i poolspel där placeringen i poolen avgör vilken placeringsmatch man får spela efter avslutat poolspel, dvs 1:an i poolen spelar final mot den andra pool 1:an, 2:an i poolen spelar bronsmatch mot den andra pool 2:an o.s.v. CBTK kom i samma pool som Spårvägen, Kristianstad och Askim där Spårvägen var de klara favoriterna och CBTK hade goda chanser att knipa 2:a platsen i poolen. Lagmatcherna bestod av singlar och först till 5 segrar vann matchen.

CBTK började mot Kristianstad som mönstrade Nils Nilsson, Sebbe Lundahl och Konrad Åmark. Efter de tre första lagmatcherna stod det 3-0 till CBTK och det såg stabilt ut. Men det vänder fort i pingis och efter 6 spelade lagmatcheren var ställningen 4-2. När sedan Matte förlorade en hård 5-setare mot Sebbe och Isak förlorade mot Konrad var det plötsligt 4-4 infor sista matchen mellan Oscar och Nils. Oscar var dock ordentligt på gång och gav Nils ingen möjlighet att göra något utan vann med klara 3-0 i set och avgjorde första lagmatchen till CBTK:s favör med 5-4.

I den andra lagmatchen mot Askim gick det betydligt fortare och CBTK ryckte tidigt åt sig en ledning i matchen som de sedan förvaltade på ett bra sätt och det hela slutade 5-1 till CBTK.

Den sista lagmatchen i poolen spelades mot Spårvägen som mönstrade Joel G, Benny F och Simon B. I denna match blev det lika klara siffror som i förra men tyvärr åt andra hållet, 1-5 och seger för Spårvägen. Oscar tvingade dock både Benny och Simon till skiljeset i sina båda matcher och Isak besegrade Joel .

2:a i poolen och match om 3-4 plats mot Lyckeby. Lyckeby ställde upp med Anton A, Rasmus N och Christoffer K. Det var en match som CBTK på pappret hade goda chanser att vinna men ibland blir det ju inte som på pappret. För varje seger CBTK tog så fick Lyckeby två segrar så efter 6 spelade matcher stod det 2-4 mellan CBTK och Lyckeby.  Hela matchen slutade med förlust 2-5 och en slutlig fjärde plats.

Totalt sett är en 4:e plats helt klart godkänt och i paritet med vad man kunde ha för förväntningar innan så ett stort grattis till laget!

 

Resultat poolspelet: http://www.cupassist.com/pa/serieoppsett.php?t=SBTF_SERIE_AVD1334&k=LS1334&p=1 

Resultat brongsspelet: http://www.cupassist.com/pa/serieoppsett.php?t=SBTF_SERIE_AVD1334&k=LS1334&p=1  

 

Skribent: Ola Perman

Sponsring

CBTK Facebook

 
Ange alt-text här. 

Kontaktinformation Föreningen

Carlstads BTK
Box 4097
650 04 KARLSTAD
This is a mailto link
Riksidrottsforbundet

Postadress:
Carlstads BTK - Bordtennis
Box 4097
65004 Karlstad

Kontakt:
Tel: +46722012070
E-post: This is a mailto link

Se all info