Hoppa till sidans innehåll

Långnäsa i Borås

27 JAN 2009 17:30
I helgen var det dag för Söderspelen i Borås. Vi var totalt 6 stycken som klämde in oss i Eliassons buss och gav oss iväg på fredag kvällen. Isak Eliasson, Oskar Hildebrand, Oscar Perman, Tobias Bergman, Isaks pappa Ingmar och undertecknad. Robin Harrysson skulle möta upp på plats i Borås.....
  • Skapad: 27 JAN 2009 17:30

Tanken var att alla utom Eliasson skulle sova i Maredals klubbstuga men det visade sig att så skulle inte bli fallet. Innan vi ens var framme meddelade Robin att han sov över hos en kompis istället. När vi kom fram blev vi tilldelade ett omklädningsrum nere i källaren där det var tänkt att vi skulle sova. Det luktade inte alls för trevligt. Då kom Tobias på att flickvännen var på plats i Borås också, så han ringde sonika henne och så var vi endast tre kvar: Oskar, Oscar och jag. Efter kvällsmat och ett biljardparti på fritidsgården som var belägen på våningen ovanför var det läggdags.  

På morgon kom chauffören Ingmar och hämtade upp oss för vidare transport till hallen.

 

P12

Första klassen ut var P12 där Oscar och Isak skulle vara med. Oscar fick Carl Alander, Anton Hovstam och Ludvig Lindberg och Isak fick Simon Berglund, Linus Theander och Erik Olsson i respektive pool. Isak fick i första matchen möta Erik och den fick en märklig start. Isak förlorade första set med 11-2. vann andra med 11-1, förlorade tredje med 10-12 och vann de två sista med 11-6 och 11-9. Matchen mot Linus blev en klar 3-0 seger innan det var dags att ta sig an Simon. Simon var för dagen den bättre av de två och Isak förlorade med 1-3 i set, dock vidare som pooltvåa. Oscar började mot Anton och var bra med i matchen, dock inte tillräckligt utan förlorade med 0-3 i set. I mötet med Carl Alander blev det samma siffror för att i sista mot Ludvig vinna med 3-0. Oscar blev pooltrea och inte vidare.

I slutspelet fick Isak ta sig an Linus Sandersson från Safir som ligger på 16 plats på P12 rankingen och det blev en jämn och hård fem-setare innan det stod klart att Linus vann med 12-10 i skilje. Bra spel av Isak.

 

P13

Efter en stund var det dags för P13 och lättare lottning har man ju sett! Isak fick Anders Eriksson Råda Hindås, Oskar H fick Jonas Sterner (13:e plats på P13 rankingen) och Oscar David Palmberg (15:e plats på P13 rankingen).

 

Ange alt-text här.

Oskar Hildebrand in action

 

Oskar H vart först ut och han blandade lysande bollar med mindre lysande vilket gjorde att Jonas kunde vinna med 11-7, 11-5 och 11-8. Lite jämnare spel från Oskar och siffrorna hade varit till hans favör.

Isak fortsatte med sitt fina spel från förmiddagen och pressade Anders ända in i kaklet. Siffrorna blev 13-11, 10-12, 10-12, 11-6 och 13-11 till Anders. Närmare kan man nog inte komma en seger…

 

Ange alt-text här.

Isak och Anders

 

För Oscar P del blev det en jämnare match än vad man skulle kunna ha trott på pappret. Siffrorna blev 7-11, 9-11 och 8-11 och seger för David. David Palmgren skall också ha en stor eloge för sitt goda sportsmanship vid ett felaktigt domslut från domaren.

 

Ange alt-text här.

Lunchdags

 

HE

I Herrar Elit ställde Tobias och Robin upp. Robin fick i första matchen möta Mats Sandell som är en erkänt duktigt spelare och som vann med 11-3, 11-7 och 11-5.

Tobbe fick efter seger i kvalmatchen mot Johan Lundström med 11-9 (underläge med 1-7 innan vändning, starkt), 11-9 och 11-6 ta sig an John Wernfäldt spårvägen, spelade stabilt och vann med 3-1 i set. I omgång 2 väntadeLiu Shan och där stretade Tobbe emot bra i två set, 11-9 och 11-8, innan det rann iväg i sista och slutade med förlust med 3-0 i set. Bra gjort trots handledsproblem. Liu Shang vann senare även Herrar Elit klassen.

 

HJ20

Robin fick i HJ20 möta Harald Andersson från Spårvägen och skall normalt inte räcka till mot honom och det visade sig stämma, förlust med 3-0 i set tyvärr. Bra spel i sista set dock.

Tobbe hade en bättre dag (kanske för att han fick möjlighet att umgås med flickvännen under helgen? - skribentens kommentar). 

Första matchen gav seger över Jonas Källberg från Frej med 3-2 i set, började stabilt och vann de 2 första seten (för att sedan somna in i något som kan liknas med pingis koma, förlust med 2-11 3-11 om jag kommer ihåg rätt - Tobbes kommentar) och i sista set blev det vinst med 11-8 som väl var. I andra matchen seger över Pontus Frithiof med klara 3-0. I 1/8-del fick Linus Brännström stå för motståndet och det slutade med seger med 3-2 för Tobbe i set efter underläge med 1-2. I kvartsfinalen fick Tobbe möta Viktor Fredriksson och nu tog det tyvärr det roliga slut, förlust med 1-3 i set. (han spelade bra och klokt samtidigt som jag inte riktigt kom upp i en bra nivå - Tobbes kommentar)

 

Bra spelat men lite förargligt ändå för vinst i kvartsfinalen hade nog säkrat slutspelplatsen. Nu får det nog bli en tur till Gävle för Tobbe.  :)

 

+ bra arrangemang

+ väldigt gott kaffe

+ David Palmgrens sportmanship

+ Tobbe kvartsfinal i HJ20 trots magkrångel

+ Isak spel mot Anders Eriksson

 

- Sovplatsen

- Vädret

- lottningen i P13 ;)

 

Om ni nu fortfarande undrar över rubriken så har den inget storyn att göra uten härrör enbart från en av sevärdheterna i Borås, nämligen Pinocchio-statyn, se bild i ingressen 

Skribent: Ola Perman

Sponsring

CBTK Facebook

 
Ange alt-text här. 

Kontaktinformation Föreningen

Carlstads BTK
Box 4097
650 04 KARLSTAD
This is a mailto link
Riksidrottsforbundet

Postadress:
Carlstads BTK - Bordtennis
Box 4097
65004 Karlstad

Kontakt:
Tel: +46722012070
E-post: This is a mailto link

Se all info