Hoppa till sidans innehåll

Region Top-12 den 17-18/10

02 NOV 2009 11:24
Vi var full bil med Cecilia som chaufför som drog iväg mot metropolen Munkedal. I bilen fanns förutom undertecknad och Cecilia även Mathias, Isak och Oskar H som skulle försöka bidra med lite kvalitetspingis under helgen.
  • Uppdaterad: 02 NOV 2009 11:28

Till spelet då. 09.00 inleddes Pojkar 13 och för alla som spelat topp 12 någon gång så börjar alltid klubbkamrater att möta varandra om man är flera från samma klubb i en klass. Alltså Isak mot Matte direkt. Seger för Isak och vi lämnar den matchen där. 25 minuter senare skulle Oskar inta scenen mot Joakim Sundling Råda-Hindås som är nabbspelare. Oskar som varit väldigt tydlig under hela hösten att nabbspelare inte passar honom alls, och att det var alldeles för få spelare som passade honom på denna tävling. Nog om det, en match är ju inte avgjord för än den är spelad, eller...?

Matchen var en jämn historia där spelarna tog vartannat set fram till skiljesetet. Där hamnade Oskar i ett tidigt 0-3 underläge efter lite för ovårdat spel. En tidig timeout togs som tyvärr inte gav den direkta spelvändningen som det ibland kan ge. 0-3 blev 1-6 och då brukar ju många matcher vara näst intill slut men Oskar ville annat och var ikapp vid nio lika och tog de två sista bollarna av bara farten och en skön seger mot en materialspelare som inte skulle bli helgens sista.

I andra rundan skulle Mathias upp mot förstaseedade Marcus Kinhult från Fisklir samtidigt som Isak mötte Lukas Carlen-Bäckstöm från Kr-hamn. Isak tog en 3-0 seger. Segern satt dock hårt inne, alla seten avgjordes med två bollar marginal men när de viktiga bollarna spelades så var Isak den starkare.

Mathias match blev jämn både på pappret och på banan. Matte började lysande med ett härligt aggressivt spel med nabbarna som gav en två-noll ledning innan Kinhult började få fart under benen. Ledningen blev kvitterad och ett skiljeset fick avgöra där Kinhult var den starkare denna gång med en 11-9 seger i avgörande set. Men en mycket bra match av Mathias som hade mer att ge under helgen.

Oskars match i andra omgången blev en ny femsetare. Kongrit Ericsson Lekstorp skulle assistera med underhållningen. Oskar var inte riktigt på tårna i början och därmed hade hans kombattant skaffat sig en två-noll ledning. Men Oskar visade än en gång att en match inte är slut för än sista bollen är slagen och fortsatte att slita för varje poäng vilket gav resultat. Oskar var en stund senare ikapp men hade inte riktigt marginalerna med sig i slutet på skiljesetet och segern gick därmed till Lekstorp.

Innan det var dags för en välbehövlig lunch så skulle tredje rundan spelas som blev en solskenshistoria för Carlstad. Isak, Matte och Oskar avfärdade sista matcher i rask takt. Kadziolka, Partille, Fredriksson, RK Fisklir och Mattisson, Partille hade inte skuggan av en chans och laddningen för eftermiddagens spel kunna påbörjas med en positiv anda.

 

Efter lunch var det Isaks tur att möta Viktor Fredrikssson Fisklir och matchen var över efter tre snabba set där Fredriksson inte alls hängt med i Isaks tempo.

I nästa match för Isak väntade på andra sidan hagen Kinhult från Fisklir som skulle bli en svår nöt att knäcka. Att matchen var viktigt för båda vilket märktes i de två första seten där spelarna bjöd varandra på alldeles för många poäng. 1-1 i set och i tredje började spelet ta en mer tydlig karaktär. Dock var det Kinhult som vågade sätta mer fart i bollen och hade mer speed under fötterna. Tredje set till Kinhult med 11-8. Som tur var svarade Isak på utmaningen genom att gå på bollen ännu tidigare och hela tiden vara först till attack vilket gav ett nytt skiljeset mellan Kinhult och cbtk (notera skiljeset mellan Kinhult o Matte tidigare). Denna gång fick ynglingen från västkusten vika sig, Isak vågade mest när det gällde som mest och skiljesetet skrevs till 11-8.

