Hoppa till sidans innehåll

Lekstorps höstpool

29 SEP 2008 05:43
I lördags var det tävlingsdags igen, Isak, Pontus Berg, Oskar H och Oscar P var i Lekstorp för att delta i Lekstorps höstpool.
  • Skapad: 29 SEP 2008 05:43

Först ut var Oscar P som startade med P11 tidigt på morgonen. Efter lite trögt spel i första match i poolspelet gick de andra två matcherna på räls och Oscar P vann sina 3 matcher i poolen med 3-0.

Även åttondel, kvartsfinalen och semi vanns med klara 3-0 i setsiffror och Oscar var därmed klar för final i P11 mot Guan HaoRan som Oscar besegrade i poolen. Spelmässigt var dock den poolmatchen den jämnaste matchen Oscar spelade under hela morgonen så setsiffrorna var nog inte riktigt rättvisande vilket skulle visa sig stämma under finalen. Guan hade gjort sin hemläxa och var i finalen snäppet bättre än Oscar och vann finalen med 3-1 i set över Oscar.

Prisutdelning P11

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Parallellt med slutspelet i P11 så påbörjades P12 Cup spelet där Oscar P och Isak deltog. Isak hade inte riktigt kommit igång efter resan och fick se sig besegrad i första omgången med 0-3 i set dock med 9-11, 9-11 i de två sista. För Oscar P del så fortsatte det fina spelet och han vann första matchen med 3-0 innan han mötte Niklas He från Rudalen i åttondel. Oscar förlorade de första två seten med 10-12 och 7-11 innan han klarade av att vända och vinna de sista 3 seten, starkt gjort! I kvartfinal var det Anders Eriksson från Råda Hindås som stog för motståndet. Anders som är en erkänt duktig spelare och högt rankad i P12 blev för svår och Oscar förlorade med klara 0-3 i set.

I P14 som nu hade börjat var CBTK representerat av Oskar H och Pontus Berg. Oskar vann med 3-0 i set i den inledande kvalmatchen innan det var dags för första matchen i huvudturneringen. Där hade dock Oskar H oturen att springa på Anton Mattisson från Partille som var seedad i turneringen. Han visade sig också som befarat vara för svår i slutändan och Oskar förlorade med siffrorna 11-5, 10-12, 5-11, 11-13. Pontus som slapp spela kvalmatch vann sin första match med 3-0 även han innan det var dags för hans del att möte en av de seedade spelarna nämligen Elias Pettersson.  Pontus vann första set med 11-3, förlorade andra och tredje set med 6-11 respektive 4-11 men vände och vann fjärde set med 13-11 efter att ha visat upp bra spel och ett starkt psyke. I femte set förlorade han tyvärr med 11-9.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dagens avslutande klass var P13. Tävlande från CBTK var här Pontus Berg, Isak Eliasson och Oskar Hildebrand.

Alla tre vann sin grupp. Pontus Berg spelade stabilt i gruppen och vann den övertygande. Isak Eliasson vann även han sin grupp. Förlösande för gruppsegern var första gruppspelsmatchen som Isak avgjorde i avgörande femte set. I Hildebrands grupp var det tre spelare som slog varandra viket resulterade med att Oskar vann gruppen efter bollräkning, och här visar det sig återigen vad viktiga alla set och bollar är under en match.

I slutspelet började Berg spela. Han möte en dansk som inte gav Berg många poäng. Pontus spelade upp sig under matchen men dansken var för svår och förlusten blev 3 - 0. Hildebrands första slutspelsmatch började knackigt. Underläge större delen av matchen men Oskar kämpade till sig ett avgörande femte set. Båda spelarna hade matchbollar i avgörande sett men det var Askim-spelaren som drog det längsta strået denna dag. Isak Eliasson mätte även han en dansk i första slutspelsmatchen. Det var en jämn match i alla sett men dansken vann de avgörande bollarna och matchen med 3 - 1 i set.

Skribent: Ola P och Malin H

Sponsring

CBTK Facebook

 
Ange alt-text här. 

Kontaktinformation Föreningen

Carlstads BTK
Box 4097
650 04 KARLSTAD
This is a mailto link
Riksidrottsforbundet

Postadress:
Carlstads BTK - Bordtennis
Box 4097
65004 Karlstad

Kontakt:
Tel: +46722012070
E-post: This is a mailto link

Se all info