Hoppa till sidans innehåll

Region Top 12 i Ulricehamn

21 OKT 2010 13:10
De 12 bästa ur varje region möts i en turnering varje höst. Region väst omfattar Göteborg, Bohuslän, Värmland och Västergötland. Det är dam och herr klasserna 13 – 15 – 17 – 20. Alla möter alla så det blir 11 matcher totalt för var och en.

De två bästa går vidare till en riksfinal tillsammans med några direktkvalificerade spelare. Från CBTK var Oskar Hildebrand och Isak Eliasson kvalificerade i P15 och Oscar Perman i P13.
  • Skapad: 21 OKT 2010 13:10

På fredagseftermiddagen gick bilen från Sundsta med undertecknad som chaufför, de tre grabbarna och Isaks storasyster mot Borås och Ulricehamn.
”Syrran” skulle hälsa på farmor i Borås. Efter en lång färd nådde vi andra Ulricehamn och det privata ”pensionatet” som vi bokat. En privat familj hyrde ut rum på övervåningen. Det var lite trångt men i övrigt helt OK. Vi kan kalla det för intimt. OP valde att sova i något som skulle kunna liknas vid en stor hundkorg. 

Lördag
P13.
OP gick fram som en slåttermaskin och avverkade Christoffer Åhman, Herrljunga – Anton Bengtsson, Falköping – Patrik Andersson, Uddevalla – Felix Bengtsson, Lindome – Jonas Dahlqvist, Lindome samt Ludvig Lindberg, Mariedal. Oscar spelade stabilt och endast mot Felix Bengtsson blev det en match i 5 set. 5-0 i matchkvot efter första dagen.


P15.
Som alltid i denna tävling börjar man mot ev klubbkompisar. Oskar mot Isak alltså. De har mötts många gånger och kan varandra väl. Det brukar bli jämnt och denna match var inget undantag. Oskar vann till slut med 12-10 i skilje.
Oskar hade en skaplig dag med vinst mot Erik Olsson, Askim i en tuff 5-setare och mot Robin Andersson, Lindome även här i 5 set.
Förlust blev det mot Amadeus Qvarnström, Sjömarken - Carl Jangvik, Askim och Henrik Magnusson, Askim.  Speciellt matchen mot Amadeus Qvarnström var tuff med 9-11 i skilje. Amadeus slutade så småningom som totaltrea.
Oskar hade alltså 3-3 i matchkvot efter första dagen.

Isak hade en tyngre första dag med vinst mot Henrik Magnusson, Askim och Erik Olsson, Askim och förlust mot Carl Jangvik, Askim – Amadeus Qvarnström och Anders Eriksson, Linné.
Matchen mot Henrik Magnusson var oerhört jämn i alla set och Isak vann med 15-13 i skilje. – En riktig rysare. Isak hade sålunda 2-4 i matchkvot.

På kvällen hakade Oscar och Oskar på Kristinehamnsgänget till en Kinakrog medan Isak hade beställt frikadeller hos farmor.

Söndag
P13.
OP fortsatte sitt gedigna spel med vinster mot William Ström, Askim – Jakob Kadziolka, Partille – Arvid Ohlsén-Svensson, Kristinehamn och Christian Gustafsson, Askim.
Oscar fick 10 matcher pga ett WO och det är oerhört starkt att gå igenom en sådan här turnering utan att tappa koncentrationen och kunna vinna alla matcher. Stort grattis till förstaplatsen!

 

 

Prisutdelning P13

P15.
Oskar fick börja mot Anders Eriksson, Linné som är ett riktigt spöke för våra killar. Anders är väldigt bra och svårspelad och vann klart, han slutade sedan som totaltvåa. På söndagen gick det lite tyngre för Oskar med förlust även mot Marcus Olovsson, Linné – Rasmus Säfström, Partille och Viktor Alm. Linné. Matchen mot Viktor Alm var väldigt jämn men förlust med 9-11 i skilje. Mot Jacob Gilbertsson, Lindome vann Oskar. Matchkvot 4-7 totalt och en 8:e plats.

Isak började mot totalsegraren Marcus Olovsson, Linné och förlust med 1-3 men ändå en jämn match där bl.a  2:a setet slutade 12-14. Sedan gick det bättre med vinster mot Rasmus Säfström, Partille – Viktor Alm, Linné – Robin Andersson, Lindome och Jacob Gilbertsson, Lindome. Matchen mot Robin Andersson får väl räknas som årets upphämtning. 0-2 i set och 2-9 i tredje vändes till 11-9 i tredje och 3-2 i matchen. Det verkar som om Isak vill få mycket för pengarna och spelar många matcher i 5 set. Matchkvot 6-5 totalt och en 5:e plats.

Andreas var med och coachade killarna. Det är tydligt att det är betydelsefullt att ha någon de känner förtroende för vid sidan av hagen. Det är stor skillnad att få råd från sin tränare jämfört med en lagkompis eller en förälder.  Jämfört med många andra föreningar servar vi våra spelare dåligt med medföljande tränare och ledare.

 


Värmlandsgänget

Även andra Värmlänningar visade framfötterna i turneringen. Agnes Kiirikki kom 3:a i F15, Arvid Ohlsén-Svensson slutade 3:a i P13, Alexandra Rööse blev 3:a och Julia Deland 10:a i F13.

Skribent och chaufför
Ingemar

Skribent: Ola Perman

Sponsring

CBTK Facebook

 
Ange alt-text här. 

Kontaktinformation Föreningen

Carlstads BTK
Box 4097
650 04 KARLSTAD
This is a mailto link
Riksidrottsforbundet

Postadress:
Carlstads BTK - Bordtennis
Box 4097
65004 Karlstad

Kontakt:
Tel: +46722012070
E-post: This is a mailto link

Se all info