Hoppa till sidans innehåll

Mörk start för Solsta i div 2 trots två små ljusglimtar...

09 OKT 2009 22:53
Solsta fick via en andra plats i div 3 föregående säsong möjlighet att kvala upp till div 2. Trots att ett rutinerat (fast ej så vältränat lag) ställde upp där blev det en andra plats i kvalet. Men med hjälp av vakanser i serier ovanför fick vi via en friplats möjlighet att återigen spela div 2.
  • Skapad: 09 OKT 2009 22:53

Vis från tidigare säsonger var truppen med spelare utökad med ytterligare några namn i fall något sent frånfälle skulle ske.

 

Solsta BTK trupp inför säsongen såg därför ut som följer:

 

Jan Frödén

Mikael Stålbro

Dan Larsson

Anders Jonsson

LG Sundman

Robin Harrysson

Peter Jonsson

Martin Johansson

Oskar Hildebrand

Isak Eliasson

Oscar Perman

 

Kanske en av Solsta:s bredaste trupper någonsin....??

 

Helgen den 26-27 september var det dags för seriepremiär. Som sig brukligt hade skaran tillgängliga namn minskat ordentligt. Gänget som till sist blev uttaget var Dan Larsson, jag (Anders J), Isak Eliasson och Oskar Hildebrand. Ett ungt lag med den låga medelåldern på endast 22 år. Detta trots en gammal gubbe på 31 år som tillförordnad lagledare :=)

 

Sammandraget spelades i Motala, dit vi begav oss iväg fredag kväll för att ladda på Berggrens Wärdshus där vi bodde under helgen.

 

Säsongspremiären på lördags morgonen skulle göras mot hemmalaget Motala. Vi visste på förhand att det skulle bli tufft under helgen och vi hade pratat om att det viktigaste skulle vara att kämpa och försöka spela eget spel. Om det sedan räckte till poäng eller inte kom i andra hand. Den som därför är resultatfixerad eller statistikfreak kan leta upp vilka lag vi mötte därefter och vilka resultaten blev på SBTF:s hemsida.

 

Minnesbilderna från helgen (för mig iaf) är som följer:

 

-         Positivt spel och riktiga kämpainsatser av Isak och Oskar. Näven var uppe och huvudet var högt under hela matcherna (iaf till 95%). Matchen som var spelad glömdes snabbt och fokus var på nästa. Grabbarna var med i många matcher och set togs här och var. Med lite mer marginal på sin sida och lite tuffare spel hade det blivit flera vinster.

-         Juniorernas dubbelspel. Maken till bra spel trots att de bara spelat 2-3 dubblar tillsammans tidigare imponerar. 2 vinster av 3 möjliga är riktigt bra.

-         Isaks härliga spel när han tog sin första singelvinst i div 2 (än så länge iaf) och även Solsta:s första matchvinst för säsongen.

-         Tränar man inte regelbundet kan man få träningsvärk, mycket kraftig träningsvärk. Vissa hade tydligen mycket stel gångstil veckan efter.

-         Dan:s ångestladdade kommentarer ”It's burning...it's burning...” Liniment skall alltså inte överkonsumeras...

-         Dan visade prov på gammalt gott spel i många matcher. Missilerna var tillbaka.... tyvärr satt de ibland inte på rätt bollar.

-         Isak och Oskar är ”gamla nog” att gå på bio.... eller hur Isak?

-         På lördagskvällen lyckades juniorerna låsa sig ute. Extranyckel fanns inte på hotellet utan den fick hämtas extra av personalen. Grabbarna lyckades då ordna så att hotellet bjöd oss alla på fläskfilé och potatisgratäng (som kompensation..?). Tilläggas bör att jag och Dan inte var sena att hänga på...

 

Sammanfattningsvis en mycket trevlig helg, även fast vi ännu inte riktigt leder serien. Synd att man inte går på lägst medelålder då skulle vi leda serien överlägset :=)

 

För Isak och Oskar var detta en nyttig erfarenhet, en helt klart godkänd insats i debuten i seniorserierna. Det syntes bara under helgen att de tuffade till spelet och tog några steg framåt. Vi äldre fick lära oss att rutin är bra men träning bättre.

 

Vid penna /Anders J

 

(Tyvärr inga bilder, skall försöka lägga upp den under helgen, webmasters kommentar)

Skribent: Webmaster

Sponsring

CBTK Facebook

 
Ange alt-text här. 

Kontaktinformation Föreningen

Carlstads BTK
Box 4097
650 04 KARLSTAD
This is a mailto link
Riksidrottsforbundet

Postadress:
Carlstads BTK - Bordtennis
Box 4097
65004 Karlstad

Kontakt:
Tel: +46722012070
E-post: This is a mailto link

Se all info