Hoppa till sidans innehåll

Pingpong in the USA

16 AUG 2012 11:00
Johan Spångberg var som många vet i USA under våren och där passande han på att delta i universitetsmästerskapet i bordtennis. Här kommer hans redogörelse från detta äventyr.
  • Skapad: 16 AUG 2012 11:00

När terminen börjar närma sig sitt slut här Charlotte, North Carolina då anordnar skolan turneringar av olika slag. En av dem var bordtennis, eller pingpong som man säger här borta. Eftersom jag lämnade mitt racket i Sverige fick jag dagen innan ta en sväng till Wal-Mart som är USA:s motsvarighet till Coop bergvik förutom att det är ungefär 5 ggr större och är otroligt billigt. Kom hem med ett racket för 2 dollar (13 kr).

 

På lördag morgon gick jag som vanligt till cafeterian och åt en stadig frukost bestående av pizza, hamburgare, cola och sen två brownies till efterrätt. Jag och min italienska vän gick sedan upp till skolans idrottshall där 8 bord stod uppställda och vi möttes av ungefär 5 amerikaner och 25 asiater så mina förhoppningar var väl inte skyhöga. Då mitt racket var kortnabb utan svamp och det gick inte att skruva bollen det minsta med det så fick jag ställa mig 3 meter bakom bordet och deffa.

 

I 16-delen mötte jag en amerikan som efter tre snabba set gick från bordet med kommentaren "it should be american's only!". Mötte hans kompis i åttondelen och gick på samma sätt där. I kvarten fick jag däremot möta en duktig kines med något konstigt namn som jag fick slita mot men med lite flyt i andra setet lyckades jag ändå vinna med 3-0.

I semin väntade sedan min italienska kompis som hade en likadant racket som mig och det kan ha varit den tråkigaste matchen jag spelat då ingen av oss kunde göra något och matchen slutade till slut 3-1 till min favör.

I finalen ställdes jag mot en otroligt liten japan som av någon anledning inte riktigt kunde hantera att loopa mot deff och kom aldrig på idén att skära tillbaka bollen. Kanske var det faktum att mitt racket var blått och grått med ett dit ritat hjärta av mina cheerleaders (japp, jag hade fixat en liten cheersquad) anledningen till att han slog boll efter boll i nät och blev mer och mer frustrerad. Jag vann till slut finalen med 3-0.

 

Som pris fick jag en dyngful t-shirt, möjligheten att vara med i en tävling nästa termin samt en 20 dollars värdekupong på skolans klädaffär.

 

 JohanSpånberg_Pingis_USA

Stolt segarare.

 

Allt som allt var det kul att få spela lite pingis igen eftersom den enda formen av pingis som vanligtvis spelas här är beerpong vilket i sig inte är så tråkigt men brukar oftast förlora i det.

 

Med vänlig hälsning, Johan Spångberg

Skribent: Ola Perman

Sponsring

CBTK Facebook

 
Ange alt-text här. 

Kontaktinformation Föreningen

Carlstads BTK
Box 4097
650 04 KARLSTAD
This is a mailto link
Riksidrottsforbundet

Postadress:
Carlstads BTK - Bordtennis
Box 4097
65004 Karlstad

Kontakt:
Tel: +46722012070
E-post: This is a mailto link

Se all info