Efter att  även  HaoRan Guan, Askims BTK också  kunde  besegras så kunde Isak åka tillbaka till Motellet som ledare av regions topp 12 efter första dagens spel.

 

Mathias Olsson skulle efter lunch möta Lucas Carlen-Bäckström som enligt förhandstipsen skulle bli en hård historia. Tipsen stämde in väl och matchen blev en lång välspelad pingismach mellan två spelare som känner varandra mycket väl. Mathias spelade felfritt i två och ett halvt set och var på väg mot en komfortabel seger när vändingen kom. Lucas kämpade sig in matchen vilket gjorde att Matte började tveka i sitt egna spel och matchen var i inledningen på femte på väg att rinna honom ur händerna. Då var det Mattes tur att bjuda publiken på en vändning och de följdes sedan åt till nio lika där Matte visade prov på starkt psyke och segern var därmed hans. De nästkommande två matcherna mot Kadziolka, Partille och Pettersson, IFK Falköping blev dock för svåra och Matte fick ladda på hotellet med Två vinster i bagaget efter första dagens spel.

 

Eftermiddagen för Oskar fortsatte bord nr fem som senare fick benämningen ”femsetsbordet”.

Marcus Nilsson, Svanesunds var motståndet som naturligtvis skulle bli en långkörare. Oskar neutraliserade Marcus Nilsson hårda slag med aggressiva blockeringar och väl valda attacker. Ytterligare en seger i avgörande set var därmed i hamn.

Gustav Bergsten Linné samt Anton Romare Askim gav sen Oskar en tuff avslutning på lördagen. Anton Romare pressade Oskar till en ny skiljematch på bord nr fem(!) men denna gång vann Romare de viktiga poängen. Tre segrar och tre förluster var Oskars facit efter första dagens spel.

 

På söndagen var det dags att fördela medaljerna och Isak hade störst chans att nå riks topp 12. Andra dagen innebar dock tuffare spel på pappret och så blev det också även vid bordet. Askims BTK gav i Isak en tuff start på söndagen. Adrian Niklasson samt Erik Olsson spräckte förlustnollan två gånger om. En tuff förmiddag avslutades med en stabil 3-0 seger mot Pontus Pettersson Grästorp vilket gav lite tillförsikt inför avlutningen.

Mathias förmiddag innehöll en seger mot HaoRan Guan, Askims BTK. En match som fick avgöras i femte set där Matte hade det starkaste psyket och vågade mest. Två förluster kunde också tillskrivas mot den totala slutsegraren Anders Eriksson Linné samt Erik Olsson Askim.

 

Oskar skulle precis som Isak inleda med två gånger Askim. Henrik Magnusson samt Carl

Jangvik bjöd på hårt motstånd. Oskar fick en seger med sig mot Jangvik.

Sen var det ett prestigefyllt Värmlandsmöte mot Marcus Olsson Arvika. Marcus började i en rasande fart och vann första set efter många fina dueller. Men precis som i de tidigare matcherna så började Oskar sakta men säkert att äta sig ikapp. Och när matchen var över stod Oskar som segrare efter en komfortabel 3-1 seger.

 

Enda segern på söndag eftermiddag stod sen Mathias för som tog en fin seger mot Pontus Pettersson Grästorp.

 

Slutsummering av helgen:

-          Isak närmast riksfinal med en fjärde plats och Philip Pettersson är fortfarande ett spöke…

-          Mathias vann de tre matcherna han absolut ville vinna mot Bäckström Kr-hamn, HaoRan Guan Askim samt Pettersson Grästorp. Alla tre matcherna vanns i avgörande set.

-          Oskar vann båda matcherna mot nabbspelare och slutade på en fin sjunde plats i P15.

 

Vid penna /M Haster

Skribent: Ola Perman

Sponsring

CBTK Facebook

 
Ange alt-text här. 

Kontaktinformation Föreningen

Carlstads BTK
Box 4097
650 04 KARLSTAD
This is a mailto link
Riksidrottsforbundet

Postadress:
Carlstads BTK - Bordtennis
Box 4097
65004 Karlstad

Kontakt:
Tel: +46722012070
E-post: This is a mailto link

Se all info