Hoppa till sidans innehåll

Oscar 7:a på Talangjakten 2009

12 JAN 2009 19:07
Nu så var det dags igen. Det var närmare 1 år sedan som Oscar Perman åkte till Talangjakten senast. Den gången var det kvaltävling som gällde för att få delta i huvudtävlingen…
  • Skapad: 12 JAN 2009 19:07

Med på resan var även Kristinehamnaren Arvid Svensson. Eftersom både Arvid och Oscar var direktkvalificerade så slapp de kvalspelet på fredagen utan kunde i lugn och ro koncentrera sig på lördagens spel.

 

Ange alt-text här.

Oscar och Arvid - laddade inför tävlingen

 

Lördag

Efter sedvanlig morgonjogg och inbollning var dags för poolspel. Poolspelet bestod av 6 stycken 8-manna pooler där de 2 bästa går till A-slutspel, 3:an och 4:an till B-slutspel o.s.v. Oscar fick bland annat Johan Kjerrman-Lindén i poolen.

 

Ange alt-text här.

SL-hallen en lördagsmorgon

Efter att ha besegrat David Persson, Kian Mirsafdary och Adam Blomqvist var det dags att ta sig an Johan. Det blev en välspelad match där spelarna bytte setvinster med varandra och genom att stå kvar vid bordet och våga använda sin backhand vann Oscar 5:e och avgörande set med 11-3. De resterande 3 matcherna gick av bara farten och Oscar gick därmed obesegrad genom poolen och vidare till A-slutspel. Även Arvid genom 6 vinster kvalificerade sig till A-slutspel.

Ange alt-text här.

Poolresultatet - en härlig läsning för en värmlänning

 

Söndag

Nu var det dags för A-slutspel och det genomförs genom 2 stycken 6-manna pooler där de två första från poolspelet gör upp om plats 1-4, 3:an och 4:an från poolerna gör upp om platserna 5-8 osv. Oscar fick denna gång Simon Berglund, Jacob Öste, Malte Möregårdh, Sixten Norrby och Arvid i poolen. Trots att Oscar pressade både Simon, Jacob och Malte hela vägen så räckte det tyvärr inte till någon seger i de matcherna. Dock besegrades både Arvid och Sixten så det blev en slutlig 4 plats i poolen vilket medförde att Oscar skulle spela placeringsmatch om plats 5-8.

 Ange alt-text här.

Oscar mot Sixten Norrby

Dock var det först dags för lunch och då passade man naturligtvis att kolla när de stora grabbarna träningsspelade…

 

Ange alt-text här.

Oscar och J-O

 

I den första matchen mötte Oscar Omid Khoshbakht från Spårvägen vilket visade sig för dagen var den bättre spelaren och det blev förlust med 9-11, 11-7, 10-12 och 5-11. I den sista matchen var det återigen Johan Kjerrman-Lindén som stod för motståndet och även denna gång klarade Oscar av att besegra Johan, nu med 3-0 i set. Eftersom Arvid la mot Elias Sibelius men vann mot Sixten så blev det till slut en 11-plats för Arvid och en 7-plats för Oscar.

 

Ange alt-text här. 

Prisutdelning

 

Stort grattis till både Oscar och Arvid.

Skribent: Ola Perman

Sponsring

CBTK Facebook

 
Ange alt-text här. 

Kontaktinformation Föreningen

Carlstads BTK
Box 4097
650 04 KARLSTAD
This is a mailto link
Riksidrottsforbundet

Postadress:
Carlstads BTK - Bordtennis
Box 4097
65004 Karlstad

Kontakt:
Tel: +46722012070
E-post: This is a mailto link

Se all info