Hoppa till sidans innehåll

Poängutdelning i Pålsboda

18 JAN 2011 08:52
Inte med en pålstek som är lätt att slå. Och inte i Tomteboda där det sorteras post. Redskapet var ett rack och platsen var Pålsboda. Där skulle små celluloidbollar slås och poäng skulle sorteras ut. Helst till oss. Men ibland även till våra motståndare. Vi tar det från början.
  • Skapad: 18 JAN 2011 08:52

Tidigt var tiden då fem små nissar och en tomtefar lämnade Karlstad för anhalt Pålsboda. Seriehelg i div. 3 Östsvenska Sydvästra stod på programmet och platsen som serieledningen skulle försvaras på var alltså Pålsboda söder om Örebro.

 

I första matchen mot Ölme var det Uddevallanyförvärvet Pontus, Isak, Oscar och Oskar som mönstrade laget för Solsta. Resultatet slutade 8-0 till oss och det var främst duktige defensiven Håkan Eriksson i Ölme som resulterade i några problem för våra unga nissar. Matcherna mot Håkan slutade med vinst i skiljeset för Isak och Oscar. I övrigt släpptes bara två set totalt i lagmatchen.

 

I andra matchen skulle laget ta sig an serietvåan Skagersvik och en hårdare match var att vänta. Undertecknad hoppade in och bildade lag med Pontus, Oskar och Isak. Vår yngste nisse Oscar vilade efter maten och njöt av den godisklubba som bara han fick på pizzarestaurangen som vi åt på. Matchen började bra och Solsta gick upp i en 3-1-ledning. Efter ytterligare fyra singlar stod det 5-3 och främst var det rutinerade Torbjörn Stridsberg som vållade problem för våra nissar. Så dags för dubbel som gav dubbla vinster. Så resultatet var 7-3 efter dubblarna.

 

Oskar och Isak

Sedan avslutades matchen med en singelvinst och resultatet 8-3 var ett faktum. Ett mycket lyckat resultat efter en tuff match som varade i nära tre timmar.

 

Efter övernattning i Örebro, dock inte med några godnattsagor eller Christmas Carols, väntade två nya matcher på söndagen.

 

Först ut var Ålsta som för första sammandraget i år hade ordinarie lag. Ett lag som dom kom 3:a med i förra årets serie. Matchen började bra. Ledning 3-1 till Solsta. Och det skulle bara bli bättre. Efter fyra raka matcher var ledningen 7-1.

 

Oscar och David

Efter en avslutad dubbelvinst var matchen avklarad, 8-1, och en present i form av två nya poäng kunde sorteras ut till oss. I denna matchen vilade Oskar.

 

Mat på Pålsbodas andra restaurang förtärdes och efter maten vilade undertecknad mot Skoghall som väntade i helgens sista drabbning. Ett desarmerat Skoghall som saknade både Mikael Wiman och Mikael Haster. Dock hade dom fyra andra duktiga och röda spelare i form av Per Häger, Jörgen Sköld, Viktor Jakobsson och Sebastian Ekängen. Dock fortsatte julafton för Solsta som bara rullade in match efter match tills 8-0 kunde skrivas in i resultatböckerna.

 

I säcken för Solsta denna helg fanns alltså 8 nya poäng samt 2 nya trevliga bekantskaper (Pålsboda och Uddevalla-Pontus). Det var inte bara en gång likheter mellan Pontus och vårt förra nyförvärv Tobbe Bergman kunde ses. Båda är bolltrollare av hög rang och spelstilen är även den lika. Att även en och en annan forehand-krok kunde avnjutas gjorde att man blev lite nostalgisk (de´ ru Tobbe). På släden som tomtefar körde oss med skrevs det till och med Kapten Krok av en av nissarna på bakrutan med stora bokstäver. Kanske skulle det istället stått Santa Claus. En ovanlig helg hade gått av stapeln. För det är ju inte varje dag som nissarna själva får paketen. Vilka lyckonissar vi är.

 

Mvh David

Skribent: Ola Perman

Sponsring

CBTK Facebook

 
Ange alt-text här. 

Kontaktinformation Föreningen

Carlstads BTK
Box 4097
650 04 KARLSTAD
This is a mailto link
Riksidrottsforbundet

Postadress:
Carlstads BTK - Bordtennis
Box 4097
65004 Karlstad

Kontakt:
Tel: +46722012070
E-post: This is a mailto link

Se all info